ONT i armen!!!!

jag hittade de här på nätet som stämmer in exakt på mig!!

Symptom [redigera]

I många fall av karpaltunnelsyndrom uppträder symptomen gradvis ökande. Symtomen är klassiska med domningar och känselbortfall, framförallt i pek-, lång- och halva ringfingret. Känslan upplevs som brännande, stickande och smärtsam. Symtomen kan också bestå i konstant smärta, framförallt på natten. Symptomen kan uppträda på natten då människor har en tendens att böja sina handleder när de sover, vilket ytterligare belastar karpaltunneln.

Orsaker [redigera]

Karpaltunnelsyndrom kan uppkomma spontant, utan förklaring. I vissa fall går det att associera symptomen med trauma och andra sjukdomar. Det är också vanligt att man känner av dess symptom om man lider av hypotyreos (nedsatt produktion av sköldkörtelhormon)

Problemen kan uppträda spontant hos kvinnor i medelåldern eller hos gravida. Det beror då på att mer vätska samlas i vävnaderna och det ökade trycket från vätskan trycker på nerven så denna blir påverkad.

Karpaltunnelsyndrom som arbetsskada är ett omdiskuterat område. Det är vanligt att personer med yrken i industrisektorn och andra med yrken som innefattar upprepade griprörelser och böjningar av handleden diagnostiseras karpaltunnelsyndrom. Det är dock oklart om dessa diagnoser grundas på smärta (som kan bero på annat än karpaltunnelsyndrom) eller de mer typiska domningssymptomen.

Behandling [redigera]

Besvären försvinner oftast av sig självt men i värsta fall krävs det kirurgiskt ingrepp. Syndromet behandlas genom vila av handen, stödskena på natten, vätskedrivande medicin eller kirurgiskt ingrepp.



Så läskigt men symptomen stämmer in precis på mig så jag har med andra ord svårt att sova för de gör sååå jävla ont..på dagarna gör de inte lika ont går att hantera då iaf.. på nätterna hjälper inte ens alvedon:(


Lördag 30/1 2010

Ilördags åkte vi in till stan för att köpa skridskor till per och sen bar de iväg till igge på simskola..
Per tyckte de var jätte kul på simskolan och de var snälla grabbar som hll i de!
När vi åkte hme köpte vi donken till barnen och vi blev hämtade av Morgan och Marie,vi åkte till o`sole mio och åt file minjong så gott..sen åkte vi och köpte godis såklart som vi skulle ha på Bion Snabba cash. Den var vä Ok men trodde den skulle vara bättre faktiskt..kanske man hade för höga förväntningar eftersom alla sa tt den var sååå bra!!

Men hur som helst en lyckad dag tycker jag:)


Pontus i bilen på väg mot stan

Pers skridskor!!


Fredags mysss

Stefan jobbade ju em den här veckan men efter att vi städat så var de dax för lite mat..

Kyckling gryta blev de m ris!

Pontus hann ju somna på soffan så Per och jag försökte få liv i honom igen men de gick inte så vi fick äta själva!

Pontus är vaken och äter!

Då ville Per ha mera mat!!Självklart fick han äta igen fast de bara var 30min sen vi lämnade bordet!


Sen var de dax att flytta upp fredagsmyset en trappa!

Mys

hmm??

Vad stoppar han i munnen??Pappas gener!!haha

mysigt hade vi iaf


Städa

Japp i Fredags så popade jag Tomas Ledin och städade för fullt gick över mina förväntningar faktist!;)

Barnen var duktiga och städade sina rum!!(fast jag fick ju tala om att annars kom jag med sopsäcken och slängde leksakerna;)hehe

Per tyckte de var dax för fotograferiing oxå!!och ja jag fick ju en paus i arbetet iaf;)

OBS kännsliga läsare varnas;)


Tuffa grabben!,men när jag sa vilken snygging så brast han ut i skratt haha



Undrar om man blir crazy av att städa??

Sen ringde ju Kattis oxå så jag fick ta en till paus så de var en bra städ fredag tycker jag:)

Torsdagen 28/1

Dagen började kl 06.15..
sen var de full fart frukost skjutsa barnen till dagis/skola. hem elda och en massa grejer,hämta barnen 13.30 sen åte vi direkt till Axel och Ylva och lekte och fikade goda mufffins!!och mammorna pratade en massa.)
Hem vid 16 gör middag och packa innebandy väska. kl 18 var de dax för innebandy åkte och lämnade Per sen hem och myste m Pontus sen hämta Per kl 19..Hem igen gjorde toast och duschade Per mys och sen sängen!!

Sen blev de till att elda och sätta sig framför tv m en påse godis!!

tyckte jag flängde med bilen många vädor!! ja 9 vändor med bilen blev de hehe..idag tror jag inte ens att jag startar den;)hehe..

Men de var en bra dag!! inte tråkig och så utan fart och fläkt som man vill ha de!

Spec MVC

Ska till läkaren på spec MVC den 11 mars så fram tills dess är de bara att jobba på om jag orkar annars skulle jag höra av mig!! kan kanske jobba efter de oxå de får jag känna då!Då är jag i v 26

Skitbrunn

Nu är slammbilen här och tömmer brunnen och de luktar såklart skit!!:p

Bilbesiktningen

Idag var vi in och besiktade bilen,var lite rädd för att dom skulle klaga på att handbromsen tog för långt upp:/ Men de gjorde dom inte!!Bilen gick igenom utan annmärkning:)!tjoho

UL 27/1 2010

Idag var jag på Ul igen eftersom de var så svårt att mäta tvilling nr 1 sisit och den var så pass mycket mindre!

