Inget

Vad har vi gjort idag??

Eftersomm jag har ont i magen till och från och inte mår allt för bra så har jag bara gjort de nödvändigaste.

* Frukost till mig och kidzen
*skjutsat Pontus till dagis
*Eldat
*Fixat lunch till mig och dom minsta
* dammsugat och torkat golv på nedervåningen
*Stekt köttfärsbiffar
*Duschat
*Hämtat Pontua på dagis
*fixat middag till oss
*duschat tvillingarna
*kvällsfika till oss
*plockat ur och i diskmaskinen.
*Borstat tänder och lagt barn.


Typ de var lite grovt och snabbt vad vi gjort idag..vi har ju såklart även lekt och avmaskat katten mm.

pöss

Per i sin nya tröja som han fått av moster...

2012-01-31_13_55 (MMS)

Per i sin nya tröja som han fått av moster Git:) Haha han ser skit sur ut men de va han inte..ni vet grabbar dom ska ju se oberörda ut och coola;)


Ont de gör ont...

sen i söndags har jag haft så ont i magen ungefär som värkar ( dom mildare ibörjan;) ,Jag yckte mest de var i nedre delen av magen och ut mot ryggen,sen blir de i hela magen sen började de i övre magen och sen ner i hela..ja blir snurrig när jag försöker tänka efter var hur när de börjar,,nätterna går bra tar två alvedon och går och lägger mig,men sen i morse gick de bra tills frukosten!!

Tidigare diagnoser som jag ställt sen i söndags är utomkveds(fast de trodde jag inte ändå då de gör ont i hela magen men ett grav test togs och de var neg!)
Förstoppning?! nja har ju fått gått på toa.
Akut äggledsinflammation!!

Men just nu gissar jag på Magkatarr!! så de blir till att lägga om maten och ajabaja godis läsk och kakor!!
en typ liten "diet" för mig ;)haha men skit jobbigt å ha ont må lite illa och konstigt och slut i kroppen. Så nu provar vi funkar de inte så blir de läkarbesök.



Magkatarr

Magkatarr är ett samlingsnamn för olika besvär i övre delen av magen och maggropen. Magkatarr är egentligen lite missvisande namn på åkomman, eftersom katarr betyder inflammation och man ser sällan det på individer med dessa besvär. Ett bättre namn som ofta används inom läkarvetenskapen är dyspepsi. Dyspepsi kommer från grekiskan och betyder ”dålig eller illa fungerande”. Men i vissa fall så uppstår det en inflammatorisk retning i magslemhinnan eller tolvfingertarmen.

Om problemen kvarstår över en längre tid så ska man söka läkare för att utesluta magsår som är en allvarlig åkomma.

Symtom på magkatarr

  • Smärta eller obehag i övre delen av magen
  • Tidig mättnadskänsla vid måltid
  • Hungersugningar i magtrakten
  • Känsla av uppkördhet
  • Illamående och rapningar
  • Halsbränna
  • Smärta som kan sträcka sig utåt ryggen
  • Känsla av bullrig och gasig mage, i synnerhet efter måltid

Vad är det som orsakar magkatarr?

Det kan vara flera olika faktorer, de flesta som får magkatarr har flera av dessa faktorer.

  • Stress, oro, starkt kryddad mat, kaffe, sprit och tobak.
  • Oregelbundna matvanor, jäkt och dålig tuggning
  • Inre stress och depression.

Psykiska faktorer som stress och starkt retande ämnen i mat kan framkalla saltsyra som utsöndras och irriterar magslemhinnan.

Kan jag behandla det själv på något sätt?

Absolut, det finns flera saker att göra men det krävs tålamod och att man är villig att lägga om sin livsstil på längre sikt.

Man kan börja med att lägga om sin kost, mat som är mild för din mage och lättsmält. Diet under några veckor rekommenderas. Ät flera små måltider under dagen istället för stora. Tugga noga och stressa inte i dig din måltid.

Te gjort på kamomill, pepparmynta eller rölleka är mycket skonsamt och lugnande för magen. Kaffe, sprit och tobak är gifter för kroppen och bör undvikas helt.

Förutom maten så är det viktigt att man försöker ta det lugnare i sitt liv och inte stressa eller ta på sig för mycket uppgifter. Någon form av avslappning kan hjälpa, så som yoga, promenader och meditation. Många blir även hjälpta av en värmedyna på magen när det gör som mest ont.

När bör jag söka vård?

  • Du ska absolut söka vård om det håller i sig över en längre tid
  • Besvären förändras eller tilltar så du behöver medicinering
  • Du är över 50 år och får nya besvär
  • Om du går ner i vikt.
  • Får svårt att svälja

Du bör söka akut vård om du får besvär som:

  • Om du kräks blodblandade kräkningar
  • Om du har kolsvart avföring, det kan tyda på en blödning i magen.
  • Om du har kaffesumpliknande kräkningar

Sova borta!

I Lördags var de dax för simskolestart,efter ett uppehåll av julledigt mm. Denn här terminen är grabbarna i hudiksvallsbadhus,så de blir lite närmare iaf,men dock så börjar de kl 9.00 på lördags morgon..men då har man ju hela dagen sen och så går de ju mot ljusare tider så då är de bara mysigt att kliva upp och ta tillvara på dagen:)

Sen när dom kom hem åt vi lunch och så skulle Per åka till A som ringt när han var och bada,Stefan skjutsade honom till bergsjö och dom skulle skutsa hem honom på kvällen,bara de att jag får ett samtal vid 20.00 och en röst som säger får jag sova över här?!.
Ja klart han får men usch han börjar verkligen bli stora killen tiden går sååå fort!!!Vet att många säger de hela tiden och att man inte riktigt tog in de förrens ens egna barn börjar bli stora..

De gick superbra för Per att sova borta hos en kompis för första gången och han kom hem på söndagen 19.20..Dom hade haft jättekul!
Så nu börjas de väl att sova över hos varanndra kan jag tänka;)
Annars har han ju bara sovit hos farmor och farfar.

Stefan var och greja m nån traktor och tvillingarna sov,så Pontus och jag myste ner oss i soffan med massa godis och popcorn och tittade på Spy kids 4
Spy Kids 4D Poster
Riktigt bra rolig film tyckte vi:)

Testar skicka ett sms till bloggen utan bi...

