Fräckis

Ja i min förskylning så får jag försöka pigga upp mig själv..med en lite fräckis men jag kan ju inte hålla den helt för mig själv så här kommer den:-)

En fräckis:
Den vackra kvinnliga medicinstudenten blev chockerad när professorn frågade henne:
- Vilken del av den mänskliga kroppen kan bli tio gånger större än vanligt när man erfar kraftiga känslor eller blir upphetsad?
- Jag vägrar att svara på en så oanständig fråga.
Förklarade flickan, rodnade och vände sig bort.
Professorn lät frågan gå vidare till annan medicine studerande som, helt riktigt, svarade:
- Pupillen i ögat.
Fröken Svensson, sade professorn.
- Ert svar får mig att dra tre slutsatser. För det första: ni har inte läst på dagens avsnitt. För det andra: Ni har snuskig fantasi. Och för det tredje: Ert äktenskap kommer att bli en stor besvikelse för er.




Här kommer en till
Flickan, pojken och pappan:
En kväll tog en flicka med sin pojkvän hem. Precis när de ska pussa varandra god natt vid ytterdörren börjar killen känna sig lite småpilsk. Med en stor portion självförtroende lutar han sin hand mot ytterväggen och, leende, säger han till henne:

"Älskling, kan du ge mig en avsugning?
Skräckslagen svarar hon: "Är du galen? Mina föräldrar skulle märka det."
Han: "Äh, kom igen nu. Vem skulle komma på oss så här sent på kvällen?"
Hon: "Nej, snälla. Kan du föreställa dig om vi skulle åka dit?"
Han: "Lägg av. Det är ingen vaken nu, alla sover."
Hon: "Inte en chans. Det är för riskabelt."
Han (kåt som ett djur): "Åh snälla, snälla. Jag älskar dig så mycket!!!
Hon: "Nej, nej och nej. Jag älskar dig också, men jag kan bara inte..."
Han: "Jo, det kan du. Snälla?"
Hon: "Nej, nej. Jag kan bara inte..."
Han: "Jag ber dig..."

Helt plötsligt tänds lampan i trappan och flickans lillasyster öppnar ytterdörren iklädd pyjamas. Med en sömndrucken röst säger hon:

"Pappa säger att du ska ge med dig och ge honom en avsugning. Annars kan jag göra det. Eller om det blir nödvändigt, säger pappa, att han kan komma ner och göra det själv. Men för Guds skull säg till den jäveln att ta bort sin hand från porttelefonen."

Bye

Majkasa!

ja ikväll är de majkasa,undrar varför de heter majkasa? de är ju inte ens maj? jaja jag vet man firar in maj men är de inte bättre att fira att april är slut?? Per ska iaf åka till farmor,farfar och fira majkasa (dom ringde och frågade om han fick och ville göra de).jag vet inte om jag orkar gå på nån med Pontus har ingen feber idag men svettas som en tok ibland..är jätte täppt i näsa hals och så hör jag dåligt för när jag är förskyld så sätter de  sig på mina öron oxå:-(  Fy vill inte gå ut bland folk:-( men vi får se..

Nu ska jag ge barnen frukost..
kram på er

Sjuk

Ja jag är sjuk,Har världens huvudvärk och fryser ont i kroppen och jätte ont i halsen göra ont när man sväljer vatten...FAN, Jag kan ju inte vara hemma nå mer från jobbet har ju varit hemma med sjuka barn..ohh att de aldrig ska ta slut på sjukdommar.Så ska jag ju klippa mig imorgon oxå..Nä de blir till att äta alvedon och halstabletter och se glad ut bara..
Blir nog en tidig kväll..om jag kan somna förståss?

kram på er

Mycket

Hallå längesen jag skrev nåt här nu.Men de har varit så mycket med allt jobb,dagis,sjukabarn, mm.I helgen har de hänt en del roliga saker:-)Vi har varit på Mc donalds ätit väldigt mycket godis,chips ostbågar mm och myst med våra barn:-)Sen har de hänt en till rolig sak som jag inte vill avslöja riktigt än,men de kommer så småning om;-) Vi är så glada så nu hoppas vi bara att de går vägen:-)

Idag är de söndag vet inte vad vi ska hitta på,Per vill gå till Carro och hoppa studsmatta (premiär för den igår)

Sen är de bara att ladda upp för en ny jobbar vecka som ären dag kortare.hihi härligt.

kram på er ska försöka bli duktigare på att skriva.