Idag när dom mäte gick de jättebra allt såg jätte bra ut och skillnaden mellan ´nr 1&2 är mindre nu..skiljde 2mm typ så allt är som de ska.

jag frågade även kön och hon kollade och trodde nr 1 var en tjej ,sen nr 2 var en kille men så kollade hon nr 1 igen och trodde att de oxå var en kille!Men hon var osäker de var som vanligt svårt att se på nr 1 som inte riktigt vill som dom vill.hon sa att dom fick kolla bättre nästa gång.

Men som de ser ut nu så är de två grabbar som gömmer sig i min mage!!!:) så KUL! Nu gäller de att komma på lite namn oxå?? hmm inte lätt.. komm gärna med förslag på namn:)

fick även en Ul bild med hem för när vi var där så vände sig nr 2 och la sig med huvudet åt samma håll dom nr 1 så då låg dom bredvid varann:) så gulligt!!
Stefan får scana in de fotot sen.

Tänk vad häftigt jag ska bli mamma till 4grabbar!!!(inte 100%) för vi vet ju att de är svårt att se på Ul men om de stämmer..wiiiieee.



Magen idag fram ifrån v 20 ( 19+3)

man ser naveln sticka ut:)

Dax att rensa?

Pontus var och hämtade ett par byxor som han satte på sig! tror ni de är dax för mig att rensa ur alla urväxta kläder??





haha så gulligt!


Grattis

Grattis Pia och Gertis till eran dotter,stolta storebröder är Sebastian och Martin.

Den 23/1 2010
Kl 00.04
längde 53cm
Vikt 3685g
Kön flicka.


Här är hon Lillemor!


Dotter och mamma






Själv klart har moster(jag) varit ner och snosat bebis!!Tänk att vi ska få två såna gofisar:)!!Längtar

Halvvägs v 20

Inte sån bra bild jag drar i tröjan för att visa magen;p

Fotograf Per som vanligt!!




I vecka 20 är kroppslängden omkring 19 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 350 g. Fram till vecka 20 är alla barn ungefär lika stora, sedan ökar skillnaderna.

 

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

 

Det växer ut lanugohår på huvudet. Lanugohår är små, tunna, bleka hår utan pigmentering eller med mycket sparsam pigmentering. Stråna är ofta bara någon millimeter långa. Öronen flyttar fram till sidorna av ansiktet.

Spela gärna musik för barnet - gärna samma melodier. Både barn i magen och små barn älskar upprepningar, något som de känner igen. Nyfödda barn känner igen musik de hört under graviditeten. Till exempel kan barnet börja suga intensivare när just den melodin spelas. Läs mer om Fostrets utveckling!


Nu kan du kanske se barnets rörelser under huden på magen. Är det en pojke eller flicka? I folkmun säger man att om den blivande mamman är sugen på något sött så väntar ni en pojke är hon däremot sugen på något surt så är det en flicka.

Kontroller och undersökningar

På många ställen startar nu föräldrautbildning. Vid träffarna pratar ni om graviditeten och förlossningen. På MVC får du information om var, när och hur.

Vecka 20

Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.

Fakta från två ställen!
Vecka 20


Kroppen: Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.

På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa.
Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.

På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.


Lördagskväll

Igår så provade vi lite annats snacks, vindruvor,morots och gurk stavar och dipp och popcorn!!Barnen älskade de och frågade inte efter godis!!!:) Nu är de ju så att vi äter ju godis ofta ändå så jag tänkte försöka att Vi (barnen) inte äter de så ofta..

När vi lagt barnen så åkte chips skålen fram.men jag är ju smart så de har jag inga bildbevis på;) svårare att förneka då;)haha

Här kommer lite bilder på spex killarna.










Kan tala om att de enda som blev kvar var några gurkstavar och dipp...
Dippen tog slut senare på kvällen sen chipsen åkt fram;)

mysig kväll med barnen

Dress

Pontus fick en mys dress när Per fick en massa nya kläder oxå såklart:)


Bilden är tagen på morgonen innan vi skulle till dagis!
Så köpte jag lite större så han har lite at växa i!

Sparkar

I morse så kände stefan dom första sparkarna:) tydligt nu!!

Badhuset

idag åkte vi till badhuset hela familjen och badade.de var sååå kul.knäppte tyvärr inga kort eftersom batterina är slut..vi badade sen åt vi godis festis och varm macka sen hoppade vi i poolen igen!!
Efter vi badat klart så åkte vi på donken och åt sååå gott sen bar de iväg till ström och hämtade oskar.
Så nu är vi hemma igen barnen rejsar för fullt och stefan pratar i tel..medans jag sitter här..:)
ha en trevlig fredags kväll på er kram

Eller den här??

Vilken tycker ni??? Vill gärna ha förslag och åsikter:) Den här är oxå NY

Tvillingvagn - Ring - Svart
[Ringduo Svar]
3800kr
Tvillingvagn - Ring - Svart
Klicka för förstoring

another image if needed. this is just a blank filler another image if needed. this is just a blank filler another image if needed. this is just a blank filler another image if needed. this is just a blank filler another image if needed. this is just a blank filler  
Tvillingvagn - Ring Duo - Svart

Tvillingvagn / syskonvagn

Ring Duo är den perfekta vagnen för den aktiva familjen som vill ha det bästa till sina barn.


Funktioner:
Två hårdliftar.

Stor skötväska.

Luftdäck.

Vändbart styre.

Stor rymlig och tvättbar varukorg.

5-punkts selar.

Dubbla bromsar och fin fjädringskomfort.

En ljudlös inställbar sufflett som är öppningsbar för genomluftning.

När vagnen används som sittvagn är ryggstöden höj- och sänkbara var för sig.

Ena barnet kan ligga medans det andra sitter.

Myggnät och regnskydd för hela vagnen.


