Lampor

Eftersom Lukas förstört våra gamla lampor s¨å köpte vi äntligen nya,men de blrv enkla och mer håll bara eftersom Lukas är kvar och så får vi två små..:)


Så ser dom ut.. köpte två st en till varje fönster:)

Melodifestivalen

Igår var Git och carro här och kollade på melodifestivalen igår med oss,roligt var de :-)


en del av allt gotta

Gott var de

Tyckte även dom stora;)

Vagnen

japp nu är vagnen beställ blev en brun baby travel dublin!
Fick ju rådet av kicki att dom kan vara lite skaki om man går på grus vägar mm men vi har inte så mycket sånt..så vi slog till på den ändå..priset var ju rimmligt oxå..Svart vagn har ju dom flesta tyckte bruns var fin..

Men nu är de flera runt omkring som säger brun vag!!!nä du skulle tagit svart!! Men nu hoppas jag att jag blir nöjd med min bruna vagn:)
Kanske inte blir lika solkblekt heller?? eller dammig;)

bild kommer senare

Snöar!!!

Ja ingen chock att de snöar!!!
I morse vaknade barnen långt förre kl 06.. jag kunde inte heller sova för värken i händerna,men ändå!!!har väl typ hänt nå gång när dom var väldigt små att dom klev upp så tidigt men men ska vara glad att de är långt mellan gångerna..

Funderar på om vi ska hälsa på nån idag?? i de tråkiga vädret!!!


Uppföljning

Idag när jag hämtade Per så kom fröken som jag pratat med på morgonen och sa att hon pratat med M(stöd fröken till F) som hade rett upp situationen igår. Hon sa att de var inte så farligt flera hade väl bråkat om legot osv..Han hade inte sagt nåt idag iaf..mm men de var bra att jag pratade med dom sa hon..

Tycker inte man kan säga att de var inte så farligt nä ens barn kommer hem och inte vill gå tillbax till skolan dagen efter och säger att de känns som om hjärtat är borta!!

Hände väl en massa mer innan M kom dit och såg vad som hände!!! hon ska inte lämna F ur sikte!!!GRRR


Utan hjärta!

En sak som Per sa till mig igår fick mitt hjärta att brista jag fick gå iväg och gråta  sen ,och helst av allt så ville jag LOVA honom att de aldrig ska hända igen och att han aldrig ska behöva känns så..men de kunde jag inte lova:(

Jag frågade Per hur han kännde när F sa såna hemska saker och fula ord till honom då svarade Per att de känndes som om jag var utan hjärta!!!

Fy fan att en kille som inte fyllt 7år än ska behöva känna så!!jag blir så ledssen och arg..
Börjar gråta nu oxå när jag tänker på de..

Jag bara tog honom i mina armar och kramade honom..


Kaka

Igår när jag hämtat barnen på dagis/skolan så hade jag lovat dom att dom skulle få baka..dom gjorde en chokldkaka jätte god blev den och satig.. fattar inte hur dom lyckas.jag läser receptet sen gör dom allt  utom att ta in och ur kakan ur ugnen för de gör jag..

när jag gjorde sockerkaka häromdagen själv så gick den sönder och var inte lika saftig!!!men de gick ju att äta men ändå!! jaja god kaka blev de iaf:)



Ska nog gå och ta mig en bit nu oxå:)

Morgonen 24/2 2010

Började kl 06.15 som vanligt väckte barnen åt frukost tvättade oss klädde på oss ja ni vet. Iväg till skola /dagis såå kallt -27 så gick jag in och pratade m fröken(skrev lite om de i förra inlägget) Får väl se vad som händer jag ska ju såklart följa upp de..annars så rinner de väl ut i sanden.Nä här behövs de lite press och hårt mot hårt!!

sen ringde pappa och behövde hjälp att starta bilen så de var bara att åka till ström och hjälpa honom och sen hem och elda.. Nu är de meningen att jag ska städa lite;) men jag pratar med M på msn ist hehe..

ska väl ta ett ryck snart.

Svar och uppföljning!