Häst jobb

Hallå längesen de var
Igår var jag och provred Oki så roligt:-)Susann vill ha hjälp att rida Stailjon så de skulle jag får göra om jag ville,han är literädd och skvättig men snäll inerst inne...Oh är så sugen men man kommer väl fara i baken var ju längesen man red hihi men de är en utmaning oxå!
Är så härligt att kliva upp och solen lyser in i köket..toppen väder,Nu ska jag väcka barnen och göra dom klara för dagis.Själv ska jag icäg till öron nu  på morron sen stänger jag på jobbet så jag jobbar till 17.30..rolig dag?? nä blir nog segt på kvällen men de brukar gå bra nu när de är så ljust länge:-)

Ha en toppen dag alla för de ska jag ha:-)
Köpte den här tröjan på gina igår,,tyckte den var en mysig jobbar tröja:-)  (för er som inte vet så jobbar jag på en förskola) Kram

image79
Purr Fect (Står de på tröjan)


7,8km

Ja vi som trott att de varit 9km runt sjöarna blir så besvikna eller glada beror på hur man ser på saken..Men nu har Stefan mätt och de är bara 7,8km runt:-( Säger inte vem som sa att de var 9 km men han vet vem han är.... så nu vet ni de..

kram

Stan

Ja igår var vi på stan för att handla present till svärmor som fyller 60år.De gick bra..sen köpte vi med oss kina mat och dricka och godis och åkte hem till Morgan och Marie och åt så mysigt alltid lika roligt att hälsa på dom:-)

image75
Per kör buss
image76
Mammas älsklingar
image77
image78
Grabbarna kör buss


vinki vink

Pizza bagarn!

Ja igår så bakade Per pizza till oss alla:-) så duktig kille.Och stolt mamma som man är så är man framme med kameran:-)

image69
Måste kavla ut degen lite.
image70
Tomat sås.
image71
Tonfisk
image72
Så var skinkan på oxå
image73
Osten på dax för ugnen.(men den ställer mamma in)
image74
Färdig..(fast jag har varit och skurit i den redan..Super god var den tack för maten Per.


vinki vink

Kvälls promenad

Ja igår kväll gick git och jag till sjöarna 6km väldigt lungt eftersom Git blivit väldigt förskyld.Först tänkte vi inte gå men hon ångrade sig så vi gick ändå;-) De är så fint och ro givande att gå där på kvällen så härligt man får en speciel kännsla i kroppen..här kommerlite bilder så förstår ni kanske varför!

image62

image63
Solen håller på att gå ner!
image64

image65
Dom här vart lite rädda för oss.
image66

image67

image68
Månen.

Ja när vi ändå gick så sakta så passade jag på att knäppa lite kort.

vinki vink.

Äntligen har tröjan kommit

Ja Per har väntat på sin huvtröja i snart 2mån...och äntligen har den kommit så då ville han att vi skulle ta lite kort,så här kommer dom.image59
Mammas stora kille
image60
Så ville han ta kort på sig själv oxå,hmm undrar om han sett mamma göra så??hihih

image61
 Mamma älskar dig!


vinki vink

Förra helgen

Ja förra helgen var ju barnen lite sjuka,så då ringde vi til syster yster och carro så kom dom och åt thai mat med oss så gott,längtar redan efter de nu oxå.
image56
De här brukar jagäta kyckling spett och ris(är ju jordnöttssås till oxå men de vill inte jag ha) så jag har STARK tahi sås ist behöv bara några droppar som ni ser!
image57
Pontus och Git ,han vill ha mer räkcips.Så gott
image58
Per spexar.


vinki vink

Tack!

Igår lyckades jag stava 6km efter jobbet när jag kom hem, tack vare att denna snälla syster dotter ställde upp som barnvakt! När Stefan jobbade natt!tack snälla tur att jag har dig annars skulle de inte bli så många promenader för mig;-)

image54
Hon är numera brunett ist för blondin.
image55


Tack än en gång:-)

kram

Hästarna 17/4-08

Ja idag var barnen och jag till dagis och hälsade på en snabbis och hämtade hjälmarna (för dom hoppas vi att vi inte behöver använda på ett tag!)  och lämnade in schema för nästa vecka.
Sen gick vi till hästarna och gav dom hårdbröd,dom vart väldigt glada.Här kommer lite bilder från idag!

image45
Pontus och Per på väg till hästarna.
image46
Per ger Frasse hårdbröd.
image47
Både Per och Frasse är glada.
image48
Pontus tittar på hästarna.
image49
En glad kille.
image50
Pontus och mamma ger Frasse hårdbröd.
image51
Per har gett Stalion hårdbröd (hästen har de i munnen).
image52
Mina Älsklingar.
image53
Pontus undrar om hästarna vill ha sten nu när brödet är slut;-)haha.

Ja de var lite bilder från idag..knäppt många men de blir så mycket att lägga in..

Hoppas de blir nån promenix ikväll.är ju så fint väder så jag skulle vilja gå på promenad.
Nä nu ska jag ge Pontus medicin och sen ska han sova..vi höres

Vinki vink

Igår!/idag

Ja igår var man på jobbet som vanligt,,gick bra var lite mindre barn 11st för några var sjuka och lediga,  Igår stavade Git och jag 6km de var så härligt och fint vid sjöarna vattnet var alldeles stilla..och då ville vi sätta oss att grilla men de gick ju inte hade ju inget med oss haha..