Specifikationer:
Vikt: 20kg

Ihopfällt mått: (L-B-H): 1,03m x 0,79m x 0,55cm

Vagnen är tillverkad enligt EU normen EN1888


Eftersom dom två vi tänkte köpa som var begangnade vart sålda (för att vi velade!!!) så tänkte jag nån av dom här dom kostar 3800kr + frakt 299kr.. men dom begangnade som vi kollade på kostade mella 4000-6000kr..

Vet dock att de inte är ett så kännt märke men ändå den är ju EU godkänd iaf..Vad tror ni?? hjälp mig snälla:)

Fler vagnar??

Vad tror ni om den här?? Är hårdlift iaf:) och den är NY

Tvillingvagn - Ring - Svart/Beige
[Ringduo Blac]
3800kr
Tvillingvagn - Ring - Svart/Beige
Klicka för förstoring

another image if needed. this is just a blank filler another image if needed. this is just a blank filler another image if needed. this is just a blank filler another image if needed. this is just a blank filler another image if needed. this is just a blank filler  
Tvillingvagn - Ring Duo - Svart/Beige

Tvillingvagn / syskonvagn

Ring Duo är den perfekta vagnen för den aktiva familjen som vill ha det bästa till sina barn.


Funktioner:
Två hårdliftar.

Stor skötväska.

Luftdäck.

Vändbart styre.

Stor rymlig och tvättbar varukorg.

5-punkts selar.

Dubbla bromsar och fin fjädringskomfort.

En ljudlös inställbar sufflett som är öppningsbar för genomluftning.

När vagnen används som sittvagn är ryggstöden höj- och sänkbara var för sig.

Ena barnet kan ligga medans det andra sitter.

Myggnät och regnskydd för hela vagnen.


Specifikationer:
Vikt: 20kg

Ihopfällt mått: (L-B-H): 1,03m x 0,79m x 0,55cm

Vagnen är tillverkad enligt EU normen EN1888


Kläderna

Lovade ju bilder på kläderna jag köpte till Per idag..jeansen är de en drake på (syns inte på bilden) häng bak;)
sygga är dom i af och hans som bär dom är snyggare!


Han gör nå roligt m munnen. snygg tröjan

Älskar dig min stora kille:)

Test

Jag gjorde ett test på datan som skulle visa ungefär hur mycket jag kommer att gå upp i vikt i den här graviditeten!
Tror nog jag kommer gå upp ännu mer ;p

Din viktökning under graviditeten - resultat

Källa: American College of Obstetricians and Gynecologists.

Observera att detta enbart är uppskattade värden. Läs artikeln viktökning under graviditeten för mer ingående information.


 

Du kommer förmodligen att öka i vikt med ungefär 15,9 kg - 20,4 kg under graviditetens lopp. De sista två trimestrarna bör du öka i vikt med ungefär 2,7 kg var fjärde vecka.



Stan

Idag åkte jag till stan och mötte upp syrran(Git) hon hade sett nå snyga byxor på kappahl till Per eftersom han har så dåligt med byxor(växer fort) så åkte jag in och tittade dom var skitsnygga och självklart låg de snygga tröjor bredvid oxå som jag måsta köpa!! har tyvärr slut på batteri i kameran så bilder kommer en annan dag.

Tänkte jag skulle köpa de när jag var på axi men glömde bort de:(

  Var även ner på Albins och köpte ett paket som Per ska G till K när hna ska på kalas på lördag!!

Nu skajag röja upp lite hemma innan jag ska hämta mina älsklingar.

Sen blir de tidig middag och till stan igen för per ska ta sin andra spruta..

Självklart har jag köpt Godis till Per och Pontus å jag till mig. Eftersom han är duktig och ta r sin spruta:)

Sjukskrivning eller inte??

När jag skrev in mig i v 13 så sa bm att dom sjukskriver alla tvilling gravida från v 24.. och jag har inte fått nån ny tid hos henne men idag ringde hon äntligen upp!! och jag ska dit 16feb..då frågade jag hur de var m sjukskrivningen?? nja prata med dom på spec så brukar de går bra..ja men ska man bli sjukskriven från v 24?+ ja de är lite som man vill vi tvingar ju ingen men vill man bli sjukskriven tidigare så ör de nog inga problem!

Va jag fattar ingenting!!blir man sjukskriven auotomatiskt eller inte från v 24??
Jag kanske kan jobba de vet jag ju inte? så här långt i för väg? ja vi får väl ta de som de kommer då? men de vore lättare att veta med tanke på jobbet!

Ska på UL den 27/1 iaf så får se hur allt ser ut då.

Idag 19/1-2010

Idag skulle jag göra så mycket me nde blev inte så(på fm) har slängt i en tvätt eldat ätit sen har jag inte gjort så mycket mer..ska snart hämta pappa i ström och åka på stamnäs och handla!!
Får vä ta nya tag när jag kommer hem ist! tjing

Såld

Den röda vagnen var såld!! de gick fort..har ju två till jag funderar på men en är i gävel..hmm får prata med stefan imorgon och se vad han tycker..

Familjen annorlunda

Tittar på familjen annorlunda på tv 4..fatta snart passar väl vi in där oxå *asg* familjen taikon;Phaha

Ute

Ikväll var barnen och jag ute och lekte i snön åkte bob och pulka. Pontus skrattade så gott när Per drog honom i pulkan och sen slängde han sig i snödrivan haha

vart så dåliga bilder men bjuder på några iaf..











De var så underbart väder ute och så snöade de lite lätt!!

I Love my kids

hmm?

Eller den här den kostar 4000kr men bara en liggdel..men man kan ju köpa till me ndå kostar den 2000kr oxå??
Så då är man uppe i 6000kr fast den finns i hudik iaf..

Klicka för att se nästa bild

Eller?