Kicki  ([email protected]) om Arg!:
Fy, stackars liten. Man vill ju skydda dom mot allt och att ingen ska få vara dum. Men inte alltid så lätt.
Jag tycker du gör det jättebra som pratar med Per och fröknarna, är ju ändå deras ansvar när det är där det händer.
Lycka till


Svar:Tack kicki!! Ja man vill ju skydda dom mot allt och jag vet ju att de inte går!Livet är hårt och dom ska väl härdas...men såklart gör man allt man kan.
Jag pratade med en fröken idag..Oj då får man till svar!!När jag talade om att per inte ville gå till skolan idag..Per vände två gånger oxå och kom och kramades..oh jobbigt att lämna honom faktiskt.
Men man höll god min och gick därifrån..

Ska Följa upp sen när jag hämtar honom om dom pratat gjort nåt osv..
Pratade även om kollektiv bestraffning och sa att de är inte OK..nä de tyckte inte hon heller men hon skulle kolla upp de med dom andra..

ja kan babbla hur mycket som helst om de här men skriver kort fattat iaf så ni vet vad som händer:)

Arg!

Kort om saken..I Pers klass är dom 19st varav 3st är inte som "alla" andra och behov av extrastöd.Men pengar finns ju som vanligt inte..

En av barnen har fått en stöd person då han måste ha de eftersom han utagerar på andra barn!!

De är han vi ska prata om mr F
Idag hämtade jag Pontus som vanligt och så gick vi till skolan till Per och hämtade honom under tiden får F ett ut brott av ingenting och sparkar på väskan så boken åker ur och en grej han gjort och de var nära aqtt han sparkade sin assistent eller stöd person.

Dom sjunger Hej då osv och vi går och sätter oss i bilen..Allt var som vanligt1
Men när vi sätter oss i bilen så verkar Per ledssen och jag ser i backspegeln att allt inte är som de ska så jag frågar vad är de Per??+
Vi tar de när vi kommer hem får jag som svar..
Ok vi åker hem fikar lite och jag frågar om han är ledssen??
ja de är han F är dum sagt många dumma saker och fula ord till Per idag så Per vill inte gå dit i morgon..
jag frågar vad han sagt och vad Per gjrot osv om fröken hörde mm ni vet allt man frågar..

Han säger att frökens(stöd personen) sa att dom skulle vara samms annars åker legot på semester och så gick hon..
vet inte om hon drack vatten eller nåt sa Per hon kom tillbax sen och satt där..

För de första så blir jag irriterad att hon går iväg när de hänt en grej för på Mötet vi hade så var de en specialist som sa att F måste punkt markeras går inte att lämna jhonom ur sikte..så varför lämnar man honom när de just hänt en grej???

Sen legot åker på sem snacka om kollektiv bestraffning??

Kanske bara jag som tycker de är fel?? eller??
 
 Jag frågar Per oom han blir ledssen när nån säger såna skaer och om han mår dåligt då?? jo de gör han jag ser på honom att han mår dåligt..vi kramas och bakar ist..

F är foster placerad i ett hem som bara är ute efter pengar och har en jävla arrogant syn på allt...så han blir inte hjälpt direkt.. har även hört de av säkra källor och de märks när man ska prata med dom..grrrr


för att de inte ska bli allt för långt så ja ni förstår kanske lite
Per och jag kom överens att jag ska prata med fröknarna i morgon ist för att han ska vara hemma.. 

svar

Anna om v 24:
vad tiden går... de är ju snart här! Namnförslag?
Anna

Hej..Nä har väl inte direkt kollat på nå namn heller..men man borde ju göra de;) från v 25 ska man ju vara beredd på att dom kan komma står de!

Max följer med hela tiden så kanske?? får se..

Skit kul!


Tyckte jag de var iaf;)

Namnbok

Hittade en gammal namnbok oxå..kanske kommer lite till pass nu..
Fanns öven förklaringar vad namnen betyder lite roligt!

Ewa - Kommer av ordet livgivare från Hebreiskan.
Stefan - Kommer från grekiskan ochj betyder "den segerkrönte"
Per - Är en svensk form av Petrus
Pontus - Kommer från grekiskan med betydelsen"född på havet"

hehe lite roligt..

Sorterat

Nu har vi sorterat lite bland alla leksaker i Pontus rum..sen tittade vi i lådan med saker som Per och Pontus gjort på dagis..gud vad små dom va och alla teckningar!!

Sen hittade jhag en dikt som jag fick av mina arbetskamrater när jhag fick Per och jag gråter varje gång jag läser den vet inte varför!!!

ska lägga upp den jhär sen men nu ska vi strax åka och hjandla lite..kram

eran blogg??