Testar skicka ett sms till bloggen utan bild å se om de funkar!?


Premiär! Ikväll 30/1 2012

 
Ikväll är de premiär för familjen annorlunda på kanal 4 kl 20.00



blir nog att jag sappar i kväll (om kidzen sover snällt vill säga) då de även är Sofias änglar på kanal 5 kl 20.00 och de faller mig mer i smaken;)


NoStringsAttached såg vi igår eller jag så...

2012-01-30_14_40 (MMS)

NoStringsAttached såg vi igår eller jag såg Stefan somna i soffan;) Bra film påminnde lite om Friends with benifits. till filmen svullade vi godis och tacochips mums:)


Ögon

Idag var vi till ögon med tvillingarn,och de visar sig att båda har översynhet och behöver glasögon,men vi skulle tillbax i augusti/september och kolla igen om de blivit lite mindre på Emil då han låg på en 5:a och Max på en 4:a hon trodde att de kanske vart lite mindre på Emil oxå bara han kommer upp i vikt.

Dom fick ögong droppar som bebisar har(neo) eftersom dom var så små;) ett plus iaf för de är tydligen lindrigare droppar.

Emil hade ju liten tendes till ROP förr men inte nu de var helt borta.Skönt.
Kort förklaring till rop kommer i slutet.

Våra grabbar har klarat sig sååå bra mot för många andra prematurer då de finns så mycket "fel" och sjukdommar dom kan drabbas av osv..Så ett par(2par;) ) glasögon är väl lindrigt ändå..Även om man tycker att de räcker nu..

Men dom skelade inte eller var ojämn på ögonen och de var väl bra för isf måsta dom ha glasögon direkt.


 

ROP

Från Wikipedia

ROP (Retinopathy Of Prematurity), på svenska något fritt översatt "Retinasjukdom till följd av prematurfödelse". ROP är en skada på ögat orsakat av att blodkärl vuxit på ett felaktigt sätt och orsakar ärrbildning på näthinnan eller näthinneavlossning. Ögats normala tillväxt är betydande i vecka 28-30 och under denna period är därför ögat känsligt för störningar i form av höga syrgasnivåer, medicinering samt temperaturväxlingar. Man ser skadorna tidigast kring v37, och kan behandla tillståndet med laser för att minska risken för näthinneavlossning. Som flera olika typer av skador graderas ROP från 0 till IV. Där fyra är den allvarligaste graden och noll innebär att det inte finns någon påverkan alls.





Barn

Onsdag - torsdag låg Emil och jag inne på barn för provtagning.
Läkarna är inte nöjda med varesig vikten eller längden på Emil.
Dom två sista gångerna har vikten dock varit OK för den går emot "normal" kurvan,men då klagar dom på längden ist och den är lite svår att påvera som mamma.

Iaf så satte dom två infarter på emil och han grinade och skrek men dom var såå impad av honom och även jag för oftast när barn gårter och inte vill så snurrar skruvar dom på sig och sprattlar!!Men inte Emil han satt helt still! Grät men satt still. och de tog tid kan jag säga,dom stack tre gånger men lyckades bara med två infarter men de rann bra och M sa att den här funkar nog hela natten men sätter en till försäkerhetsskull.

Då tog dom 5rör med blod och (17.00) sen vid 22.00 började provtagningen var 30min till 7.30. vid 22.00 tog dom 4ml blod,och resten skulle dom ta 2ml blod,men de funkade såå dåligt dom fick stassa och krångla Emil grät varje gång och när de tog tid så tpog de ju 20min för dom..och då kom dom ju in fter 10min igen för att ta nya prover/. infarterna funkade dåligt och vid 02.30 fick vi sätta en ny( så de provet försvann ju men att ett prov blev missat gjorde inget för dom ser ju rtrenden ändå..

Dom frågade även mig om dom skulle sätta ny infart för annars var ju alla prover och tiden på Emil bortkastat och de måsta göras om en annan gång!!!

Jag sa  att självklart så ska dom sätta ny för nu hade han genomlidit så mycket och inte såå många timmar kvar!
Och att de här var deras ända chans för de blir ingen nästa gång!!!


Vi lyckades!!!

När dom sen försökte gge honom en nalle efter provtagningen så slog han den ur näven på sköterskan och vred bort huvudet!!haha var så kul att se precis som att kom inte här och gulla nu inte!

Även jag fick beröm under natten att jag var så lugn och tålmodig fast jag inte fick sova osv..

Jag var ju helt inställd på de och de var ju Emil dom stack och grejade med så de var ingen synd om mig inte!!

Kommer inte ihåg alla prover dom skulle kolla några nya och några gammla iaf som ämnesomsättning,gluten,tillväxthormon osv..

Dom tog även ett urinprov.
och ett sitt prov! dom mäter benen i kroppen när man sitter osv.och så mätte dom mig vill väl kolla om de bara är så enkelt att han berås på mig!! vilket jag sagt länge att han kanske gör! alla  i min släkt är ju korta.

de var en snabb uppdatering.kram

Skulle ta några veckor att får svar men doktorn skulle ringa när dom kommit och berätta svaren.


Grabbarna älskar att gå omkring med skor o...

2012-01-29_11_33 (MMS)

Grabbarna älskar att gå omkring med skor och olika huvudbonader på sig inne:) är han inte söt så säg:)


Gossip

Igår var vi ca 13 tjejer hemma hos Lisa som hade BLUE party( hudvårdsprodukter från dödahavet!)
Verkar bra och peelingen för händerna var underbar (ja vi fick prova) inte allt för dyra priser heller fanns för alla plånböcker om man säger så!

Jag köpte en hudkräm och en fotkräm,berättar sen om dom var så bra som säljaren sa att dom skulle vara!

Lisa bjöd på små plock snittar och ostpinnar (vet inte riktigt vad de var men gott var de ska nog fråga om receptet på ostpinnarna.
Vi pratade skrattade och hade  roligt,alla verkade glada och nöjda iaf.Tack Lisa för att vi fick komma,de var inte sistaq gången du fixa nåt sånt här :)))
Efterde så blev de utgång på GOSSIP där de var 30+ ja de är sant tanten är gammal;)
Har inte varit där sen dom byggde om och de var så fint fräscht!.