Den här? pris 5000kr finns i gävle? men två liggdelar till

Klicka för att se nästa bild
ser väldigt fräsch ut iaf!! kanske en anledning att åka ner och hälsa på maria m fam i sandviken om vi köper den här!! den röda kostar ju 4000kr

Vagn

Har hittat en vagn som jag kan tänka mig att köpa men de finns en nackdel den är röd!!!! Kul att gå omkring med två grabbar i en röd vagn?Sammtidigt så bryr jag mig inte heller men ändå!!skilljer ju 9oookr så den är bra mycket billigare iaf..nån som har förslag?tycker?
Svårt att hitta begangvade vagnar eftersom dom flesta säljs med mjuklift eller med en liggdel ist för två!!
Den här har två liggdelar som jag vill ha!! så är de ju en sittvagn sen oxå!!

Klicka för att se nästa bild

Klicka för att se nästa bild

Snälla säg ärligt vad ni tycker!!kan ju dyka upp nån vagn senare oxå? men de är ju inte säkert!!

Sparkar och buffar

Jag har ju känt the twins (eller tödde och mudde som kattis har döpt dom till)stavning. ett tag nu men de har varit så sällan och svagt..men nu är de lite varje dag och dom protesterar om jag drar upp knäna och bollar ihop mig blir väl för trångt åt dom stakrarna. Så de känns bra att dom gör sig hörda.

Skoter och bob

Idag var de underbart väder så vi tog skotern och två bobar och åkte iväg till en backe!
Var super roligt men såå jobbigt att gå uppför backen och ännu obbiagre nu med två i maggen och täckbyxor som jag inte kan knäppa;) haha

Per och stefan vurpade två gånger ocå och dom skyllde på boben??hmm
Backen se inte så brant ut men de är den och jävlar vad de går undan!!
Skulle vara kul att ha en madrass att åka på men dom är ju såå dyra 500spänn!!

klicka gärna på bilderna så blir dom större:)

    

    

    


Sen när vi kom hem så ville Pontus prova att åka skidor han har aldrig gjort de nån gång har lixsom inte blivit av bara at Per har åkt..
Men Pontus kunde ju åka!!han svängde och höll reda på skidorna inga problem så imorgon får jag nog åka in till stan och köpa egna skidor till honom:)

kom ihåg klicka på bilderna så blir dom större:)
 

Sen var vi såklart hungriga så då gick vi in och åt tacos!!Stefan åkte till M och hjälpte honom att dra elen till nån lampa!

 

En toppen dag har de varit!!

V 19

Idag går jag in i v 19 bjuder på en magbild.

INte världens bästa bild..

Graviditetsvecka 19

På grund av de högre östrogenhalterna kan du som har ljus hy få mörka hudfläckar i ansiktet. Om du solar kan fläckarna bli än mörkare. Hos mörkhyade blir fläckarna ljusa. Detta fenomen kalls för kloasma.

Livmodern når nästan upp till naveln.

 

Som gravid kan du känna dig förföljd av en massa regler och att du lever under en präktighetspress. Det viktigaste är att du tar hand om dig under graviditeten och planera resten av graviditeten så att du orkar! Lägg gärna in ledighet sista månaden så att du är utvilad inför förlossning och tiden efter.

 

 

 

Det kan hända att du drabbas av smärtor eller en dov värk ner mot ljumskarna. Det gör ont då du går och står och försvinner om du lägger dig ner.  Du har ont i ligamentis teres uteri. När livmodern växer och blir större tänjs de ut och kan göra ont. Vad du kan göra för att underlätta smärtan är att sätta dig en stund och lägga upp benen.


I vecka 19 är kroppslängden omkring 18 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 280 g.

 

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

 

Barnets hud är ömtålig och täcks därför nu av fosterfett, vernix caseosa - det täcker hela huden, även över ögon och öron. Fosterfettet bildas från hudens talgkörtlar, är vitt till ljusgrått och mycket segt, salvliknande.

Sugande rörelser och sväljningsrörelser förekommer från tolfte graviditetsveckan och framåt. Barnet sväljer fostervatten, vilket är en viktig del i balansen av mängden fostervatten. Barnets förmåga att kissa är också viktig för balansen av fostervattenmängden. Läs om Fostrets utveckling!


Både ditt barn och den blivande mamman växer. Under hela graviditeten kan du på olika sätt ge uppmuntran och kanske små presenter. Massageolja med tillhörande massage ifrån dina händer. Kanske badolja till ett varmt, härligt avslappnande bad. Fotkräm till trötta fötter.

Kontroller och undersökningar

På många ställen startar snart föräldrautbildning. Vid träffarna pratar ni om graviditeten och förlossningen. PÅ MVC får du information om var, när och hur.


Ny tröja

Pontus har ju oxå valt och köpt en ny tröja..

Så fin i den:) Även om han gör en rolig min

Bjuder även på en magbild.

big

Goa syskon

Vi har ju en soffa men varför dom inte sitter i den vet jag inte? har ju fotölj oxå?! jaja skit samma.

Sen jag hade varit ut och hämtt ved så möttes jag av den här synen när jag kom upp.Man blir ju sååå glad som mamma när dom är goa med varandra för tro de eller ej så är dom faktiskt inte så goa med varnada jämt;)haha

Städa

Idag kom barnen oc hajg överens att vi skulle hjälpas åt att städa,vi åkte och handlade godis sen skulle vi städa.men de fick jag göra själv dom satt framför tv trots att ja´g, bad, hotade, mutade,

Så jag lämnade deras rum och när grabbarna sprang ner och skulle hämta godis för dom tyckte de var färdig städat så fanns de inget!!!
-Har du ätit upp vårat godis??
-japp jag sa ju de(hotet)
- men vi tänkte städa nu vi
-gör de då så får vi se
-har du inte ätit upp de?
-Nej
-kom Pontus skynda dig att städa vi ska få godiset!!