Ni som läser min blogg lämna gärna en kmmentar m eran blogg adress(om ni ar nån) så jag kan följa eran blogg oxå:)


v 24

Vecka 24

Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

 



v 24(23+0) mörk bild men ni får nöjha er med den!

Nu ska jag ner ochj ta ut sockerkakan ur ugnen:)


Tacos

Igår kom git,madde,carro hit och åt tacos med oss:)
Vi kollade i stefans gamla skolkataloger..och fick oss en del skratt.Sen visade madde oss småstadsliv på datan,oh herregud vad vi skratta;)

knäppte inte så många kort men bjuder på några här iaf.


många runt bordet blev vi!





haha

koko

magen!

tack för en trevlig kväll!

Längesen

ja jag är dålig på att blogga jag  vet! Men nu när jag har så ont i händerna så tar de emot att blogga gör såå ont att sitta vid datorn och knappa.

Stefan jobbar idag vet inte när han kommer hem inte förre 16 skulle jag tro.

Får se vad barnen och jag hittar på idag? oskar är ju här oxå..vi måste handla lite iaf..

Kanske g och barnne kommer ikväll och äter tacos? får se vad som händer..
snöar inget idag iaf men de blåser och är kallt.

nu ska jag svepa med dammsugaren här uppe igen efter att vi åt popcorn igår. sen ska jag hoppa iin i duschen.

kram på er och hoppas ni får en mysig helg!

MVC

Idag var jag på mvc allt var väl bra förrutom blodvärdet de var lågt.
När jag skrev in mig så lg de på 120 och då sa bm att jag redan då skulle börja äta järntabletter eftersom de är två så tar dom så mycket av mig så de brukar sjunka snabbtså jag gjorde de men de var ändå rätt lågt nu 104 så de var inte så bra..nu ska jag äta 2st tabletter om dagen tills vi fått prov svaren om jag har bra med reserver eller inte..kommer inte ihåg vad de heter(provet dom tog) nått nytt var de iaf dom tog inte de när jag väntade mina andra barn.

vikt +5kg Jag trodde de skulle vara mycket mer faktist.( som jag mumsar)



Var även en sväng på dollar innan jag åkte hem köpte lite nya lådor(backar) att ha leksaker i och en mössa till pontus m döskallar och strumpor till Per nya deciliter mått mm lite smått och gott.

Sen åkte jag på kvantum och köpte semlor för idag är de fettisdag!!

v 23

Graviditetsvecka 23

Håret kan kännas tjockare eftersom du slutat tappa hår.

Livmodern når nu några tvärfingrar över naveln.

 

Livmoderns storlek Teckning: GP/Lars Grennert

Under graviditetens tre första månader ryms hela livmodern i lilla bäckenet och når blygdbenet i slutet av tredje månaden. Den når 4-5 cm över blygdbenet i slutet av fjärde månaden (16 veckor). Om du är smal kan du själv känna livmodern ungefär i graviditetsvecka 16.

 

Mitt i graviditeten, vid 20 graviditetsveckor, når livmodern ungefär till naveln. Vid 36 graviditetsveckor står den som högst och når revbensbågen. Sista månaden sjunker den nedåt till 3-5 cm nedanför revbensbågen på grund av att huvudet tränger ner i bäckenet och på att fostret ligger mer böjt i ryggen.

Ju större magen blir desto mer påverkar den matsmältningen. Får du halsbränna kan den lindras genom att du äter många små mål. Försök också gå en liten  promenad efter måltiden, det hjälper matsmältningen.

Sedan vecka 13-14 har du förmodligen kunnat pressa ut lite mjölk från bröstvårtorna, råmjölk (kolostrum). Nu kan det av och till läcka en droppe av sig själv i behån.


I vecka 23 är kroppslängden omkring 22 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 600 g.

 

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

 

Det finns många delar av nervsystemet som utvecklas i samspel med omgivningen. Ditt barn kan särskilja olika ljud, både inifrån som utifrån din kropp. Man har mätt ljudnivån i livmodern hos gravida kvinnor. Det har visat sig att fostrets omgivning, framför allt mammans pulsåder (aorta), producerar en ljudnivå på cirka 65 decibel. Detta är en hög nivå, men det verkar inte bekomma barnet. Vi vuxna skulle närmast betrakta en sådan ljudnivå som starkt buller.

Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulinet behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler. Läs mer om Fostrets utveckling!


Även blivande pappor bör prata så mycket som möjligt med sitt ofödda barn. Det finns forskning som visar att ofödda barn lättare uppfattar djupare röster än ljusa.

