Även dom små förändringarna räknas

Så lite krävs det

Många tror att det måste till radikala förändringar och en helt ny livsstil för att börja äta sundare. Men det kan faktiskt räcka med betydligt mindre ... Även små förändringar kan ge din kost en skjuts i en sundare riktning. Här får du listan över några av de mest självskrivna sakerna att börja med.

  1. Dra ner på sött och fett.Det är inget fel med att äta choklad, mumsa på några vingummin eller sätta tänderna i en tårtbit - bara man inte låter sötsakerna ersätta måltiderna. Beroende på ditt utgångsläge kan du försöka ingå avtal med dig själv om att äta lördagsgodis.
  2. Håll igen på kaloririka drycker.Såvida du inte har problem med undervikt och därför behöver alla kalorier du kan få, kan du med fördel skära bort kalorihaltiga drycker. Hit hör t. ex. juice, sockerhaltig läsk och saft, men även öl och vin. Också här gäller det dock att inte bli fanatisk. Ett glas vin någon gång ibland eller en kopp varm choklad skadar ingen - det främjar bara känslan av välbefinnande och är således fullt berättigat.
  3. Välj rätt fett.För några få år sedan gällde mantrat att dra ner på fettet. Det är fortfarande vettigt om du vill behålla figuren, men det är bara halva sanningen. Det är nämligen också viktigt att välja de nyttiga fetterna. Dem hittar du i stor utsträckning i oljor, nötter, kärnor, frön, avokado och inte minst fet fisk. Däremot är ost, smör, fett kött, chips och kakor rika på onyttigt fett, så dessa livsmedel kan du med fördel dra ner på.
  4. Ät massor av frukt och grönt.Läs mer här

Men ... även om du ska leva sunt ska du ju inte leva tråkigt, så lägg också lite tid på att komma fram till vad du kan avvara och vad du helt enkelt bara måste ha. Om du gillar ostar med vanlig fetthalt kan det t. ex. vara svårt att vänja sig vid en mager variant - och i så fall är det kanske inte där du ska spara utan istället på såsen, läsken eller något annat. Det handlar om att fatta beslut som du kan leva med.


Kämpa på alla ni som vill gå ner i vikt,även ni som vill gå upp:-)

Vinki vnik


Kommentarer
Postat av: Jen

De såg ju så gott uuut!

2008-04-09 @ 13:57:38
URL: http://www.metrobloggen.se/JenniferLindberg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0