Sen gick de på 10min så var de klart!
Tänk om dom kunde hjälpa till direkt ist så mna slipper bli irriterad!
Så nu sitter dom framför tvn och mumsar och jag ska gå ut och hämta ved..

Gott!!

Per

Köpte ju en till tröja till Per som han valde själv sen köpte jag jeansen oxå..
mammas stor kille växer så de knakar..



Den här älsklingen är på innebandy just nu ska hämta honom om en stund:)

UL

Idag var vi ju på Ul och de gick bra i de stora hela i 1tim höll dom på och kollade.
Tvilling 1 är mindre men de har de varit hela tiden och lite mindre foster vatten,så dom vill kolla de extra noga jag skulle ju inte tillbax förrens i v 28 men eftersom 1an är ca 1 1/2 v mindre så ville dom kolla igen om 2v.
Dom sa att den följde sin kurva och hjärna, hjärtat, lårbenet allt så bra ut för den veckan som den var i..

Den var svår att mäta för den låg med ansiktet uppåt och men huvudet neråt i bäckenet..de var ju den som låg som en ostkrock på förra ul.

men dom vill ha lite extra koll och de känns ju bra.Dom sa att dom vill kolla så inte den andra tar all näring,men tycker inte den borde kunna göra de eftersom dom har varsin foster säck och varsin moderkaka??!!
Men de känns skönt att dom kollar iaf.

Dom tog ju inte ut nå bilder som man fick köpa hem fr de var ju ett väldigt styr men all mätning första BM sen en till BM sen ringde dom efter förlossnings läkare!!! som kollade..men hon kunde inte mäta nå bättre så tills nästa gång så hoppas vi att nr 1 ligger bättre:)

Tvilling nr 2 var oxå allt bra med och den följde grav veckorna och alla mått var bra.

Vi skojade och sa att nr 1 var lik mamma(kort) och tvåan lik pappa.haha

Men i de stora hela såg allt bra ut och de är ju huvudsaken.
Fick med mig 3bilder gratis inte så bra men jag bjuder på 2st iaf..


Tvilling 2 till vänster och tvilling 1 till höger med huvudet neråt stjärten uppåt

lika här.
Dom boxades och höll på så de var rolgit att se:)

UL

I morgon kl 09.00 ska jag vara på UL:) ska bli så spännande att få se dom små liven igen!!
Hoppas dom vill berätta vad de är för kön på dom!!

Lite nervös är jag oxå att nåt är fel..men är de så sä är de meningen inget man kan göra åt. huvudsaken man får svar:)

Lovar att lägga in UL bilder när jag kommer hem!

Spel

Per och jag spelade spel medans Pontus badade,sen var de Pers tur att duscha så vi fortsatte spela sen..

Per tycker jag ser skit rolig ut när jag sitter där med min surläpp:(

Behöver jag säga att Per spöade mig med häst längder!!

Till mig!!

Jag har köpt två tröjor och ett svart linne til mig själv:)


Den här var söt men lite liten..nä den får jag nog ha efter tvillingarna kommit..kommer inte kuna ha den ivår iaf. jag som tyckte jag köpte stor stl. måste vara liten i stl. såg jag ju när jag tog upp den såg ut som en stl 36 ..


Den här kommer bli en skön favorit ska nog köpa en till sån och i en större stl så jag kan ha när jag växer:)


Tidigt

Imorse ringde mob kl 06.15 så tidigt har inte jag klivit upp sen förre jul..under ledigheten så har jag inte klivit upp förre 09.00 iaf.. så nu är jag trött så de blir nog en tidig kväll m barnen:)
Stefan jobbar till 24.00 så han kommer inte hem förre 01.00..så ska mysa själv m barnen:)

Vaccination

Idag var vi in och tog andra sprutan på Pontus..De gick jätte bra en tapper kille.Han sa till sköterskan att jag vill inte och ville inte tala om vad han heta,men när sticker var klart så pratade han och berättade att storebror var 6år och så visade han alla bilar han hade med sig i en väska..haha.
När vi kom ut till bilen så frågade stefan om de gick bra.Då sa Pontus att de gjorde lite ont men äh de gick bra!

haha lät så stor och stolt när han sa de!

Sen skyndade vi oss ner på stan för jag skulle upp m papper på rek enheten och dom har lunch stäng mellan 12-13. jag kommer dit när kl 11.55 men dörren är låst ahh fan tycker inte dom ska stänga dörren förre kl 12..
Gerd hade tydligen ringt i går oxå 11.45 men inte fått nåt svar och Anna här på skolan tycker dom är svår att få tag i.grrr. jävla skit. Får väl göra ett nytt försök på tor och då ska jag tala om för dom att lära sig klockan!

Nya kläder

Per fick välja själv vilka kläder han ville ha när vi skickade efter..och här är dom.


Träningsoveroll jacka (Puma)

Jympa brallor(puma)

Han var så snygg i dom.(jag ville oxå ha såna kläder)
Duktig kille att välja själv.

Ute

Idag var grabbarna och ajg ute i de härliga vädret:) så fint och skönt ute!
här kommer lite bilder vet att många av er äslkar bilder och vad är en blogg utan bilder?? tråkig tycker jag.




Tar sats och hoppar

Tur att dom hjälper varanndra:)



tungan rätt i mun

roligt i snön

japp så var de de m tungan;)

En rolig dag i snön:)

Sen gick vi in och drack varm choklad och bullar!!skulle ju ta ost macka till men brödet var slut.

ONT!

Jag visste ju att de skulle bli tungt med två men inte att krämporna skulle koma redan!!
Mår illa och blir yr matt ofta och idag har jag fått riktigt ont i ryggslutet och fram på sidorna på höfterna liksom..
När jag bar in ved så fick jag ont fram på högersida längst ner på magen oxå:( ohhh jag kommer ju vara som en kärring på 100 år när de här är klart..