Du stimulerar utvecklingen av barnets nervsystem genom att prata och kommunicera med små buffar och klappar på magen.

Kontroller och undersökningar

På många ställen startar nu föräldrautbildning. Vid träffarna pratar ni om graviditeten och förlossningen. På MVC får du information om var, när och hur.


Vilken vagn???

Har hittat två vagnar men vilken av dom tycker ni?? jag tcyker den röda,em nska ju få pojkar!! Fast mina andra grabbar har passat väldigt bra i rött:)

Klicka för att se nästa bild
Baby travel twinjogger
Klicka för att se nästa bild
Baby travel Dublin,,tvillingvagn
Får ju köpa till en liggdel i vilket fall..


Överraskning

Nä Stefan och barnen hämtat mig i söndag i s-hamn så luktade så gott när vi kom hem!
Döm om min förrvåning när Stefan har bakat bullar med barnen!!!Stefan har aldrig bakat bullar förrut och att han gör de med barnen själv..jag vart sååå imponerad och nykär;)(format bullar som hjärtan oxå.


Till mig på alla hjärtans dag!



Älskar dig!

Älskar dig!

Tack så mycket mina älsklingar jag blev sååå glad! Älskar er glöm aldrig de!

Melodifestivalen

I lördags åkte jag ner till sandviken för att träffa brudarna Emma,Linda och Maria(vi bode hos Msria)
PÅ kvällen åkte vi på melodifestivalen!Bjuder på några bilder från helgen skriver mer om den sen..men måste åka och handla lite mat de är tomt i kylskåp och frys?? konstigt trodde de skulle vara fullt när jag kom hem!!Med tanke på att Stefan och barnen varit hemma!







































PÅ visse bilder ser vi lite konstiga ut.men de är för de är en stark blix ;)

Bilder

Per ville att jag skulle knäppa lite kort på honom igår när han åkte skidor..







bjuder på en magbil v 22(21+5) börjar bli riktigt stor..

Badhuset 12/2-2010

Idag åkte barnen och jag till badhuset m Git,De började ju inte så där bra,när vi kom in och skulle byta om så fanns ingen baddräkt till mig!!! Jag hade glömt den hemma på skötbordet eftersom jag provade mamma baddräkten på morgonen och när jag bytte om så glömde jag lägga ner den i väskan!!ohhh

Jag gick och frågade om de fanns nån att hyra med de gjorde de itne:/ oh jag tänker inte åka hem och ämta den sa jag,men då sa kille fast de finns att köpa! och priset 120kr..jag köpte den jag kunde ha den den var skön och de bästa av allt jag kunde plaska med mina barn""

Men de var ju inte de ända jag glömt!!! kameran!! ohh men får ta med den nästa gång.
Vi var själva i poole n1timmen sen kom de 4st och sen var vi sj'lva i badhuset!! så vi (jag pontus) badade en snabbis i stora poolen men han tyckte de var kallt.. så då gick vi upp och satte oss med Git och Per i bubbelpoolen:) där var de varmt och skönt..Jag vågade inte hoppa i eftersom jag har för mig att man inte ska bada bubbelpool som gravid?? nån som vet hur de är med de?? så jag satt på kanten och badade benen!

Sen köpte vi toast och godis och satt och fikade sen i poolen igen!! grabbarna simmade busade plaskade och dränkte Git några gånger och gjorde nog inte hennes axlar bättre heller!! men kul hade vi så från och med nu så får Git vara sjuk varannan fredag så hon kan åka med oss och bada när stefan jobbar;)hehe

Vill gärna vara två när jag åker ifall man måste på toa så slipper man dra med sig barnen varje gång osv..finns ju inte så många som kan följa med på dagarna..nån som har lust och vill?? hojta till så jag vet:)

kram på er!

Magen

Japp bjuder på en massa magbilder!(Per ville knäppa en massa kort) och ja jag är större nu än när korten knäpptes;)
Bry er inte om att jag ser trött och knäpp ut!!



Älskar mina bebisar i magen!!så mysigt när dom sparkar!!

Gud hur man ser ut!!



Pontus vill gärna kna och ta på magen:) här ligger han och kollar påt v m handen på min mage:)

Gull unge

Bra kudde

trött kille

mys älskar er!!

Utedag!

Jag bjuder på lite bilder från en härlig dag vi hade ute!