Pontus har ingen feber nu och ögonen är helt bra.han är så duktig att ta medicin så nu hoppas vi att han slipper ha ont i örat nå mer..Kanske blir badhuset på fredag ändå om dom är så här pigga friska:-)hoppas

idag har jag öppning så de blir en kort dag slutar 13.30 skönt..så härlig och imorse när jag steg upp så lyser solen för fullt inne i köket så härligt kommer bli en underbar dag och då blir man så glad:-) ha en bra dag alla och var rädda om varanndra.


*Kram*

Pencillin

Ja igår  var Per till tandläkaren igen var så duktig och han hade inga hål och fick en massa beröm:-)De var Stefan som följde med honom dit,själv jobbade jag men jag var bra *stolt* när jag fick höra att han varit så duktig:D

Sen var de dax för Pontus att åka till doktorn eftersom han varit sjuk så länge och var vaken sen 02 natten till mån så sa jag att de är nogöronen,jo mycket riktigt han har öroninflammation och ögoninflammation..men nu har han fått pencillin så nu hoppas jag att han snart blir bra igen:-)

PÅ jobbet är de full fart igår hade vi 13st 1-3åringar de är fullt upp byta blöjor,klä på ,ge mat, klä på och sova ta upp klä av mm ja så rullar de på hela dagarna,men jag klagar inte jag är glad att jag har ett jobb att gå till finns många som inte har de.

Senare idag kommer farmor,farfar hit och är barnvakt  (tur att vi har dom) så åker stefan på jobbet då så vi får se när han kommer hem inatt var hon efter 23 när han kom hem..hoppas de blir lite tidigare idag..

Nä nu ska jag avrunda och åka till jobbet men vi höres ta hand om er *kram*

Gott!

Överraska med hemlagad glass. Supersnabb, supergod och nyttig!








4-6 portioner


250 g frysta jordgubbar
0,5 dl florsocker
1 tsk mald kardemumma
2,5 dl Oatly iMat

Alternativ 1: Med tinade eller halvtinade bär. Mixa samtliga ingredienser till en fluffig sås. Servera med några kulor Oatly vaniljglass.
Alternativ 2: Med frysta bär. Mixa samtliga ingredienser till en krämig glass.

 

Vad är Oatly iMat?

Oatly iMat är en matlagningsprodukt gjord på havre som används istället för vanlig matlagningsgrädde, perfekt för dig som är laktosintolerant eller bara vill åt havrens kolesterolsänkande egenskaper.


Nåt att längta efter:-)

Vinki


Tävlar


Jag är med och tävlar på Natalie B´s blogg om ett hemligt paket till ett värde av 1000 kronor!
Tävlingen sponsras av: Bonnie & Clyde


Du ska även lägga in den här bilden i ditt blogginlägg om tävlingen:

image870



Ögon besvär för 4-5åringen

Variga, kladdiga och röda ögon

Det är vanligt att ögonen infekteras när barnet har en förkylning.



Ögonvitan blir röd, ögonlocken är igenklistrade på morgonen och det kan komma varig vätska. Ögonlocken kan svullna. Tillståndet kallas för bindhinnekatarr (läs om bindhinnekatarr hos nyfödda och bindhinnekatarr hos större barn). Orsaken är oftast virus men kan även vara bakterier.

Vad kan jag göra?

Tvätta med ljummet vatten eller ögonbad flera gånger dagligen. Oftast räcker detta och infektionen går över inom en vecka. En typ av dessa infektioner (epidemisk keratokonjunktivit) kan vara mycket smittsam, varför barnet alltid bör ha en särskild handduk.

Upp

När ska jag söka sjukvård?

Om ögonen inte blir bättre av att du tvättar utan snarare sämre, eller om infektionen drar ut på tiden, ska du visa upp barnet på vårdcentralen för eventuell behandling med ögondroppar som innehåller antibiotika. Efter två dagars behandling med antibiotika kan barnet gå till förskolan igen.

Är ditt barn mycket ljuskänsligt ska du söka vårdcentralen. Det kan vara tecken på att hornhinnan också är infekterad.

Upp

Var vid ögonfransfästet

En del barn kan ha en långdragen infektion i ögonlockskanten, där ögonfransarna fäster. På morgonen är det lite varigt, ögonlocken kan vara igenklistrade och det kan finnas små sårskorpor. Tvätta med ljummet vatten, och om detta inte hjälper inom några dagar ska du söka på vårdcentralen för eventuell behandling med ögondroppar eller ögonsalva.


Hoppas ni får lite tips och hjälp!

Vinki vink


Idag 13/4-08

Pontus är fortfarande sjuk så synd om honom..ska ringa hälsocentralen i morgon för han har haft feber i snart 2v och ögoninflammation och öronverk:-( så då får doktorn kolla på honom i morgon.

Idag gick Git och jag till sjöarna 6km inte så härligt väder men de var roligt att gå och prata lite skit;-)hahah

O är här och leker m Per.Snart ska jag börja med middagen de blir köttfärslimpa,brunsås,potatis,lingonsylt:-)mumsigt..

