Lunginflammation igen!

Igår (tis) så var jag fundersam om inte Emil fått Lunginflammation igen!!!
Stefan jobbarde kväll så han åkte vid 13,allt som dagen gick så blev jag mer och mer säker,men vtänkte att jag inte "behövde"åka in då jag hade en tid på barn för vikt koll idag (ons) kl 11..
Men så tänkte jag på sist när han var sååå dålig att de är kanske bättre att kolla ikväll ändå?? så jag ringde rådgivningen som sa att jag skulle avvakta.
Efter yttligare 3tim så såg jag att han hade indragningar när han andades och de var kämpigt och så kräktes han.
Då ringder jag rådgivningen sammtidigt som jag messar syrran att hon ska komma,när rådgivningen svarar så säger jag bara att jag ringde förrut i kväll och då skulle vi avvakta men nu åker jag in så ni kan medela akuten i hudik.Ja skynda dig innan dom stänger s du hinner träffa en läkare säger hon i tel??? men jag lägger på och åker iväg Git kommer sammtidigt som jag backar ut(hon ska passa )resten av grabbarna.

Väl inne på akuten så blir de röntgen crp och satrationskoll. Han har lunginflammation men en virus(inte bakteriell) och då gör dom inte så mycket.tar även en vikt.

Men han syresätter sig dåligt (89) så då blir vi inlagda eftersom han behöver syrgas.Jag frågar om vi får åka hem imorogn och om han inte behöver syrgas och syresätter sig bättre så ja.

Natten går kl är 01.30 när vi kommer upp på barn och jag var inne på akuten 20.20.

Ingen syrgas får han utan bara andas in koksalt..

Ny läkare dagen efter och jag får inte åka hem?? Läkaren pratar bara om emils vikt och att han inte får gå ner osv..VA FAN HAN ÄR SJUK..hur många äter som man brukar då?? eller ens vill ha mat?

Jag blir irriterad och frågar varför vi inte får åka hem?? vikt prat och dom vill kolla så han äter och syresätter sig osv..

Jag säger bara att äta och andas de kan vi göra hemma,,är de inget annat ni ska göra så åker vi hem.

Han mååste kolla med sin överläkare och kommer tillbax..jo då jag får åka hem om jag kommer tillbax dagen efter..Självklart gör jag de.. så imorgon kl 10.30 skavi på barn för vikt koll.

försökte göra de kortfattat men svårt när man är lite irriterad.(på läkarna)

Pics

Gör tappra försök att lägga in lite bilder!









fler bilder en annan dag,för nu strula de igen.

Ändra

OHh jag vill göra om min header i bloggen..men jag har noll koll på hur man gör:(( så jävla typiskt.  så kattis känn dig tvingad att komma hit nån dag och visa mig hur man gör!!:))

BVC

Den 23/6 var vi på bvc.
Emil fick spruta och han vägde nu 6.170gr (gått upp 255gr på 1v) 65cm lång
Max vägde nu 7.625gr (gått upp nästan 400gr på 1v) 70cm lång:)

Så nu börjar dom komma upp i vikten å vi hoppas de fortsätter så,för jag kan säga de är inte lätt de är en kamp varjedag iaf m emil att man ska lyckas få i dom så mycket mat som läkarna vill..vi får nästan bokstavligen trycka i dom maten..så matsituationerna är inget jag ser fram emot om dagarna.((

Men vill få tyst på dom där jävla läkarna..grr

Krupp

Inatt så vaknade jag av att jag hör att Max inte kan andas.
Jag skyndar mig å tar upp honm ut ur rummet och lyssnar kollar på honom å han bara väser,jag ropar på stefan som kommer ner och säger ska du eller jag ringa ambulans,å så springer han in i köket å klär på sig,då hör jag Max hosta(skäller som en hund,förstår då att de är krupp) nä säger jag inte behöver v ringa ambulans.Stefan blir då skit arg å menar på att ok då är de på mitt annsvar å tycker jag är dum i huve.

Stefan tar max å gur ut med honom medans jag ringar rådgivningen (mest för att lugna stefan) kö så de tar tid,under tiden låter max bättre när han andas.

pratar med rådgivningen och hon säger att de är bra att vi gått ut med honom för de är de rådet dom brukar ge,och att blir de jobbigt för honom med andningen så ska vi åka in direkt på akuten och tala om att vi varit i kontakt med rådgivningen.

Vi öppnar fönstret i köket eftersom vi har sovrummet precis innanför så de blir svalt åt max så sitter jag med honom där vid fönstret i 1tim sen lägger vi homom å de går bra i2 1/2tim sen vaknar han så jag tar med honom upp till soffan å sitter där med honom så han får sitta upp å han lyckas somna om igen .

Nu är han snorig å lite hes men inte som inatt så vi får se hur den här natten blir för oss..jobbigt för lill plutten tycker att lunginflammation/öroninflammation skulle räcka ett tag men tydligen inte:( stakars mina små prinsar.