Pontus är stark

Per på toppen

Min stora kille!

Full fart

Full fart !!

Mycket snö är de!

Pontus

Syskonen

Vi hade en härlig dag ute i snön:) Som avslutades m varm oboy och ost macka!

Skidor

Var till stan i måndags och köpte nya skidor till Per. De mesta var ju slut så de fanns inte så mycket att välja på, men vi hittade ett par till Per iaf och han var så nöjd!









Tänk att min lilla kille börjar bli stor!! efter sommaren börjaar han i klass 1 och fyller 7år!! ohh älskar dig gubben:)

Tak skottning

Som så många andra så har vi skottat tak eller Stefan har skottat tak.För kommer de lika mycket snö till så vet man aldrig.Svärfar och min pappa har varit här och hjälpt till.vi har ju en del tak att skotta om man säger så.


Lon




Roligt att titta på när andra jobbar;)heeh

Lillemor

I söndags kom Pia och barnen hit på morgonen när vi fortfarande låg i sängen, Stefan var iof uppe och eldade!
Jag har magiska häder eller säng som Pia säger för Lillemor sov hela tiden när dom var här i i 4 tim sen fick Pia väcka henne när dom skulle gå hem och göra lunch.


Pontus ligger och tittar på lillemor och ger henne gosedjur:)

Första gosedjuret

två gosedjur:)

hihi Pontus har gett Lillemor hans älsklings vove..

Du kommer bli en toppen storebror Älskling:)

del 11

  • 1 277.jpg

    13 views

  • 1 284.jpg

    11 views

  • 1 287.jpg

    10 views

  • 1 286.jpg

    13 views

  • 1 289.jpg

    15 views

  • 1 282.jpg

    12 views

  • 1 288.jpg

    10 views

  • 1 283.jpg

    13 views

  • 1 285.jpg

    9 views

  • 1 293.jpg

    7 views

  • 1 296.jpg

    13 views

  • 1 295.jpg

    11 views

  • 1 299.jpg

    9 views

  • 1 291.jpg

    11 views

  • 1 298.jpg

    12 views

  • 1 292.jpg

    8 views

  • 1 294.jpg

    7 views

  • 1 303.jpg

    9 views

  • 1 308.jpg

    11 views

  • 1 307.jpg

    8 views


 

 


del 10

  • 1 263.jpg

    9 views

  • 1 254.jpg

    11 views

  • 12 views
  • 8 views
  • 1 258.jpg

    9 views

  • 1 266.jpg

    7 views

  • 1 271.jpg

    11 views

  • 1 269.jpg

    15 views

  • 1 273.jpg

    8 views

  • 13 views
  • 1 272.jpg

    10 views

  • 1 265.jpg

    14 views

  • 1 267.jpg

    11 views

  • 1 276.jpg

    15 views

  • 1 279.jpg

    11 views

  • 1 278.jpg

    12 views

  • 1 281.jpg

    11 views

  • 1 274.jpg

    15 views

  • 1 280.jpg

    12 views

  • 1 275.jpg

    ny vakna

    15 views


«

 


del 9

  • 1 225.jpg

    16 views

  • 1 233.jpg

    13 views

  • 1 240.jpg

    8 views

  • 1 238.jpg

    9 views

  • 1 242.jpg

    7 views

  • 1 231.jpg

    11 views

  • 1 241.jpg

    8 views

  • 1 232.jpg

    11 views

  • 1 234.jpg

    13 views

  • 1 246.jpg

    14 views

  • 15 views
  • 1 249.jpg

    9 views

  • 1 253.jpg

    11 views

  • 1 243.jpg

    11 views

  • 1 252.jpg

    7 views

  • 1 244.jpg

    11 views

  • 1 248.jpg

    8 views

  • 1 256.jpg

    9 views

  • 15 views
  • 1 259.jpg

    is kall pool


 