Imorgon börjar jobbet igen den här veckan är de Stefan s tur att vara hemma med barnen..Farmor farfar kommeroxå och hjälper till i morgon för Per ska till tandläkaren oxå..och Pontus på hälsocentralen..

skriver kanske nåt mer i kväll ha de så bra så länge

vinki vink

VILL HA!!!!

Mycket jag vill ha men plånboken säger STOPP!
Men man kan ju få drömma:-)

DeSantes Trendy Fashion Long Top Grey/Purple, övrigt

Rea 399kr.

Sexy Sandra DeeluXed Fashion Skirt Pink, Övrigt
Söt tycker jag 299kr

Jasmine Designer Fashion Finbyxor Vita, övrigt
snygga byxor 399kr

Mycket snyggt finns de,synd bara att de finns ett stopp i plånboken;-)hahahfast de kanske är bra de oxå.

vinki vink

Promenix och shopping!

Ja idag gick Git och jag runt sjöarna 9km så skönt så tittade solen fram oxå.Skulle ju bli regn senare idag så då passade vi på att njuta lite först.Sen när jag kom hem var lunchen nästa klart Rösti och skinka dalassallad mumisgt. Vet inte om de var de härliga vårvädret som gjorde de men så vart jag shopping sugen igen och köpte 2st tröjor fast bara en till mig själv och en till stefan:-)




Den här gröna till mig:-) Härlig färg tycker jag eller vad säger ni?






Den här tröjan till Stefan:-)


Ja härligt med shopping hihih.Men kan tilläga att jag hade 25%rabbat iaf:-)

vinki vink

idag 11/4-08

idag har vi inte gjort så mycket O har varit här och lekt med Per och Pontus..Sen åkte vi till badhuset per carro jag och Gti,De var så roligt.sen gick vi på Jambo och jag fick min efterlängtade chicken and curry macka mums Per åt kladdkaka m grädde den var oxå god för jag var där och smaskade oxå hihih.100situp blev de idag varav 20st överkurs.

Hoppas på lite finare väder i morgon..sön mån skulle de ju bli snö:/ men hoppas de hinner ändra sig tills dess..

Nä nu sover barnen sött och jag ska oxå hoppa i säng..imorgon är e n ny dag med nya möjligheter..


vinki vink

Har köpt!

Ja nu är våren och sommaren snart här och jag har inte handlat nått nytt alls:/ Sällan jag köper kläder till mig själv blir mest till barnen:-) och jag jobbar ju på förskola och då blir de mest att man köper kläder som passar där som de inte gör nåt om de är matrester på eller målarfärg..mm

Men nu har jag iaf skickat efter några plagg får se om jag kan ha dom svårt m stl när man skickar efter tycker jag.

Dom här har jag även  i brun och vit.




Den här svarta cardigan..kan ju bli kalla sommar kvällar




Den här gröna/rosa skjortan..

Allt i hm. sen när jag skickat efter allt så får jag på mailen att jag har 25%rabbat grr kunde jag väl fått innan jag beställde..

har även beställt en grön tunika i halens. hoppas vi bara att dom passar som sagt..

vinki vink


10april

Ja de var igår de.Då städade jag lite här hemma dammsög torkade golv:-) Sen hade Per en kompis här och dom leker så bra.Pontus börjar bli sämre i förskylningen igen så de blri nog inget badhus för han idag:-( han har feber och så har han fått ögoninflammation..stakarn
Igår så åt jag mycket gott må ni tro hihih
Git och jag gick en sväng till sjöarna lungt eftersom jag fortfarande är förskyld och hon har krångel med benet,men de blev 6km iaf *stolt* hahah sen gjorde jag 100situps oxå varav 20st var överkurs;-)

Vinki vink

Urinvägsinfektion

Ja lider du av uvi?? då kommer här lite tips.

*Tranbärsdricka är bra att drick därför att Tranbär innehåller naturliga ämnen som försvårar för bakterier att fästa på slemhinnan för att istället sköljas ut med urinen.(dagligt intag på 3-5dl eller 7-10dl vid behov)

*Vatten
*Citronlättdryck eller vatten med citron.
*Kissa så snart som möjligt efter samlag
( för att förhindra att eventuella bakterier från slidan varndra upp i urinröret.
*Undvik att bli kall
*Tvätta framifrån och bakåt
*Använd en mild,sur tvål(lågt ph)
Fast de bästa är bara rent vatten.


Har ni fler tips så dela gärna med er:-)

vinki vink

Kram

 Kramar kan man aldrig få för mycket av!

Krama dina små

Har du tänkt på vad en kram kan betyda för ditt barn... och för dig själv och dina nära?

Kramar är inte bara mysiga, värmande och glädjande. De berör och påverkar oss fysiskt såväl som psykiskt.  När du ger någon en kram, så frigörs det fantastiska må-bra-hormon oxytocin i kroppen. Det är därför ¨du känner dig lugn, avspänd och harmonisk när du kramar någon du tycker om.