Vi shakeade och drack gott!
Eftersom jag skulle upp med barnen vid 7 morgonen efter så tog jag de lungt,Men Anna och Anki såg till att jag inte tog de för lugnt och blev uttorkade så dom bjöd på 2drinkar jättegoda,men den röda var godast mums:)) och en smirnoff ice! Tack snälla,vet inte hur jag ska ha råd att bjuda tillbax nu när jag är hemma utan fp...men nån gång ska jag väl börja jobba ;)

Träffade några jag kännde bla,fina Jenny alltid lika glad och fin!

Tack alla inblandade för en toppen kväll den ligger bland topp 5 på listan:)

Och när de är som roligast jag då ska man åka hem såklart;P
hemma 02.45 och klev upp 06.50...

uppdatering om emil och sjukhuset kommer senare ikväll förhoppningsvis


Våran tappra kille på sjukhuset<3

2012-01-25_18_59 (MMS)

Våran tappra kille på sjukhuset<3


Helgen?!

Ja vad gjorde vi i helgen??

FREDAG:
Efter att Per åkt till skolan så drog vi andra in och STOR handla på Maxi (och de var en rejälv storhandling tror inte jag handlat så mycet inte ens vid jul;) Sen en snabbis ner på stan köpte en skjorta till Stefan(han klagar alltid på att han inte har nåt att ta på sig när vi ska ut och äta eller göra nåt. Och de finns en förklaring till de när han får en ny tröja/skjorta och använder den tex en gång om vi är ut och äter,sen används den flitigt i garaget oxå!!!och nästa gång vi ska ut på galej så finns de ingen snygg/ren / fräch tröja/skjorta som duger åt honom! KONSTIG!! eller;)haha.

Sen köpte jag barnspärrar till lådor 3st för 45kr och vi behöver en hel del kan jag säga!! Dyrt tyckte jag då.
Skynda hem för stefan skulle börja jobba kl 12.

Så När Stefan drog till jobbet plockade jag inte maten elda osv.

När Per kom hem från skolan så vart de tacomys till middag:))

Vid 19 när stefan kom hem så hade jag precis lagt tvillingarna dom var så trötta sov ju ingen middag mer än dom 10mini bilen. Vi stora satt uppe och myste med gotta i soffan:))

Lördag:
Stefan drog till jobbet vid 05.00.
Jag och barnen var hemma var ganska kallt oxå då -13 och eftersom vi ändå skulle få främande av Anki så var vi inne på fm.
Anki kom och fick med sig 4kassar med bebiskläder!Vi fickade och snackade skit;) trevligt värre.
Sen när Anki precis åkt hem så svängde Git och madde in en snabbis med godis till grabbarna och madde fick med sig ett par nya byxor hem, Som jag köpt fick på mig dom men kunde inte andas eller äta i dom så vad ska jag då med dom till?;)

Stefan kom hem vid strax efter 16,och hoppade in i duschen,farmor farfar kom strax efter för dom skulle vara barnvakt när Stefan och jag skulle på kina med våra vänner:))

Vi åt trerätters på kina och drink till de gott!!

De hade gått jättebra som vanligt för farmor och farfar,skönt och höra lite lättare att lämna dom då:)

SÖNDAG:
Hade planer på att åka till backen och åka pulka ,men alla (inte jag och tvillingarna) sov ju så länge!! så de blev inget med de.
Vid 13 gick jag och dom stora grabbarna på julgrasplundring,de var roligt och uppskattat,självklart var jag med och dansade;)

Med oss hem sen hade vi Oliver.
Sen efter att Oliver åkte hem vid 17.
Så var de bara att köra på, Stefan gick ut i garaget och fixa med traktorn som nu är borta!!
Jag duschade barnen bäddade rent i 2sängar iaf,satte igång en tvätt,kvällsfika elda osv. jag ni vet..

Får inte glömma att innan jag gjorde eld så var tvillingarna där och grejade själva,dom tog bortgrinden och målade sig själva och köket SVART kan säga att jag gillade inte de svarta blev för mörkt i köket ;p

så de blev till att skuraq golv och väggar grind osv oxå..

Så när alla barn låg så sjönk jag ner i soffan med tacochips oboy tutti frutti och ostbollar,tog fort slut tyvärr;)

Så var våran helg i korta drag;) hoppas eran helg var bra kram



Inläggning!

onsdag - torsdag läggs alltså Emil och jag in på barn för provtagning var 30min i ett dygn sa läkaren,men sköterskan som ringde och boka dag sa varje timme i ett dygn..Men hur som helst så är de ofta,och dom sätter 2infarter för att vara säker att de ska funka och ta prover.

Sist vi var på barn så var vikten ok på Emil den gick åt rätt håll,MEN han var för kort!!hade inte ökat så mycket på längden sen sist.
Då vart de prat om knapp igen osv.Men jag fattar inte hur de ska hjälpa att bli längre av att sonda??!! för han får i sig tillräckligt i matväg sa läkaren.tycker dom pratar hit och dit..


Men iaf så har jag tagit upp förr att man kanske kan ge tillväxthormon för längden?? och NU håller läkarna med att vi ska kolla upp om han producerar för lite sånt själv?! DÅ kan man ev ge tillväxthormon..
så efter att läkaren varit i kontakt med Uppsala (vi kopplade in dom) så tycker dom att vi ska kolla upp de.

MEN min magkännsla säger att de provet är helt normalt oxå!

Läkaren sa oxå att de var ett väldigt jobbigt prov både för barn och förälder,tror mest han tänker på att man inte hinner/kan sova på ett dyng för man blir så störd:(

lite kort om vad som händer iaf..ni som läst bloggen förr vet vad de handlar om och hur läkarna och jag inte alltid är så överens;)

Inatt har de snöat lite igen bara för att ...

2012-01-22_08_41 (MMS)

Inatt har de snöat lite igen bara för att jag inte ställde in bilen!wiiie. Faller även nu nån enstaka flinga. Tänkte åka till backen idag och åka lite bob, men eftersom de bara är dom minsta å jag uppe så blir de nog inte så , för mitt på dan ska vi på julgransplundring så vi hinner nog inte med både och..