 


del 8

  • 1 209.jpg

    9 views

  • 1 199.jpg

    10 views

  • 1 206.jpg

    6 views

  • 1 200.jpg

    7 views

  • 1 202.jpg

    7 views

  • 1 214.jpg

    10 views

  • 1 218.jpg

    9 views

  • 1 217.jpg

    7 views

  • 1 220.jpg

    10 views

  • 1 212.jpg

    10 views

  • 1 219.jpg

    10 views

  • 1 213.jpg

    7 views

  • 1 216.jpg

    10 views

  • 1 224.jpg

    11 views

  • 1 228.jpg

    13 views

  • 1 226.jpg

    8 views

  • 1 230.jpg

    10 views

  • 1 221.jpg

    12 views

  • 1 229.jpg

    8 views

  • 1 223.jpg

    12 views



del 7

  • 1 162.jpg

    13 views

  • 1 182.jpg

    5 views

  • 1 185.jpg

    13 views

  • 1 184.jpg

    13 views

  • 1 188.jpg

    7 views

  • 1 179.jpg

    10 views

  • 1 186.jpg

    6 views

  • 1 180.jpg

    9 views

  • 1 183.jpg

    8 views

  • 1 191.jpg

    14 views

  • 1 195.jpg

    9 views

  • 1 194.jpg

    8 views

  • 1 197.jpg

    12 views

  • 1 189.jpg

    11 views

  • 1 196.jpg

    7 views

  • 1 190.jpg

    6 views

  • 1 192.jpg

    8 views

  • 1 201.jpg

    10 views

  • 1 204.jpg

    10 views

  • 1 203.jpg

    9 views

 

 


del 6

  • 1 119.jpg

    9 views

  • 1 135.jpg

    9 views

  • 1 122.jpg

    11 views

  • 1 128.jpg

    13 views

  • 1 141.jpg

    8 views

  • 1 149.jpg

    9 views

  • 1 148.jpg

    8 views

  • 1 153.jpg

    6 views

  • 7 views
  • 1 151.jpg

    6 views

  • 1 139.jpg

    5 views

  • 1 142.jpg

    7 views

  • 1 156.jpg

    7 views

  • 1 161.jpg

    6 views

  • 1 171.jpg

    9 views

  • 1 167.jpg

    6 views

  • 1 177.jpg

    10 views

  • 1 158.jpg

    8 views

  • 1 173.jpg

    12 views

  • 1 160.jpg

    6 views


 

 

del 5

  • 1 099.jpg

    12 views

  • 1 102.jpg

    10 views

  • 1 101.jpg

    10 views

  • 1 104.jpg

    10 views

  • 1 097.jpg

    11 views

  • 1 103.jpg

    8 views

  • 1 098.jpg

    12 views

  • 1 100.jpg

    10 views

  • 1 109.jpg

    11 views

  • 1 112.jpg

    9 views

  • 1 111.jpg

    10 views

  • 1 118.jpg

    12 views

  • 1 105.jpg

    12 views

  • 1 117.jpg

    11 views

  • 1 106.jpg

    7 views

  • 1 110.jpg

    12 views

  • 1 125.jpg

    9 views

  • 1 134.jpg

    11 views

  • 1 133.jpg

    8 views

  • 1 137.jpg

    15 views


« Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13


del 4

Är less på all snöskottning från taken nu så ..
Är de konstigt att man längtar tillbax?

  • 1 061.jpg

    11 views

  • 1 067.jpg

    14 views

  • 1 062.jpg

    10 views

  • 1 064.jpg

    13 views

  • 1 072.jpg

    19 views

  • 1 075.jpg

    16 views

  • 1 074.jpg

    15 views

  • 1 077.jpg

    9 views

  • 1 070.jpg

    14 views

  • 1 076.jpg

    8 views

  • 1 071.jpg

    12 views

  • 1 073.jpg

    12 views

  • 1 083.jpg

    19 views

  • 1 093.jpg

    11 views

  • 1 091.jpg

    10 views

  • 1 096.jpg

    8 views

  • 1 078.jpg

    10 views

  • 1 094.jpg

    15 views

  • 1 079.jpg

    Så här fint hade dom gjort med mitt natt linne!

  • 1 090.jpg

    15 views




del 3

 vägde lite där..men hade ju fått Pontus oxå och inte hunnit gå ner alla kilon,men vem bryr sig?+ ni?? inte jag iaf