Idag 9april-08

Ja idag har jag varit till doktorn och fått pencillin för min urinvägsinfektion som jag haft i nästan 2v har försökt att dricka mycket både vatten ,tranbärsdryck och citron lättdryck men idag så var de droppen då orkade jag inte mer. Och när jag får provsvaren säger läkaren att de inte alls var bra fast jag bara hde hållit urinen i knappt 1timme så då är de illa..men  nu hoppas jag att jag slipper de på ett tag iaf.
Sen har Git och jag varit till sjöarna och vänt de är 6km:-) duktiga vi är..hihi sen åt barnen och jag tomte gröt när jag kom tillbax:-) så gott. Sen har jag gjort 300situps oxå varav 30st var extremt jobbiga gjorde nån över kurs som man bara skulle göra sen när man klarat dom andra men vem orkar vänta till de??hahah


Nu ska vi snart göra klar barnen för kvällen och gå och sova..en ny dag i morgon hoppas vi ses då:-)

vinki vink

5 tips på hur man kan gå ner i vikt!

 


1. Gå två timmar efter maten, för att bränna fett.
Låt det gärna gå två timmar efter en måltid innan du promenerar. Blodsockernivåerna är stabila på en lägre nivå och kroppen bränner både socker och fett.

2. En halvtimmes gång om dagen - och du blir av med 16 smörpaket.
Genom att promenera raskt i 30 minuter förbränner du cirka 150 kalorier.
Detsamma som när du simmar i 20 minuter eller springer i 15 minuter
En halvtimmes promenad varje dag = tre-fyra joggingrundor på vardera 30 minuter.

3. Så minskar du baksidan med brakmiddagen.
Man kan minska de negativa effekterna av ett mastigt fettrikt mål genom att ta en timmes promenad före maten, i rask takt. Promenaden gör att mängden blodfetter blir betydligt lägre.

4. Stavar ökar förbränningen.
Med stavgång ökar förbränningen med 20-30 procent. Samtidigt minskar belastningen på ledarna i underkroppen.

5. Så går du ner fyra-fem kilo/månaden.
Om du vardagsmotionerar med 10 000 steg om dagen och dessutom promenerar tre gånger i veckan kan du på en månad gå ned två-tre kilo. Om du dessutom ser över hur du äter kan du tappa fyra-fem kilo.


Lycka till:-)
Vinki vink 


Även dom små förändringarna räknas

Så lite krävs det

Många tror att det måste till radikala förändringar och en helt ny livsstil för att börja äta sundare. Men det kan faktiskt räcka med betydligt mindre ... Även små förändringar kan ge din kost en skjuts i en sundare riktning. Här får du listan över några av de mest självskrivna sakerna att börja med.

  1. Dra ner på sött och fett.Det är inget fel med att äta choklad, mumsa på några vingummin eller sätta tänderna i en tårtbit - bara man inte låter sötsakerna ersätta måltiderna. Beroende på ditt utgångsläge kan du försöka ingå avtal med dig själv om att äta lördagsgodis.
  2. Håll igen på kaloririka drycker.Såvida du inte har problem med undervikt och därför behöver alla kalorier du kan få, kan du med fördel skära bort kalorihaltiga drycker. Hit hör t. ex. juice, sockerhaltig läsk och saft, men även öl och vin. Också här gäller det dock att inte bli fanatisk. Ett glas vin någon gång ibland eller en kopp varm choklad skadar ingen - det främjar bara känslan av välbefinnande och är således fullt berättigat.
  3. Välj rätt fett.För några få år sedan gällde mantrat att dra ner på fettet. Det är fortfarande vettigt om du vill behålla figuren, men det är bara halva sanningen. Det är nämligen också viktigt att välja de nyttiga fetterna. Dem hittar du i stor utsträckning i oljor, nötter, kärnor, frön, avokado och inte minst fet fisk. Däremot är ost, smör, fett kött, chips och kakor rika på onyttigt fett, så dessa livsmedel kan du med fördel dra ner på.
  4. Ät massor av frukt och grönt.Läs mer här

Men ... även om du ska leva sunt ska du ju inte leva tråkigt, så lägg också lite tid på att komma fram till vad du kan avvara och vad du helt enkelt bara måste ha. Om du gillar ostar med vanlig fetthalt kan det t. ex. vara svårt att vänja sig vid en mager variant - och i så fall är det kanske inte där du ska spara utan istället på såsen, läsken eller något annat. Det handlar om att fatta beslut som du kan leva med.


Kämpa på alla ni som vill gå ner i vikt,även ni som vill gå upp:-)

Vinki vnik


Behöver inte ha dåligt sammvete för att ni inte gör situps!

Sanningen om situps

Det finns många människor, båda kvinnor och män som önskar att de hade en plattare mage. Vissa försöker uppnå detta genom magövningar som fokuserar på Musculus Rectus Abdominis eller "tvättbräda" som den ibland kallas för. Sanningen är att "tvättbrädans" muskler endast står för 20 procent av lyftningen i en situp. Så situps är inte ens en av de effektivaste metoderna för att träna de musklerna. För att bäst träna magmusklerna ska du göra det i deras naturliga tillstånd, dvs när du står upp.