Lilebror bra att ha ibland!

Igår när barnen gått och lagt sig,så skrek Per efter en stund då hade Lukas(som alltid sover m Per ) bitit honom i huvudet sa Per.men Lukas biter inte hårt han markerar bara som tur är.
Dom hade legat och gosat när Lukas såg rolig ut så skrattade Per åt honom och då hade han bitit.. syndes inget på Per och Lukas gick ut.. men Per var jätte ledssen mest rädd då kommer en liten kille och säger
-Vem gråter?
Då säger jag att per är ledssen för Lukas bitit honom.. och vad gör Pontus då???
jo de här.


Hur gulligt är inte de här??

Älskade grabbar:)

Lampor

Nu är julen borta,och mörkt blev de i fönstren..Måste handla glödlampor och nya lampor.Lamporna i vardagsrummet hade ju lukas ner så dom gick sönder så nu är de lite mörkt uppe.Hittade ett par fina ganska billiga men dom är för höga i våra småa fönster:/ så nu får jag leta nå andra..

Nä nu skaj ag ta tag i disken snart dax att laga middag.sen måste vi in och handla lite och hämta ut ett paket från ellos till Per:)

En till

Jag hade ju ändå grejor hemma så i går morse så gjorde jag en till smörgåstårta(enkel variant)
 Mne minst lika god;)

mm gott.

V 18

Japp idag går jag in i v 18

 

Igår kväll var magen enorm..så magen idag(bilden) är inte så stor om man jämnför med igår.
Men de kasnke beror på all tårta och fika igår haha.

Fakta

Graviditetsvecka 18

Vid det här laget är du förmodligen lika pigg som före graviditeten och det kan hända att sexlusten ökar.

Livmodern når drygt till mitt emellan blygdbenet och naveln. Om du har fött barn tidigare kan du känna fosterrörelser. Att känna barnet röra sig i magen är en fantastisk händelse. Snart kommer du att märka att barnet rör sig beroende på vad du ätit, eller beroende på hur du mår.

Nu syns nog i de flesta fall den putande magen. När graviditeten är känd kan det hända att människor i din närhet vill känna på magen.

 

Under både graviditeten och förlossningen har du nytta av att ha starka muskler ibäckenbotten och magen. Exempel på bra träning är simning. promenader, vattengympa och kanske yoga. Det senare underlättar avslappningen och ökar kroppsmedvetenheten.

 

 

Många förstagångsföräldrar passar på att resa under graviditeten. Om du är frisk finns det inget som hindrar dig från att resa.

Kanske får ni vid det rutinmässiga ultraljudet besked om att det är tvillingar - det kan vara omvälvande. De flesta blivande föräldrar förutsätter att de väntar ett barn. De flesta ser dock positivt på saken när man väl smält beskedet och tänkt sig in i situationen.

I Sverige föds åtta till nio tvillingar per 1 000 förlossningar av mammor som blivit gravida utan hormonbehandling eller provrörsbefruktning (IVF).

Så många som en fjärdedel av alla provrörsbefruktningar leder till tvillinggraviditet och tvillingförlossning.

 


I vecka 18 är kroppslängden omkring 17 cm (huvud/stjärt) och vikten i medeltal 220 g.

 

Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

 

Barnet tränar nu mycket, viftar med armar och ben och kan slå kullerbyttor. Det tränar också andningsmusklerna genom att utföra andningsrörelser och "andas" ut och in fostervatten.

Man vet att unga foster har en stor del så kallad djupsömn, liten del drömsömn (snabb ögonrörelse-sömn) samt liten del vakenhet. Dessa proportioner ändrar sig med graviditetslängd, fostrets mognad och tillväxt: äldre foster är vakna längre och sover ytligare. Läs mer om fostrets utveckling!


Det är nu du har tid för praktiska göromål som att inreda och säkra hemmet för barn. Hemmet är den plats där flest barn råkar ut för olyckor.

Ditt barn sparkar, griper och suger. En del barn har hittat tummen. Stimulera ditt barn genom att buffa lite på magen och se om det buffar tillbaka. Du kan också hålla ett par hörlurar mot magen och spela musik för barnet. Prata med och sjung för barnet.


Grattis Älsklingen

Grattis på födelsedagen!

Älsklingar

När jag höll på att göra tårtan så busade grabbarna och gosa med varanndra. Så här såg dom ut i röran när Per sa -kan du knäppa ett kort på oss pappa?


Mina goa killar:)

Smörgåstårta

Japp så här blev den enkla fjärils tårtan.Men den är god!


Nå vad tycks!?


Göra

Japp nu ska jag gå ner och göra en smörgåstårta för imorogn fyller Älsklingen 36år!! tänk vad tiden går fort!! snart 10år sedan vi blev tillsammans:)


Och jag hittade presenten jag letade efter! några av er förstår vad jag menar när ni ser bilden:)

Kök

Vi vill göra om köket måste nästan snart oxå nu när kakelplattorna håller på att lossna..
Funderar på lidingö kök m svart bänkskiva men vet inte vilka knoppar eller kakel vi ska ha?+ hmm
nån som har nå förslag?

LIDINGÖ Dörr
finns ju så mycket att välja på ..får väl se när de blir av??

Första målet

Per kom hem från innebandyn igår och var mäkta stolt han hade gjort ett mål,de sista innan matchen var slut!! och jag sa till Stefan att åk dit en stund innan för Per vill att man ska se lite när han spelar(föräldrar får inte stanna) så var stefan där och fick se målet oxå:) så stolt grabb och mamma blir minst lika stolt!!De var värst grymma målet sa han;) haha. hade tydligen skjutit bollen från typ mitten av planen och mellan benen på en kille och i mål!!! Min stora kille oh gud de går så fort så man blir rädd ibland.!!


Älskar dig Per!