  • 1 046.jpg

    15 views

  • 1 049.jpg

    14 views

  • 1 048.jpg

    20 views

  • 1 051.jpg

    17 views

  • 1 044.jpg

    14 views

  • 1 050.jpg

    16 views

  • 1 045.jpg

    14 views

  • 12 views
  • 1 054.jpg

    15 views

  • 1 057.jpg

    17 views

  • 1 056.jpg

    15 views

  • 1 060.jpg

    16 views

  • 1 052.jpg

    17 views

  • 1 058.jpg

    12 views

  • 1 053.jpg

    14 views

  • 1 055.jpg

    13 views

  • 1 063.jpg

    15 views

  • 1 066.jpg

    16 views

  • 1 065.jpg

    14 views

  • 1 068.jpg

    11 views



del 2

  • 1 003.jpg

    21 views

  • 1 006.jpg

    16 views

  • 1 005.jpg

    18 views

  • 16 views
  • 1 001.jpg

    15 views

  • 1 008.jpg

    19 views

  • 1 002.jpg

    14 views

  • 1 004.jpg

    15 views

  • 1 012.jpg

    24 views

  • 1 015.jpg

    18 views

  • 1 014.jpg

    9 views

  • 1 017.jpg

    11 views

  • 15 views
  • 1 016.jpg

    15 views

  • 1 011.jpg

    20 views

  • 1 013.jpg

    17 views

  • 1 021.jpg

    20 views

  • 1 024.jpg

    15 views

  • 1 023.jpg

    18 views

  • 1 026.jpg

    20 views



Längtar tillbax!!!

Hittade en massa bilder från en gammal blogg jag har haft.(vet inte hur jag avslutar den)

  • 18 views
  • 1 020.jpg

    11 views

  • 1 022.jpg

    15 views

  • 1 029.jpg

    15 views

  • 1 032.jpg

    11 views

  • 1 031.jpg

    12 views

  • 1 034.jpg

    17 views

  • 1 027.jpg

    13 views

  • 1 033.jpg

    11 views

  • 1 028.jpg

    16 views

  • 1 030.jpg

    17 views

  • 1 037.jpg

    12 views

  • 1 040.jpg

    14 views

  • 1 039.jpg

    12 views

  • 16 views
  • 1 035.jpg

    14 views

  • 1 041.jpg

    15 views

  • 1 036.jpg

    16 views

  • 1 038.jpg

     



V 22


(inte en så bra bild kanske men ni får nöja er med den nu)

Graviditetsvecka 22

De flesta förstföderskor känner nu fosterrörelser och graviditeten blir mer verklig.

Du har fått kontakt med ditt barn. Fortfarande kan sparkarna komma med flera dagars mellanrum - så oroa dig inte!

 

De flesta gravida kvinnor har också "vuxit in i graviditeten" - släppt oron och anpassat sin vardag efter graviditeten. Du kan fortfarande böja dig och sitta obehindrat. Tänk på din kroppshållning, så att du inte får besvär med ryggen längre fram. Be din man hjälpa till med att hitta en bra hållning åt dig!

 

Eventuellt kan det komma ut mjölk ur brösten.

Montgomerys körtlar som sitter på vårtgårdarna, växer och producerar ett ämne som ska skydda bröstvårtorna.


I vecka 22 är kroppslängden omkring 22 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 510g.

 

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

 

Skelettet syns på röntgen.

Navelsträngen fäster fortfarande långt ner på buken.

Fett inlagras under huden.  Hudens talgkörtlar fortsätter att producera fett som tillsammans med avstötta celler och hår blir vernix caseosa (fosterfett) som täcker huden (illustreras inte i bilderna). Fosterfett är viktigt för hudens fortsatta utveckling, annars skulle fostervattnet påverka huden. Läs mer om Fostrets utveckling!


Det syns nu ordentligt att ni väntar barn. Ibland kommer det kommentarer som "Oj vilken stor mage"

Hjälp till att hitta en bra kroppshållning åt den blivande mamman!

  • Låt henne ställa sig med fötterna axelbrett isär och armarna utmed sidan. Vikten ska vara jämnt fördelad mellan fötterna.
  • Låt henne sträcka på ryggen,
  • dra ihop skulderbladen,
  • spänna magmusklerna,
  • och skjuta fram bäckenet en aning.

Kontroller och undersökningar

På många ställen startar nu föräldrautbildning. Vid träffarna pratar ni om graviditeten och förlossningen. På MVC får du information om var, när och hur.


Svårt

Ja som ni vet så har jag ju ont i arman/handen! Jobbigt med allt även att sitta här vid datan.kan ju säga att de blir inga stuvade mackaroner så länge handen är så här för de klarar jag inte av att röra i kastrullen:/

Skulle kuna gnälla och beklaga mig och förklara hur ont de gör och hur krångligt allt är.men de orkar jag itne.