Inatt har de snöat lite igen bara för att ...

2012-01-22_08_41 (MMS)

Inatt har de snöat lite igen bara för att jag inte ställde in bilen!wiiie. Faller även nu nån enstaka flinga. Tänkte åka till backen idag och åka lite bob, men eftersom de bara är dom minsta å jag uppe så blir de nog inte så , för mitt på dan ska vi på julgransplundring så vi hinner nog inte med både och..


Ikväll har Stefan och jag varit på kina m ...

2012-01-21_17_32 (MMS)

Ikväll har Stefan och jag varit på kina m några vänner:) så kul och äntligen få träffa dom igen...var ett tag sen sist;).Nu hoppas vi att de inte dröjer lika länge till nästa gång:)) Farmor och farfar var barnvakt och de hade gått så bra! Nu är de dags för sängen. Imorgon är de julgransplundring som gäller!


Tacomys!<3

2012-01-20_14_31 (MMS)

Tacomys!<3


AAA gapa stort brorsan!

2012-01-20_15_12 (MMS)

AAA gapa stort brorsan!


Tror att Max ändrat sig, han va inte alls ...

2012-01-20_15_13 (MMS)

Tror att Max ändrat sig, han va inte alls klar;)


Anna is the shit!!!

Idag åte tvillingarna och jag till söta Anna + barn och lekte lite.
(tror inte Pontus blir så glad när han får höra att vi varit där utan honom och lekt med Kalle och Vera)

Barnen var nöjda och glada även mamma var glad som kom iväg ist för de tråkiga hemmet;)

När vi kom hem var de dax för lunch och de blev soprent på tallrikarna inge bus eller krångel vid maten!!!!Även en ett halvt smörgåsrån med smör och lite minimax gick ner:)

Så nu vet du de ANNA att alla dina lediga dagar kommer vi och leker ,så grabbarna äter bra med mat sen;p


Pontus och jag sitter med pysselböcker, tv...

2012-01-18_16_28 (MMS)

Pontus och jag sitter med pysselböcker, tvillingarna leker på golvet och per är hos en kompis!


inget

Idag är de som de brukar vara plcoka laga mat x 100 gånger diska,elda mm

köttfärslimpa och potatis blev de idag!!

Per åkte till en kompis och natalie och hennes mamma kom och lekte en snabbis efter att jag hämtat Pontus på dagis.
Stefan jobbar em den här vecka och eftermiddagarna blir sååå långa och tråkiga..kvällen i soffan när barnen sover de är bara skönt;)hehe då gör de inget att han jobbar;p

Men snart mina vänner är de helg igen!! och vad händer då då tänker ni??

Nä inget speciellt de vanliga x 100 haha men ändå de är helg!!
 vilket konstigt och svammligt inlägg måste bero på att jag gjorde annat sammtidigt och inte höll koll på vad jag skrev haha.

kram

ps om nån läser de här och vill svänga förbi med lite GODIS så är ni så välkómna så!!

Inget dagis

Vet inte om jag talat om de tidigare men efter vi varit på barn och doktor H så har vi kommit fram till att de inte blir nåt dagis för tvillingarna förrens till hösten!

Vi har ju diskuterat och bollat med de här fram och tillbax och de är ju vårat beslut och de var inget svårt beslut för doktor H och jag är överenss och tänker lika för en gångs skull de ni;p

Så tidigast till hösten börjar grabbarna på dagis pga all smotta Emils vikt och mat krångel..

Känns skönt att faktiskt vara överens med läkarna för en gångs skull;)

Störtkär

Barnen sover stefan är på jobbet och jag har sjunkit ner isoffan och tittar på störtkär på kanal 3,har sett den förr men de var längesen!

Störtkär omslag

Emil hjälper till att städa med sin dammsu...

2012-01-17_16_13 (MMS)

Emil hjälper till att städa med sin dammsugare:)


Max försöker smita ut!!! kan även berätta ...

2012-01-17_08_16 (MMS)

Max försöker smita ut!!! kan även berätta att igår blev Emil och jag instängda på toa an just Max och spisen, han ställde den utanför och klättrade upp på den och där inne va vi! Tur att dom stora grabbarna oxå var hemma för jag ropade på Per som fick komma å ta bort Max;)


Brinner!

I går kom Per hem från skolan och berättade om båten som kantrat kapten som lämnat båten och simmat i land just nu var de 6 död de var över 4000människor ombord osv..

Sen prat han nåt om en brand och om familjen osv..

Per är en sån kille med MYCKET EMPATI han känner verkligen för människor och kan sätta sig in i deras situation, och tänka tänk om de var jag tänk om de var vi osv..

Så med honom gäller de att prata och säga konkter vad han ska göra om de skulle hända osv...
Jag är precis lika dan jag måste veta vart jag ska ta vägen/göra om de börjar brinna en mördare kommer osv..haha vet KNÄPPT men jag vill ha en lite plan i min skalle;)ÄVEN om man kanske inte alls gör så i en situation men so be it;)!

HATA MIG TYCK JAG ÄR KNÄPP ELLER ATT JAG SKRÄMMER MINA BARN I ONÖDAN ! MEN JAG SKULLE ALDRIG FÖRLÅTA MIG SJÄLV OM NÅT HÄNDE OCH JAG VET ATT JAG KUNNAT RÄDDA DOM OM JAG BARA TALAT OM HUR DOM SKULLE GJORT! IST FÖR ATT VARA RÄDD ATT SKRÄMMA DOM!

Så igår när Per satt och berätta och man så att han verkligen led med dom och att han förstog allvaret i de hela.
Så frågade jag att kommer ni ihåg hur ni gör om de börjar brinna här hemma??

Nja båda grabbarna ville ha en genom gång så då gjorde vi de.
tex
Eftersom dom sover uppe och vi nere,så är de ju en mardrömm att dom inte tar sig ner för trappen,

Så då har vi en plan som ser ut så här i korta drag, Dom stänger dörren mot trappen(om de går) håller varandra i händerna(inte lämnar varandra eller springer ifrån varann) och går ut på balkongen där vi kommer upp med stege.

