Äppelpaj

Äppelpaj

En god smulpaj på äpple, serverad med kall vaniljsås... Kan det bli godare?!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 125 gram smör (eller margarin)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • lite kanel
  • 3-4 deciliter skivat äpple eller äpple i små tärningar

Gör så här

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa. Smöra en ugnssäker form. Lägg i äppeltärningarna, strö över kanel och sockra lite lätt. Smula sedan mjölblandningen över äppelbitarna och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0