Ist kan jag berätta att på mån 8/2 ska jag till arbetsterapefthen och så skaj ag få en stödskena i ca 2v och vila så får vi se om de hjälper!!Jag tror inte de mne jag provar allt bara jag slipper ha de så här..Är väl OK på dagarna för då är de bara att bita ihop,Men på nätterna Gud vilken jävla värk!!!Hade värken suttit i magen så hande jag trott att de varit dax för Förlossning!!

OM skenan inte hjälper så skaj ag träffa en doktor!! så får vi se vad han säger!

inatt funderade jag på om jag skulle skära bort handen med kniven i köket..men tänkte blir ett väldigt sågande..så bättre med yxan ett hugg så är de klart! Men då måsta jag ju gå ut på lon,så jag struntade ide och satte mig och drack juice ist;). Svårt att växal med en arm!


Roligt

Fick ett mms i dag och jag blev så glad!!:) mer kan jag inte säga;)

Muffins

Idag bakade barnen och jag chokladmuffins:)
Så goda var dom!!
Så kul att baka med mina barn dom väntar på sin tur och turas om,inget skir och bråk om de ska jag hälla i eler nåt sånt peppar peppar...!
Pontus knäckte ägg idag(brukar vara jag som gör de) han såg så proffsig ut knäckte med en hand och inget skal i!!(brukar ju oftast jag få i)..Super duktiga grabbar tack för hjälpen!
Pontus sa när vi åt muffinsarna- att vilka små nästan som kakor;)


Gott att slicka skålen:)

mmm gott

resultatet

prov smakning

Ser ut som om Pontus är kissnödig;)haha men de var han inte.

V 21

Graviditetsvecka 21

Nu har du passerat mitten av graviditeten och livmodern växer till några tvärfingrar över naveln.

 

Extra järn till en gravid kvinna
I Sverige brukar barnmorskorna rekommendera ett extra järntillskott från mitten av graviditeten på 60-100 mg/dag. Det beror på att, även om du äter bra mat finns det risk för att du inte kan täcka det ökade järnbehovet, utan att tära på reserverna - och de kan behövas i samband med förlossning och amning. Läs mer om Blodbrist!

 

Ge järnet!

  • Blodpudding, korv, vitkålssallad
  • Hamburgare med bröd, tomat, sallad, apelsinjuice
  • Köttfärssås, spaghetti, paprika.
  • Köttgryta, potatis, brysselkål.
  • Lammkotletter, ratatouille, bakad potatis.
  • Stekt kotlett, kokt potatis, skysås, broccoli.
  • Rostbiff, potatissallad, tomatsallad.
  • Stekt biff i ciabattabröd, tomat, paprika, lök.

Kuriosa - det går åt nästan en hink med persilja för att täcka dagsbehovet av järn då du är gravid.

Kaffe och te minskar förmågan att ta upp järn. Stora mängder kaffe - över 300 mg koffein om dagen - kan också öka risken för låg födelsevikt och missfall. En vanlig kopp kaffe innehåller 100 mg koffein.

 


I vecka 21 är kroppslängden omkring 20 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 420 g.

 

 

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

 

Barnet kan suga på tummen eller fingrarna, kan knäppa händerna och kan skaka hand med sig själv. Han eller hon kan känna smaken av bittert och sött - om man sätter till ett bittert ämne till fostervattnet slutar fostret att svälja men om man sätter till ett sött ämne sväljer det fortare än i vanliga fall. Kan reagera på starkt ljus och ljud men också på behaglig musik.


Du och den blivande mamman är framme vid de man i folkmun brukar kalla, "de hundra lyckliga dagarna".

Under graviditeten kommer även du som pappa att äta näringsriktig mat, inte bara proteiner och kolhydrater utan även vitaminer och mineraler.

Barnet och mammans mage börjar nu växa rejält. Det kan klia på magen då den tänjs ut. Smörj magen med hudlotion.

Tänk på att ditt barn nu kan känna smekningar och beröring på mammans mage.

Kontroller och undersökningar

På många ställen startar nu föräldrautbildning. Vid träffarna pratar ni om graviditeten och förlossningen. På MVC får du information om var, när och hur.


Bjuder på några bilder av mig nyvaken!! så bli inte rädda för de ni ser;)


Brukar ju bjuda på magbil på söndagar men nu får ni den idag(mån)ist.

Sån skön tröja köpte en i större stl så jag har att växa i:)för de kommer jag att göra de kan ni vara säker på!

 


RSS 2.0