Eller att de brinner både i trapp och balkong? då Går dom in i Pers rum och stänger dörren och öppnar fönstret så kommer vi dit med stege, (stegen står alltid upprest mot huset så vi inte irrar runt och letar den osv)

Sen om man kanske bara ser rök men ingen eld kan va svårt att andas!! Tröja över mun å näsa krypa efter golvet till dom olika platserna tillsammans!..

Jaja nu får ni tycka vad ni vill men tror de ändå känns bättre för båse barnen och mig att dom vet vad dom ska göra om de börjar brinna och även jag,,även om dom kanske får panik osv så kanske dom lyssnar när jag tex ropar att GÅ TILL BALKONGEN..så kanske de säger pling och dom minns att dom ska göra de och gör de förhoppningsvis..jaja nu måste jag ta kidzen tjao 


Idag fick Pontus lyxa till de och äta fruk...

2012-01-17_07_17 (MMS)

Idag fick Pontus lyxa till de och äta frukost framför tv:) ( spexarn)


8 eller15?! ny duschad å mössa på inne!? G...

2012-01-15_18_02 (MMS)

8 eller15?! ny duschad å mössa på inne!? Går fort med dom små;)


Idag tog vi med barn pulkor/bobar och åkte...

2012-01-15_12_05 (MMS)

Idag tog vi med barn pulkor/bobar och åkte till en backe här nära oss:) Var såå roligt å mysigt och mysfaktorn höjdes när de började snöa. Sen åkte vi hem fixade sen lunch, spagetti och köttfärssås blev de. Dom små fick gå och sova en stund. Sen kom barnens morfar hit och Stefan hjälpte honom med bilen, så nu hoppas vi att den går igenom besiktningen. Middag blev de oxfile pommes och bea!! Gott!! Äter ofta vi oxå för tvillingarna äter bättre då och dom ska ju upp i vikt, så en bea på 77,5g fett och 710kacl .är ju super bra!! Nu är Stefan ute i garaget igen och ska greja med J traktor som dom aldrigt riktigt får nån ordning på tyvärr:/ Jag ska duscha barn och fixa ryggsäckar tills i morgon. Och de vanliga elda diska osv. Ha en härlig söndagskväll mina vänner kram!


Idag tog stefan å jag barnen och åkte till...

2012-01-15_11_10 (MMS)

Idag tog stefan å jag barnen och åkte till en backe nära oss!! så kul och mysigt och så började de å snöa oxå!!! underbar dag älskar våran familj<3 och den här helgen hade vi en till kille att rå om :)


God morgon

Godmorgon söndag!

Vad ska ni hitta på idag??

Vi vet inte än vad vi ska göra mer än de vanliga ni vet plocka tvätta städa osv.
Såg att de behöver dammsugas uppe sen grabbarna haft disco låg lite popcorn på golvet;)

Nu ska jag tvätta tvillingarna då dom ätit klart sin frukost,ha en bra söndag alla!

Myys

2012-01-14_22_01 (MMS)

Myys


Lördag

Hoppas alla har en trevlig lördag!!!

Har inte bloggat så bra igen,och den här fm har inte varit så kul jag är arg på mig själv och jag har sååå svårt för att släppa de,gjort är gjort lixsom och gå vidare,,,MEN NEEEEJ de kan jag inte jag är arg sur och ett riktigt monster skulle lätt kunna hoppa framför tåget,MEN tydligen så hade jag en LIIIITEN spärr som sa stopp men gaaaa. JÄVLA KÄRRING Å VA LÅNGSINT!!! ja jag alltså.. NÄ nu ska jag lämna dom stora barnen hemma ta med dom små och Stefan (ångrade lite att han skulle med faktiskt) för annars hade nog jag varit på väg hem från maxi nu med GODIS,,men nej nu måste vi vänta på honom och allt han måste göra innan vi ska åka...

ja ni hör,,nu ska den här jävla sura bitchen klä på sig och barnen och åka!

ha en bra foretsatt trevlig helg!


En nyvaken Max går och provar mössor:)

2012-01-13_13_12 (MMS)

En nyvaken Max går och provar mössor:)


Haha grabbarna stog länge å tittade på tåg...

2012-01-13_08_59 (MMS)

Haha grabbarna stog länge å tittade på tåget när de stog still utanför oss eftersom de är mötesspår;)


Max & Emil äter frukost. Idag är de fredag...

2012-01-13_07_32 (MMS)

Max & Emil äter frukost. Idag är de fredag den 13e..hoppas bara att vi inte är otursförföljda!


Revenge

Ikväll är de premiär för Revenge på kanal 3 kl 21.00

ska kika så får vi se vad de är för nåt återkommer om de!

Revenge Poster

Hormoner

Eftersom jag vägrar knapp och risken att Emil blir kort ,så frågade jag om man inte kunde ge hormonsprutor ist?!
Vi har ju tagit en massa andra prover pga att han inte gick upp i vikt som var normala. Vi har pratat om hormon prov flera gånger och nu så skulle han rådfråga akademiska i uppsala eftersom vi har varit dit en gång oxå pga av Emils vikt och att vi inte kom vidare här i hudik så begärde jag en remiss till uppsala,så nu samm arbetar dom och de hoppas jag är en stor fördel för oss och Emil!

Så de blir nog att Emil läggs in ett dygn och tar prover varje 30min i ett dygn..inget roligt men han måste juh min lill plupp.

Så får vi se vad de provet säger om de är för lågt tillväxthormon eller inte!

sen fanns de tydligen inte så mycket mer prover eller nåt vi kan göra för att få en förklarng till varför han är så liten:)

Jag begärde oxå att dietisten ska räkna ut vilken kacl mängd Emil ska ha i sig per/dygn.

Så doktor H skulle skicka en kallelse sen när han pratat med uppsala ,så får vi se vad de blir.


Att de är så kul att vara uppe på saker!? ...

2012-01-12_14_14 (MMS)

Att de är så kul att vara uppe på saker!? Fast jag förstår dom faktiskt;) vad tycker ni om mina grabbar är dom fortfarande likt varanda? fast de skiljer ca 2kg på dom :)


Nu har vi varit ute och hade kunnat varit ...

2012-01-12_09_36 (MMS)

Nu har vi varit ute och hade kunnat varit ute ännu längre för de var så skönt å så snöar de stora lapphandskar!! Men vi valde att gå in å äta päron!! mm mumsigt.