Bålmuskulaturen är en rotationsdominerande muskelgrupp och arbetar främst med att hjälpa kroppen att rotera eller hindra kroppen från rotationrörelser. När man tränar magen med hjälp av crunches eller situps så behöver inte bålen stabilisera eftersom golvet förhindrar det.

Vissa säger också att situps är bra för ryggen. Det stämmer inte riktigt. Det stämmer att starka magmuskler är bra för ryggen. Med situps blir din kropp endast bättre på att kontrahera magmusklerna, dvs böja dem. För att avlasta ryggen behöver du också träna magen på andra sätt.

Om det är fett du vill få bort från magen så är det mycket bättra att ägna din tid åt konditionskrävande aktiviteter.

Avslutningvis, situps är inte onödiga men glöm det är ingen övning som täcker all den träning bålområdet behöver. Variera därför din träning, speciellt om du vill ha en starkare rygg.


De visste ni inte? eller?

Vinki vink


Platt mage!

Textstorlek:

Trött på situps? Här är träningen som ger dig stark, platt mage.

Du behöver:

En hantel, 2-5 kilo.


Så ofta räcker:

2-4 gånger i veckan.


Hitta hållningen:

Svanka först överdrivet, krumma sedan rejält. Spänn nu magen så att svanskotan lyfts in och höfterna hamnar precis under överkroppen (en liten kurva i nedre ryggen). Så ska magmusklerna alltid kännas.

Petra Thorén

Plankan

SONDAG-15s24-FRI-plankan-998_368 Stabiliserar och stärker bukens framsida. Tränar även armarna och rumpan.

ci Stå på underarmarna, ansiktet mot golvet, kroppen spikrak. Armbågarna under axlarna.

ci Böj inte nacken, den ska vara en förlängning av ryggen.

ci Räta ut höft och korsrygg så att du inte svankar/putar med rumpan.

ci Spänn magen, sträck benen. QÌ´1; Pressa ihop skinkorna, det stabiliserar övningen och aktiverar rumpan.

ci Andas långsamt.

ci Magen rör sig, men släpp inte efter så att den hänger mot golvet.

ci Håll 10-60 sekunder.


Magstark tricepscurl

SONDAG-08s24-FRI-magehantel2-516_368

Stabiliserar magen. Stärker även

triceps.

ci Stå på knä. Håll hanteln i ena handen vid sidan om kroppen. Tänk på hållningen!

ci Ta nu tag i hanteln med båda händerna, lyft den över huvudet. Sträck ut armarna helt. Obs! Överarmarna ska vara stilla, rörelsen utgår från armbågen.

ci Gå tillbaka genom att böja armbågarna, sänk försiktigt hanteln bakom huvudet. Lång nacke, avspända axlar. Svanka inte!

ci Upprepa 8 gånger.

ci För lätt? Öka vikten. Minska om det är tungt.


Benfällning

SONDAG-15s24-FRI-benfallning-873_368 Tränar midjan effektivt.

ci Ligg på rygg. Kroppen ska kännas utsträckt, halsen lång. Håll in hakan så att nacken inte dras bakåt.

ci Armarna rakt ut från axlarna, handflatorna neråt.

ci Lyft ena benet, andas in och sänk benet rakt ut åt sidan så långt du kan, UTAN att höften rör sig eller skulderbladen lyfts från golvet!

ci Andas ut, för benen tillbaka till utgångsläget.

ci Rör benen lika

långsamt ner som upp.

ci Fäller du benet så långt att du inte orkar föra upp det utan att rycka har du gått för långt.

ci Upprepa 6-10 gånger/sida.

Tuffare alternativ: Gör som ovan men håll ihop benen. Fäll dem åt sidan samtidigt. Raka ben från höften upp i luften. Obs! Gör bara om

du får upp benen i 90° vinkel.




Kan vara värt att prova kanske? 
Plankan kan jag tala om att den är skit jobbig,gjorde jag när jag gick på F &S så jobbig..



Vinki vink 

Bra vetande!

Bra kolhydratkällor

* Bröd
*Gryn
*Special K
*Ris
*Pasta
*torkad frukt

Potatis,färsk frukt, och grönsaker innehåller oxå kolhydrater men inte så stora mängder som i matvarorna ovan.


Bra Proteinkällor

*Kött
*Kycklning
*Fisk
*Magra mejeriprodukter
*Bönor,linser,ärtor och andra baljväxter



vinki vink

Smygträna på stranden!

Låt magmusklerna få lite träning medan du njuter av solen.Lägg dig på ryggen med böjda ben.Dra in naveln mot ryggen,spänn magen och lyft bäckenet långsamt uppåt så att ryggslutet pressas ner mot handduken.Behåll trycket i 10sekunder och slappna därefter av i 10 sekunder.Upprepa i 2minuter.