Bullar

Bullarna blev såå goda!! Grabbarna fixade de själv oxå så nästa gång kan jag ligga på soffan och sova när dom gör degen och när dom bakar bullarna:) så super duktiga var dom*stolt*mamma.


Degen

Per i bakar tagen

Pontus tar i



Roligt att baka

Kanel och socker

Tungan rätt i munnen;p

Per verkar nöjd med rullningen:)

Per hjälper Pontus att rulla

Skär bitar

Per skär bitar

Andra degen visar Pontus att han kna rulla själv utan brorsans hjälp:)

Pontus häller på pärlsocker!Per hade tagit med smör fingrar på lincen innan han knäppte.

Per häller på pärlsocker

Pontus bullar

Pers bullar

mina bullar

Tack så mycket för hjälpen älsklingar!!
Nu är de sanrt dax att skjutsa Per till innebandyn. ciao

Degen

Degen börjar ta form!

Måste tvätta händerna först med tvål.

Per smular jästen

Pontus rör om så att jästen smälter

Team work

Mer mjöl behövs så de fixar Per

Pers tur att röra om de börjar gå tungt.

Ännu mera mjöl behövs så nu är de Pontus tur att hälla i medans Per rör om

Pontus tar i.

De enda jag fick göra var att smälta margarinet. eller jag sa att jag skulle göra de nåt ville ju jag oxå göra haha.
Så nästa gång kanske jag kan ligga på soffan medans grabbarna fixar degen? skulle inte vara så dumt.
Nu är degen på jäsning så nu väntar vi på att få baka bullar:)

Tack grabbar för hjälpen:)

Magbild V 17 (16+4)

Bjuder väl på en magbild oxå..vet att många följer den med spänning,några tror nog att jag kommer spricka hur ska två bebisar få plast i lilla mig??
Hoppas bara dom stannar till efter v 36 så dom slipper ligga i kuvös och att lungorna är färdigutvecklade.


Fotograf Per!

Lycka x2 eller jobbigt x2?!

Att få tvillingar

Dubbelt så roligt eller dubbelt så jobbigt? Att få två barn på en gång kan kännas som en extra stor gåva och barnen känner sig trygga med att ha varandra. Ändå går det inte att blunda för att det kan föra med sig en del problem både med att vänta och att få tvillingar.

Foto: Annika Nordgren

Tvåäggstvillingar blir det när två ägg blir befruktade av två spermier. Då blir barnen i princip inte mer lika varandra än syskon med samma föräldrar.

Enäggstvillingar blir det om en spermie befruktar ett ägg som sedan delar sig. Dessa barn blir genetiskt identiska. De kan bli mycket lika varandra, men trots sin gemensamma genuppsättning kan barnens utseende och egenskaper ändå skilja sig åt.

Hur vanligt är det att få tvillingar?

Cirka 1,5 procent av alla födslar i Sverige resulterar i tvillingar. Av alla tvillingar är cirka 75 procent tvåäggstvillingar och 25 procent enäggstvillingar. När det gäller enäggstvillingar föds ungefär lika många runtom i världen. Antalet tvåäggstvillingar varierar mellan olika folkgrupper eftersom det delvis är ärftliga faktorer som gör att det blir tvåäggstvillingar. När det gäller fördelningen mellan könen föds ungefär lika många pojkar som flickor.

Vem får tvillingar?

Benägenheten att få tvåäggstvillingar går i arv. Om din mamma eller syster har fått tvåäggstvillingar ökar chansen att du också ska få det. När det gäller kvinnor som själva är enäggstvillingar är ärftligheten inte säkerställd.

Provrörsbefruktningar (IVF) har fört med sig att tvillingfödslarna ökat de senaste 15 åren.

Med ökande ålder hos mamman ökar också möjligheten att få tvillingar.

Ultraljudsundersökning

Alla erbjuds en ultraljudsundersökning omkring vecka 18. Det är då barnmorskan kan se om det finns ett eller flera foster i livmodern. Det är viktigt att känna till för att planera för kontroller under graviditeten och förbereda inför förlossningen. För att veta hur tvillingar växer krävs flera ultraljudsundersökningar under graviditeten.

Besvär och komplikationer

Att vänta tvillingar brukar vara mer ansträngande för mamman och magen blir betydligt större och tyngre än när man väntar ett barn. I den 30:e graviditetsveckan är den blivande tvillingmammans mage lika stor som magen hos en fullgången mamma som bara väntar ett barn.

Det är vanligt att tvillingmammor behöver sjukskrivning någon gång mellan vecka 25 och 30. Den vanligaste orsaken till sjukskrivning är att det brukar bli tidiga sammandragningar eller förvärkar. Tala med din arbetsgivare och personal på mödravårdscentralen i god tid.

Kroppsliga besvär är vanligare vid tvillinggraviditet. Illamående, ryggont, halsbränna, trötthet samt svullna händer och fötter får du i högre grad än den som väntar ett barn. Blodbrist, högt blodtryck, havandeskapsförgiftning, graviditetsdiabetes och graviditetsklåda är också vanligare när man väntar mer än ett barn.

Alla tvåäggstvillingar har var sin moderkaka. Två tredjedelar av enäggstvillingarna delar på en gemensam moderkaka. En procent av alla tvillingpar har ingen skiljevägg alls mellan sig i livmodern, vilket innebär att de delar både moderkaka och fostervatten och kan ha direkt kroppskontakt.

Hos enäggstvillingar kan det uppstå en ovanlig komplikation som kallas tvillingtransfusion. Vid tvillingtransfusion minskar blodtillförseln till den ena tvillingen medan den andra får mer blod. Det kan vara livshotande för båda. Mamman kan då märka att magen växer till kraftigt eftersom fostervattnet ökar. Händer detta måste du snarast söka specialistvård.