Som vanligt så är vi ute sen vi lämnat Pon...

2012-01-12_08_56 (MMS)

Som vanligt så är vi ute sen vi lämnat Pontus på dagis, vi är ju redan på klädda så lika bra att passa på! På kortet så är de Max som mumsar på en snöboll, fast mamma säger ajaj blää;)


Barn

Idag var jag på barn med tvillingarna!

Dagens
Emil 7475gr 71,1cm lång
Max 9440gr 76,8

Mötet med doktor H gick väl bra i de stora hela,Vikten på Emil går åt rätt håll dvs mot "normal"kurvan.Längden däremot var inte lika bra.Men dom säger emot sig själv läkanra som jag bollats runt till.

Vikten är åt helvetet,,sen var de längde som var åt skogen sen sa  dom att bara vikten blir bättre så kommer längden av sig självt..

Men idag så sa doktor H att kanske de skulle vara bra med knapp??

Jag förstår inte hur knapp ska hjälpa Emil att bli längre?? För enligt H så får han tillräckligt med energi nu osv,,så att knapp ska göra honom några cm längre har jag svårt att tro! För då borde han ju växa på längden nu oxå när han får i sig tillräckligt med mat?+ eller förstår ni hur jag tänker?

Vi diskuterade knapp och jag sa att jag vägrar knapp!! Så länge de inte är risk för att Emil tar skada hans organ eller hjärna så vägrar jag knapp när de "bara" gäller cm.

Jag  VET att de inte är så kul att vara kort och kille! MEN Hellre kort och ha ett socialt umgänge kunna gå på kroen ut och äta på resturang osv.För vad ni än säger s är mat och dryck ett socialt sätt för oss att umgås!!

Riksen med knapp är att man slutar äta helt och aldrig kommer igång med att äta igen! Ganska stor är den och jag är 99% säker att Emil skulle bli en av dom med tanke på hur han är och hur han reagerar med sond i näsan! ! Hur kul och lätt är de då att kunna umgås med folk ta nya kontakter osv, När nån frågar öh du ska du med på after work ikväll?? Nej tack.. osv. förstår ni eller blev de rörigt??

Nä då får han hellre vara 155cm (som läkarna räknat om han fortsätter som nu att han blir) och kunna gå ut med kompisar på krogen ta en öl äta lite mat med jobbet osv..

Ist för att vara runt 170cm och ha knapp och vara en enstöring!!!Som sitter hemma och har en trogen vän typ..

Nu säger inte jag att andra som har knapp är enstöringar och inte har nå umgänge!! jag menar bara att de nog lätt blir så och jag är övertygad om att De blir så för Emil..

jaja några av er kanske vet vart jag vill komma.. rörigt inlägg men nu får de vara så.

ha en bra kväll alla:)

Bus!

2012-01-09_17_04 (MMS)

Bus!


Ser nu när vi kommer in att de fortfarande...

2012-01-10_09_31 (MMS)

Ser nu när vi kommer in att de fortfarande är över - 10 grader! men de känndes inte så ute tyckte jag, var skönt så jag fick övertala grabbarna att vi måsta gå in å fika lite...är ju så viktigt att dom ätet ofta å går upp i vikt, men känndes lite för kallt att ta ut yogurth å äta;)


Emil står å tittar på ljusslingan m tomten...

2012-01-10_08_38 (MMS)

Emil står å tittar på ljusslingan m tomten som klättrar:)


Grabbarna drar pulkorna själva!

2012-01-10_08_53 (MMS)

Grabbarna drar pulkorna själva!


Pontus vaknar nästan jämnt när Per kliver ...

2012-01-10_07_03 (MMS)

Pontus vaknar nästan jämnt när Per kliver upp fast han kan sova 1tim till. Så då brukar han ligga i soffan å mysa å vakna till lite ist:)


Lite gott framför tv...stefan fyller ju fa...

2012-01-09_19_19 (MMS)

Lite gott framför tv...stefan fyller ju faktiskt år;)


Idag fyller våran älskling/ sambo och värl...

2012-01-01_17_29 (MMS)

Idag fyller våran älskling/ sambo och världens bästa pappa till våra barn år !! ett story Grattis älskling:)


Besök

Idag kom fina Anki och hälsade på:) Hon ska ha barn i vår och hade fått en fin mage,nästan så man blev lite sugen själv;)

Nästa gång ska jag ta fram bebiskläderna så du kan välja om de är nåt du vill ha:)

Med sig hade hon kanelbullar oxå,mumisgt värre tyckte tvillingarna,Max åt som vanligt mest;)hehe


Nä hör och häpna nu ska jag strax hoppa i säng och kl är 22.00 var några veckor sedan man kom i säng förre 01.00;) Men nu är vardagen här på riktigt och de är dax för alla i familjen att vända tillbax dygnen!




Idag var stefan & jag iväg på bio med dom ...

2012-01-08_13_56 (MMS)

Idag var stefan & jag iväg på bio med dom stora grabbarna. Vi såg på Alvin & gänget 3 :) rolig film! Viktigt att "bara" få rå om och vara med dom stora och dom med oss, har försökt å tänkt på de extra mycket sedan tvillingarna föddes dels för att de blev mest fokus på dom å sjukhuset! För er som inte vet så föddes tvillingarna i v 26+5 så läget var kritiskt å sjukhus vistelsen lång ca 3 mån..love my 4 boys<3


Bio

Ikväll var jag på bio med madde,vart lite stressigt då jag kom på att vi skulle åka när kl var 14,15 och filmen började 15.30.

Madde kom hit och sen var de gasen i botten;)
Kul att få rå om madde som är min systers dotter!

Vi hann,kunde även pusta ut och fb lite innan filmen började;)

New years eve

Såg vi och de var bra,kan lätt se den igen:)) Så de rekomenderar jag:)
New Year's Eve Poster

På bio med madelen:)

2012-01-07_15_27 (MMS)

På bio med madelen:)


Emil sprang i blöjan bara en stund innan d...

2012-01-06_16_45 (MMS)

Emil sprang i blöjan bara en stund innan de var dax å sova:)


Stå på huve å kolla mellan benen är roligt:)

2012-01-06_16_43 (MMS)

Stå på huve å kolla mellan benen är roligt:)


Bärsele



Bärsele babybjörn säljes 500kr
Nästan oanvänd!