Midsommarafton 2011

I år var vi hos Git m familj och firade midsommar vi var 18st.Några av oss grillade och några åt midsommarmat.)) Vi hade tur med vädret var uppehåll å ibland sol,men innan vi åkte till git så kom värsta regn skuren men sen var de bra,)

Tv och tvspel,kortspel och en massaprat var de oxå under kvällen!
Även en massa godis chips efterrätter!

Tyvärr fick vi åka hem vid 21 nån gång för jag fick sååå ont i magen(gallan) hhar aldrig haft så ont i hela mitt liv förrutom då jag haft värkar..
Fick nån tablett av urban som jag tog när jag kom hem och den hjälpte tack och lov..Trodde nästan inte jag skulle klara av att köra hem jag fick andas och koncentrera mig så mycket..uff aldrig mwer så on nej tack.
 men annars hade vi en rolig och trevlig kväll:)

Provar och ser om de går att lägga in lite bilder(tyvärr så är de fullt upp så knäppte inga roliga eller så många bilder.)


Per ,Fredrik,Pontus

nähä de funkar inte att lägga in fler bilder:( fattar inte vad de är för fel:(

Tand

Max första tand har kommit upp:) en vass liten en;) 16/6 2011

Examen 2011

Provar att lägga upp bilder igen i bloggen för att se om de funkar?

De blir fler bilder från pers examen.


Min fina per som blivit så stor!!!Fattar inte vart tiden tagit vägen! fy vill stanna den några år nu.

De funkade att lägga upp en bild den här gången oxå..men inga fler..åå blir så irriterad:/



Avslutning 2011



Mäh nu när jag itne har skrivit nåt i inlägget så funkar de plötsligt att lägga upp bilder?? åå jaaj slänger in lite bilder från Pers  skolavslutning 2011 sen måste jag gå och göra nåt mindre trevligt som att byta illa luktande blöjor på dom små kidzen;)




Per i bilen på väg till avslutningen

nähä nu funkade bara med en bild...skit

Fan

Såå tråkigt att deinte funkar att lägga upp bilder:( så om ni funderar varför jag itne bloggar så ärde dels pga tidsbrist och att de inte funkar att lägga upp bilder.:( grr

Hemma

I måndags så fick vi komma hem med sond.Så jag har matat/sondat var 3:e timme dygnet runt.
I morgon torsdag så ska vi tillbax till barn för koll av vikten som dom är så hysteriska över.
Grabbarna är pigga men gnälligare och mammigare än innan dom vart sjuka så vi hoppas att de går över.

Dom äter bra förutom sondmaten så har dom ätit gröt+dessert x 2 burkmat x 2 per dygn var så de är 4 hela mål så de känns ok så imorgon tar vi bort sonden vare sig läkarna vill eller inte..dom kommer säkert säga att låt den sitta så länge den gör de.bla bal bal..som om dom själva vill ha nåt i näsan och halsen några dagar till i onödan..skulle inte tro de.

skönt att vara hemma men en del att komma i kapp med nu då som papper till fk besikta bilen avslutningar och studenter mm..både roliga och tråkiga saker. men de blir ju så stressigt och inte som man tänkt sig när de blir så här,men de är bara att göra de bästa av situationen:)

Jag är bara överlycklig att jag får vara hemma med alla mina 4barn:))

Tack alla för era fina och värmande kommentarer alla sms och presenter:9 de värmer så mycker kram

Gröt

Idag åt max lite gröt för första gången på 5dagar,emil ville bara ha en sked men bättre än inget.Vi sondar dom fortfarande men kanske att de vänder nu om dom orkar äta lite mat och får behålla de.
För på tor är de Pers första riktiga skolavslutning och de vill han såklart att både mamma och pappa ska vara på .SÅ vi hoppas att vi kan åka hem tills dess.Även om de kanske blir med sond men de är ok bara vi kommer hem och grabbarna blir piggare.

Febern är nere iaf idag på dagen 37,4-37,7 ungefär ligger den.
RS prov har dom oxå tagit och skickat iväg,men får inte svar förrens på tisdag:/ kan vara en förklaring till varför febern sitter/suttit i så länge.
Sen hostan får dom nog ha i 3-4v sa doktor K!Men att de är allmäntillståndet som vi måste kolla på och som styr.

Nu ska vi prova och ge dom lite gröt igen.hej så länge.

Sämre

Grabbarna är sämre igen,max hade 39,7 i feber i går:( Emil har fått feber igen 38,3..
Dom kräks upp nästan alla mål mat.

Frågade läkare om  de är därför feber är tillbax eftersom dom spyr upp pencilinet innan de hunnit verka?
Men nej  så var de nog inte utan i såfall har infektionen tagit en annan väg (vilket dom inte hoppas) och att dom kanske måste sätta in nå annat.

Jag gav förslag om maten oxå så att dom inte ska spy..men nej dom ska ha i sig mängden bla bla bla.
Försökte förklara att då är de ju ogjort om dom ändå spyr upp maten..Men nej dom måste ha i sig,annars får vi säta dropp..

Men va  fan om dom fortsätter spy så måste man ju sätta dropp ändå så dom får i sig näring och inte torka ut.
 måste sluta grabbarna  vill gosa

RSS 2.0