Hahaha jag vet vem vill ligga så på stranden?? men vem vet nån gång kanske man är själv där och då kan man passa på;-)


vinki vink

Lider du av celluliter?

Låt inte våra breddgraders låga badvattentemperaturer avhålla dig från ett dopp.Ju kallare vattnet är,desto bättre för dig.När det kalla vattnet träffar huden ökar nämligen blodcirkulationen och om det är något som jagar bort celluliter och vintergrå hud så är det ökad cirkulation.

vinki vink


Dricker du tillräckligt med vatten??

Lägg ett par gurkskivor i en vattenkanna och ställ den 1 timme på kylning.Set ger vattnet en friskare smak-utan minsta tillskott av kalorier.

vinki vink

Idag

Ja idag så har jag gjort 120situps och gått 6km:-)duktiga lilla jag,haha men jag har däremot ätis godis..ajabaja

Men de är syndigt gott. Sen är jag förskyld oxå och barna med så då måste vi få ha lite mys hihih hittar alltid på en bra anledning till att äta godis..

Vet inte hur jag ska göra med barn och jobb.skulle ju vara bra för dom att vara hemma resten av veckan oxå för att bli riktigt friska,men sammtidigt känner jag lite pres från jobbet att jag måste dit..ohh så svårt..
jag ska iaf ringa till jobbet imorgon så vi får bestäma hur vi ska göra.

Vi ses garanterat i morgon;-)

Vinki vink


Vilket tema??

Har alltid sagt att mitt bröllop ska gå i vitt/ljus lila
men de ändrar sig hela tiden  nu har jag många mix att välja bland
Vitt/aprikost  vitt/ljus grön  men de är ju så att lila kan kännas kallt?
 grönt nja aprikost jo visst?
äh skit jag bara babblar ska ju inte gifta mig..men ändå..för om jag ska göra de så ska de planeras länge och väl

ska ha rubbet
Kläning
tårta
brudnäpps kläning/kille
inbjudningskort
brudbuket
bordsplacering och dekorationer på borden
best man ja allt ni kan tänka er.

Fina lilla Ludwig

Kan ni tänka er  vad söta mina grabbar skulle vara i nåt sånt här:-)

vinki vink

Bröllop

Ja tänk nu är de en del som gift sig redan eller ska gifta sig..så nu rullar tankarna iväg på ett bröllop.Fast jag har alltid sagt att jag aldrig ska gifta mig.Men nu händer de då och då att jag planerar ett bröllop i huvudet...hmm undrar varför?? kanske för att de är så mycketsånt runt omkring sig,eller så är de för att nu har man upplevt så många "stora"saker i livet och de är bara de här kvar eller just de att man vill uppleva de "stora" igen?

Man har ju tagit studenten och bal och vad allt de innebär,har förlovat mig fått två underbara mirakel. och deras dop.så då finns de nog bara bröllop kvar?? eller?

Hittade en fin kläning fast..har sett en annan som jag skulle vilja ha men den här är oxå vacker eller vad tycker ni??

Helt ny Exklusiv Brudklänning !

eller en sån här enkel och fin

klänningen

oh gud finns så många fina

Vinki vink

Promenix

Ja igår var Git och jag på promenix till sjöarna 6km tur & retur.Vi gick ganska sakta eftersom jag är så förskyld och Git hade lite ont i benet,men fan vilket dumt på hitt de blåste och regnade så de gjorde ont i ansiktet fast sen när man kom hem så kändes de skönt..kom ifrån godis skålen en liten stund iaf;-)
Men idag har jag 38 i feber så då blir de till att ta de lungt,får ju integöra en massa tok de är ju farlig för hjärtat när man är sjuk...Men ska försöka låta bli godiset för de är ju inte lördag än,ajabaja.

nä nu ska jag ta itur med disken!

Vinki vink

Knäppa bilder på mig!

Här kommer lite ego bilder på mig!

image43


image44


Vinki vink

Thai mat!

Japp i lördags var de dax för thai mat..de är ju såååå gott.mums Stefan jobbade i lördags och Per var hos farmor farfar.Så när stefan kom hem så blev de hämnt mat..Carolin och Git kom och gjorde oss sällskap..Jag tänkte ju knäppa kort på den goda maten men gluppsk som man är så glömnde jag de..men carro hade lika mat som mig så då skyndade jag mig att knäppa på hennes tallrik innan de vart slut:-)

image41
Ris med kyckling spett så gott min faviroit:-)

image42
Hittade den här härliga bilden på Per :-)När han tar pencillin.duktig kille


Vinki vink

Nya tröjor

Ja förra helgen var jag till stan en sväng på söndag med Git.Vi var och kikade lite på dollar ,åhlens och där hittade jag två t-shirts var åt pojkarna. sen var vi till skutan och åt tacos buffe inte helt fel kan jag säga.haha skönt att göra nåt annat när de är söndag.

image39
Pontus i röran..packade ur väskan i hallen han;-)

image40

Per i sin nya tröja.