Lämna en komentar vid intresse:)

Hjärnskakning?

Dom stora grabbarna var ute och lekte och jag dukade av bordet och skulle sedan klä på tvillingarna och gå ut vi oxå,när Per kommer in och säger att Pontus rammlat ner från altan och slagit huvudet i isen:(

Så nu blev de inte så att vi gick ut utan vi får vara inne och kolla så inte Pontus får hjärnskakning.. Just nu är han trött å har ont i huvudet...men mår inte illa...

mammas go <3

Madde

Igår kom barnens kusin madde (min syster dotter) och hälsade på,vi åt middag tillsammans köttfärsbiffar, potatis, brunsås och lingonsylt:)

Sen gick vi ut med barnen och lekte i snön,åkte pulka och gjorde snöänglar osv.

På kvällen när de var dax för tvillingarna att gå och sova så fick stefan komma in från garaget och lägga dom medans jag och madde åkte på maxi och handlade lite mat och götta!!

Sen skjutsade jag ner madde till Hot Chili där hon lyxade till de med hämtmat;))

När vi kom hem igen så ser vi Per och Pontus stå i fönstret och titta lika som när vi åkte,haha såg så kul ut,madde och jag undrade om dom stått där sen vi åkte ,men de hade dom inte gjort!!

Stefan hade tänkt lägga dom oxå,men de var tvärr nit då dom väntade på godis eftersom dom skickat med egna pengar och sagt vad dom ville ha;)hihih

Stefan gick ut i garaget igen och vi andra myste med gotta framför tvn. Dom stora grabbarna la sig och madde och jag fortsatte kolla på filmen och fick oss en del goda skratt;)

Vid 00.30 var de dax att skjutsa hem maddestefan fick än en gång komma in och passa barnen!!

Fy fan vilken tvättbräde väg!!! gick inte fort där inte kan jag säga!

Stefan och J gick ut i garaget igen när jag kom hem,själv kröp jag ner i sängen..kl 04.14 kommer Stefan in och lägger sig då har han varit vaken i precis 1dygn!! tycker synd om honom?? Nej själv valt!.

rolig kväll var de iaf:))

Idag har jag städat städat och städat,fixat lunch eldat lagt barn osv..Stefan?! Jo han är i garaget igen han sov till 12.00 åt frukost och gick ut igen..Fast han var snäll och hämtade ved till mig iaf. Han håller på och hjälper J med hans traktor och tydligen var de MÅNGA fel och krångliga fel.. så han är nog där ute dygnet runt resten av helgen oxå!!

Hoppas ni alla har en bra trettondagsafton:)
kram

Hehe ser ut som om Emil tycker att Pontus ...

2012-01-06_10_13 (MMS)

Hehe ser ut som om Emil tycker att Pontus snackar skit;)


Alla 4 grabbar leker tillsamans så här på ...

2012-01-06_10_13 (MMS)

Alla 4 grabbar leker tillsamans så här på morgonen. Max och Per sov en stund i köket;)


Tennisboll??? Nej de är Pers tuggummi;)

2012-01-04_15_32 (MMS)

Tennisboll??? Nej de är Pers tuggummi;)


Pers snöängel som han gjorde ikväll när vi...

2012-01-05_16_35 (MMS)

Pers snöängel som han gjorde ikväll när vi var ute:)


Äntligen lite snö igen så vi kan åka pulka:)

2012-01-05_16_58 (MMS)

Äntligen lite snö igen så vi kan åka pulka:)


Äntligen lite snö igen så vi kan åka pulka:)

2012-01-05_16_58 (MMS)

Äntligen lite snö igen så vi kan åka pulka:)


Man säger ju att barn inte ska leka med ma...

2012-01-05_14_58 (MMS)

Man säger ju att barn inte ska leka med maten! Gäller de pappor oxå?;)


Hittade den här söta bilden på max när sto...

2011-12-26_18_23 (MMS)

Hittade den här söta bilden på max när stomen dagmar hade gjort så vi var strömlösa.Per lyser med ficklampan på max så han ska synas;)


Morgon bus. per skjutsar runt grabbarna i ...

2012-01-05_11_06 (MMS)

Morgon bus. per skjutsar runt grabbarna i lådan:) super kul tycker dom!! Max kollar upp på lampan som jag tände;)


Bara för att jag INTE ställde in bilen igå...

2012-01-05_09_59 (MMS)

Bara för att jag INTE ställde in bilen igår så snöar de, dock blötsnö men ändå lite vitt, blir lite ljusare iaf:)


Pontus söta tatuering som han fick av Kari...

2012-01-04_14_08 (MMS)

Pontus söta tatuering som han fick av Karin på bvx för att han va så duktig och tog spruta:)


Behöver

jag behöver 2st byråer till tvillingarna,även en till mig själv men de får jag ta sen..Nu är frågan vilken är bäst rymligast??
Här är 3st som jag fastnat för! Har länge velat ha Hemnes byrå..men vet inte om jag kanske får i mer i dom andra?
Hjälp tips och råd tack!! Vad tycker ni är ute efter den som har bäst utrymme:)

   HEMNES Byrå med 6 lådor Bredd: 110 cm Djup: 51 cm Höjd: 132 cm

Malm byrå                     Hemnes byrå         Malm byrå
Bredd:80cm                  Bredd:110cm         Bredd: 160cm 
Djup: 48cm                   Djup: 51cm           Djup: 48cm
Höjd:123cm                  Höjd:132cm           Höjd:78cm

BVC

De gick jättebra på bvc Pontus fick räkna så långt han kunde (han stannade vid 23 men jag vet att han kan längre;)
Hoppa på ett ben,och stå och balansera på ett ben.

Vi tog vikt och längde och han följer sin kurva fint en bra och jämn kurva.

(han ligger över "normal" kurvan på längden och på "normal" kurvan på vikten.

Längd: 118,5cm
Vikt 20,3 kg

Sen var de dax för spruta och Pontus satt i mitt knä satt helt stilla tittade när hon gav honom sprutan och sa sen äh de är kul att ta spruta;) Mammas pojke de!!


