Recept
Några har undrat om receptet på falsk potatisbakelse så här kommer de.
Förstår inte egentligen varför de heter potatisbakelse när de inte är nå potatis i den;) (därav att den heter falsk kanske? )
Botten:
Smörkräm:
Marsankräm:
Grnering:
Förstår inte egentligen varför de heter potatisbakelse när de inte är nå potatis i den;) (därav att den heter falsk kanske? )
Falska potatisbakelser de lux i långpanna

INGREDIENSER
35 portioner/st.
200 gram | smör , smält |
4 st | ägg |
4,5 dl | strösocker |
6 dl | vetemjöl |
3 tsk | vaniljsocker |
3 tsk | bakpulver |
2,5 dl | mjölk |
300 gram | smör ,rumsvarmt |
2 dl | florsocker |
2 tsk | vaniljsocker |
4 dl | marsankräm , färdigkokt |
250 gram | mandelmassa |
1 msk | kakao |
En falsk potatisbakelse i långpanna, luxa till med att blanda marsankräm i smörkrämen.
GÖR SÅ HÄR
- 1. Börja med att koka marsankräm enligt förpackning. Jag brukar använda Ekströms marsan för kokning förpackade i portionsbrev. Jag kokar då av 3 brev (ca.1,5 msk/brev x 3 = 4,5 msk pulver, 4,5 dl mjölk och 3 msk socker). eller ta ekströms som man blandar kall med mjölk s¨slipper man vänta på att de ska svalna,
- 2. Marsankrämen måste kallna helt.(annars smälter smörkrämen)
- 3. Sätt ugnen på 200 grader och klä en långpanna ca. 30x40 cm med bakplåtspapper.
- 4. Botten: Smält smöret och låt svalna något.
- 5. Vispa ägg och strösocker pösigt.
- 6. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda i det i äggvispet.
- 7. Tillsätt mjölk och det smälta smöret lite i taget. Rör om under tiden.
- 8. Grädda kakan i 200 grader i ca. 15-19 minuter, prova med sticka när den börjar bli klar.
- 9. Smörkrämen: Blanda alla ingredienser till smörkrämen och vispa ihop den.
- 10. Vispa ihop smörkrämen och den kalla marsnakrämen.
- 11. Bred ut krämen i ett tjockt lager på den kalla kakan.
- 12. Grovriv mandelmassan direkt över krämen. Låt stå kallt en stund så att smörkrämen stelnar lite.
- 13. Skär kakan i fyrkantiga bitar.
- 14. Dofta över med kakao. (Jag brukar göra det efter jag har skurit kakan, det blir finare. Alt. vid servering.)
- 15. Denna kaka bör du frysa in allt du inte tänker äta upp idag. (Marsankrämen kan bli dålig inom några dagar om du inte fryser den.)
Dryckestips: Kaffe,mjölk
Kommentarer
Postat av: Carro
Gud vad gott de ser ut :)
Måste nog prova :D
Trackback