vinki vink


Akuten

Ja igår ringde jag rådgivningen för Per hade ont i örat,(som så många gånger förr) så då fick vi en tid 17.20.vi åkte in,Men fick vänta i evigheter för doktorn fick åka på nåt hembesök!!Va ska doktorn på akuten åka på hembesök?? de får väl nån annan göra,tänk om de kommer in nåt annat akut bilolycka eller nåt? jag fattar ingenting.men hon kommer tillbax efter att vi suttit och väntat i 3tim så får vi äntligen komma in i 1min så får vi receptet..kunnde hon inte tagit oss innan hon åkte undrar man när de ändå går så fort..
Men vi fick med oss medicin hem så vi klarade natten..Sen innan vi åkte hem så svängde vi in på mc donalds klart vi ska ha lite mat i magen innan vi åker hem kl är då 20.00.

Tack snälla Carolin för att du passade Pontus:-)

Idag åkte jag till jobbet fast jag hade lite feber 37,7 men de är ju så svårt att få tag i vikarier på morgonen..men jag vart hemskickad sen efter frukost och samlingen..har även fått tillbax uvi:-( ohh så jobbigt.
Är ganska trött oxå eftersom Per hade så hög feber i natt 40,3 så då var detill att ge honom alvedon och vatten och hålla koll så inte febern steg nå mer..


Nu ska jag laga lite mat till mina hungriga barn:-)

vinki vink

Sjuka

Ja i lör fick Pontus feber och Stefan fick åka in till farmor farfar och hämta Per för han hde oxå feber och ögoninflammation,men jag hade ögon droppar hemma så han är bra idag.men förskylda är vi alla tre,Stefan är frisk än så länge.peppar peppar.Men jag är inte så pigg täppt i näsan och så irriterar de i halsen helatiden..skit jobbigt.Men jag ska jobba mån tis iaf.så får vi se om jag ska vara hemma med barnen resten av veckan..Stefan är hemma mån tis på dagen så åker han och jobbar när jag kommer hem ist..

ja nog om de.

Igår var Git och jag och gick till sjöarna 6km.så härligt väder,var även dit idag fast jag är så förskyld men vi gick lungt så då vart de 6km idag oxå då:-) duktiga vi är.hihi

vinki vink

Avtackning!

Ja i fredas så slutade två av mina arbetskamrater..Dom har sökt nytt jobb på kolhagens förskola ist..Tråkigt men sant så då hade vi samlat in pengar till blommor och varsitt presentkort på ombonat till dem:-) De var en hel del tårar som fälldes kan jag lova.De bjöds på underbara pajer som Maria bakat så gott men väldigt onyttiga var dom;-)hihi men de är väl så att de som är onyttigt är oxå syndigt gott:-)

ja de kommer nog att kännas lite konstigt ett tag men de rullar ju på som vanligt ändå förrutom att dom på Myran får mig som arbetskamrat ist för Maria..De blir svårt att axla hennes mantel;-) men ska göra mitt bästa.

vinki vink.


Badhuset!

Ja idag var vi på badhuset igen,och den här gången fick Pontus oxå förlja med:-) men Stefan ville inte bada så han satt och tittade på och filmade och knäppte lite kort ist ,men de ångrar han så nästa gång så badar han oxå:-)

Per och Pontus älskar att bada även om de var lite kallt till en början så hoppade dom i.Sen när Pontus var blå hela han så tyckte jag att de var dax att gå upp men de ville inte barnen dom sa nej bada bada,men till slut så gick de att övertala dom;-)hihi.

Efter badet så åkte vi till farmor,farfar och lämnade Per för han ville sova där i helgen! Och farfar fyller ju år i dag oxå grattis grattis till honom.Han grattar vi på sön när vi hämtar Per. sen bar de av till mc donalds och de var inte helt fel Pontus njöt han var nog oxå hungrig efter badet.

Nog om de här kommer lite bilder från idag.

image31
image32

image33

image34
En stolt mamma med sina två älsklingar:-)

image35
Pontus åker på krockodilen

image37


image38
Per åker madrass har varit på de djupa med mamma:-)

De var allt för mig är så trött så jag orkar inte skriva nå mer..

vinki vink

After Work!

Add new post

After work!

Sunday, 30. March 2008, 16:41:17

Ja i fredags så var vi på bockarna på after work vi var 17st :yes: kul att de var så många:)
De var riktigt trevligt och mycket skratt oxå lite :beer: fast fö min del var de cider som gällde tycker ju inte om öl men cider och nån drik är aldrig fel:p efter ett tag så delade vi på oss några gick på folkan och några på stat medans jag Pia theres stannade kvar på bockarna,för Theres och jag kom inte in nån annanstans för på stat var de 30+ och de är ju inte vi än och på folkan var de typ 50+..

Men summa av kardemumman vi hade super kul ser fram emot nästa gång:-)

Nu kommer lite bilder från kvällen.


Jag

Jag







Här jämnför dom vin glasen Åsa fick ett stort glas:-)


Vinki vink

EDIT POST

0 Comments


RSS 2.0