Under tiden jag var inne med Pontus på bvc så gick farmor och farfar med tvillingarna i vagnen på stan och Per gick med dom,Dom hade köpt korv till per och myst på:)

Sen mötes vi vid hemköp och jag gick in och handlade lite och så fick Pontus godis som jag lovat ,för de tycker jag man ska få när man tagit spruta och varit så duktig:)

Per fick oxå köpa godis,för jämnt när Per varit hos doktorn och gjort nåt och han får köpa godis så är han väldigt noga med att vi måste köpa till pontus oxå annars blir de orättvist ,så nu var de åt de andra hållet ist:)
Såna gånger märker man tydligt att dom älskar varanndra,även fast dom inte är samms jämt <3

Väl hemma så värmde vi lunch, rester från igår, köttfärslimpa potatis brunsås, och tvillingarna åt upp allt utan krångel!!!!!Var nog 1mån sedan sist dom åt upp nån mat alls. sen åt dom smörgåsrån m smör drack minimax=120kacl/1dl och sen villde dom äta av min risgrynsgröt som jag värmde eftersom maten inte räckte till mig!! klart dom fick äta:)) Efter de så fick dom en godis av per som efterrätt!!!


Så ja dagen hittills har varit lyckad:)

lovley!

BVC

I dag ska jag till bvc med Pontus för 5årskoll och spruta!

Klev upp vid 7 och de har jag inte gjort på ett ta kan jag säga!Nä inte på hela jullovet faktiskt,snarare lagt mig typ då;p nä inte riktigt men nästan haha.

De tar lite tid att göra 4barn klara och mig själv,ni vet äta frukost borsta tänder,klä på packa in alla i bilen köra in till stan,,parkera ut med barn och vagn osv.
De är ju inte direkt som när man åker själv parkerar och löser P billjett sen är man klar att gå,haha:)

Tar nog en sväng in på Hemköp oxå när jag ändå är i stan så slippper jag bubba i och ur alla en gång till för att typ stanna på maxi! Smart va?!;)

Hoppas ni alla får en bra onsdag!

Tidigt?!

Sa till stefan igår att åå i morrn måste jag upp tidigt om jag ska hinna.

Så i morse innan Stefan åkte till jobbet så väckte han mig och frågade:

Stefan: När ska du upp då?
Jag: 7
Stefan: jaha jag trodde du skulle upp tidigt!

haha ja allt är ju relativt;p


Dagens middag:)

2012-01-03_15_30 (MMS)

Dagens middag:)


Tisdag 3/1 2012

Vad har vi gjort hittils idag? inte mycket,Barnen har jullov så de är såå skönt att ha alla hemma och inte en massa tider att passa,å andra sidan så har vi blivit väldigt lata och sover länge på morgonen och får inte så mycket gjort här hemma men hey de är ju bara julov en gång om år right? ;)

Vi har gjort de vanliga dvs ätit frukost eldar,tvättar,diskar, plockar slappar leker ätit lunch sover mddag osv.

Strax dax att släng ihop en köttfärslimpa som blir dagens middag:)

tjao

Nyårsafton

Nyårsafton så bjöd vi hit  syrran  och hennes man och två av barnen,madde var på annat galej;)

till förrätt bjöd vi på snittar med skagenröra,huvudrätt blev de fläskfile m potatisgratäng,salladoch bea,tsatsiki,  vitlöksbröd och efterrätt glass m grädde ,daimkulor toppat med bär gött sörru;)

Under kvällen sen så fanns de även godis,chips,ostkrokar och ostbollar även en massa gott att dricka såklart;)

Tvillingarna la vi vid 21.30 även om dom var nöjda och hade kunnat varit vaken längre så ville jag inte rubba deras rutiner allt för mycket.

Vi andra spelade spel bla bowling på wii och jag vill bara tala om att carro och jag äger på de;)

Vid 12 slaget så gick vi ut och sköt de finaste fyrverkeriet vi nånsinn haft iaf så de kännde så lyckat:))

Sen gick vi in och skålade i pommac (hade köpt en sån där stor flaska, tänkte öppna den i vardagrummet,men hade nå minne av förra året att vi gick ut och korken fläg iväg till lotaket. Så Stefan gick ut på balkongen och öppnade den och tur var väl de för jävlar vilken smäll ( så som de ska vara ) och korken flög iväg även denna gång upp på lotaket;)

Vi skålade i fina glas och höll ett litet tal haha.

sen tittade vi lite på tv innan gänget skulle åka hem, sen fick jag tvinga dom stora grabbarna i säng när kl var 02.10..hehe.

God fortsättning på de nya året!


Julafton

Dagen började som den brukar med mysfrukost och tomtegröt:))
Sen blev de paketöppning och barnen blev så nöjda och glada med sina paket:)) HÄRLIGT!!

Efter de som kom TOMTEN med ett varsitt paket som han hade glömt lägga under granen!!Tänk samma visa varje år,tror TOMTEN börjar bli lite glömsk och gammal;)hehe

Sen var de dax för lunch och vila för dom små..

Vi andra gjorde oss klara under tiden och sen när dom små vaknade så gjorde vi dom klara och åkte in till stan till barnens farmor och farfar,

Där blev de mat och paket öppning.

Där var även Stefans bror Tomas och hans barn Julia och Carolin:) så trevligt att träffa alla,vi bor nära men alla har fullt upp på varsitt håll så vi träffas inte så överdrivet ofta;)

På kvällen när vi kom hem så,bara myste vi och testade alla julklappar dom fått och när dom minsta somnat så spelade vi spel som dom stora fått i julklapp:)) Åt även en massa gott och drack julmust:)

De var våran julafton i korta drag:)
Hoppas ni haft en skön och bra julafton oxå:) <3


Tillbax?!

Jag hade väldigt många läsare ,men blogg lusten försvann ungefär sammtidigt som kameran pajade..tycker de är så tråkigt att blogga utan bilder:/..

Men ser nu att jag nästan har alla "mina" trogna läsare kvar??!!! Så jag måste ju bara göra ett försök till här med bloggen..kommentera gärna om vad ni vill läsa mer om:))

Ni får stå ut med tråkiga inlägg utan bilder och nlägg med dåliga mobilbilder;)


RSS 2.0