Många av tvillingparen föds för tidigt. Genomsnittsförlossningen sker vecka 38, men enäggstvillingar föds oftast tidigare än så. Om den ena tvillingen inte växer som den ska kan barnen behöva förlösas i förtid. Ibland händer det att kvinnan läggs in på sjukhus på grund av komplikationer. Det kan till exempel handla om förvärkar och risk att föda för tidigt.

Att tänka på under graviditeten

Liksom alla blivande mammor bör du som väntar tvillingar tänka på att:

  • dra ner på tempot
  • vila
  • få tillräckligt med sömn
  • äta näringsriktig mat på regelbundna tider
  • motionera lagom.

Eftersom det är påfrestande för din kropp att vänta tvillingar behöver du dra ner på tempot fram till förlossningen. Känn efter vilka signaler din kropp ger och försök att vila när du känner att du behöver det. Kanske behöver du se över dina matvanor. Du kan förbereda dig mentalt genom att läsa litteratur om till exempel tvillingar, amning, förlossning och kejsarsnitt.

Förlossningen

Ungefär hälften av tvillingarna föds på naturlig väg medan hälften av barnen förlöses med kejsarsnitt.

Naturlig förlossning

Om du inte har fött innan ditt beräknade datum sätts förlossningen i gång. Du ska helst inte gå längre än till vecka 40 eftersom moderkakan därefter inte orkar försörja fostren lika bra.

Ligger båda barnen med huvudet nedåt, vilket de gör i cirka 45 procent av fallen, är naturlig förlossning att föredra om graviditeten har varit normal. Även om bara en av tvillingarna ligger med huvudet nedåt går det att föda på vanligt sätt. Runt vecka 34 bör de blivande föräldrarna planera förlossningen med barnmorska och läkare. Tvillingar föds i regel ett par veckor tidigare än andra barn.

Kejsarsnitt

Om förlossningsläkaren bedömer att något av fostren inte klarar av en vanlig förlossning föreslår man kejsarsnitt. När tvillingen längst ned ligger med stjärten nedåt, så kallad sätesbjudning, rekommenderar man också planerat kejsarsnitt. Detsamma gäller om barnen av någon anledning behöver komma ut före vecka 34. Det kan handla om att barnen är särskilt små och sköra eller att mamman är sjuk.

Enäggs- eller tvåäggstvillingar?

Många föräldrar är nyfikna på om barnen är enäggs- eller tvåäggstvillingar. För tvillingarna själva kan det kanske också vara intressant att veta när de blir äldre.

De 25–30 procent av tvillingparen som har olika kön är självklart tvåäggstvillingar. När barnen är av samma kön och man efter förlossningen ser att det finns två eller inga blad i skiljeväggen är barnen enäggstvillingar. Även enäggstvillingar kan ha varsin moderkaka. Finns det fyra blad i skiljeväggen kan det röra sig om både en- och tvåäggstvillingar. Vid Rättsmedicinalverket i Linköping kan man då avgöra om barnen är enäggstvillingar eller inte. Det behövs ett så kallat munskrapsprov från varje barn för att analysen ska kunna göras. Laboratoriet vid avdelningen för rättsgenetik och rättskemi kan skicka ut material så att föräldrar på ett enkelt sätt kan göra provet själva. Kostnaden för provanalysen får föräldrarna oftast betala själva.

Behandla tvillingarna som individer

Det är viktigt att behandla barnen som individer. Försök att inte jämföra dem för mycket. De måste få mogna i sin egen takt. Det är till exempel inte alltid som enäggstvillingar följs åt exakt när det gäller utvecklingen. Att bli benämnd som nummer ett och nummer två eller som storebror respektive lillebror, fast det kanske bara skiljer minuter mellan dem, kan vara hämmande.

Som tvillingförälder ingår det i uppgiften att försöka få respektive tvilling att bli självständig och få en stark självkänsla. För att barnen ska få en egen identitet behöver de vänja sig vid att den andra tvillingen inte alltid finns i närheten. Som förälder kan du ta med en av tvillingarna på en tur till affären eller på en lekstund i parken. Det som har betydelse är att ni delar på barnen ibland – det ni gör behöver inte vara så märkvärdigt.

Tvillingar bildar lätt en enhet som stänger ute andra barn. Av den anledningen kan det vara bra att låta dem leka med andra barn var och en för sig. På så sätt kan de få egna vänner. Ni som föräldrar får ta ställning till om de ska gå i separata grupper på dagis och i skolan när det blir aktuellt.

Kontakta vården

Vid ärenden som inte är akuta vänder du dig till mödravårdscentralen/barnmorskemottagningen. Vid akuta komplikationer dagtid vänder du dig fram till graviditetsvecka 22 till din mödravårdscentral eller till en gynekologisk akutmottagning. Efter vecka 22 kontaktar du en förlossningsavdelning.


Funderar

Undrar om barnen och jag ska baka kanelbullar i morgon? stefan fyller ju år på lör så då passar de ju perfekt och gör jag dubbelsats så hinner jag nog inte äta upp alla innan lördag;phaha

Städa!!

OHHHH blir inte av att jag röjer upp här hemma hittar på en massa annat hela tiden!!En fet jävla spark där bak gör kasnke susen men de är inte säkert..
Har gjort en del iaf väntar på tvätt maskinen plockat lite, vikt tvätt.. så nu är de bara att fortsätta..

Ja se de snöar ja se de snöar......

Idag så såg jag på himlen att du skulle bli snö,men innan vi hann iväg till stamnäs så snöade för fullt:/ usch inget kul att köra i sånt här väder..Nä jag tycker om vintern bara jag slipper köra och vara orolig när stefan eller nån annna man käner ska ge sig iväg..
Nä jag säger som Emma nu vill vi ha vår solen skiner och lökarna i rabbaterna kommer upp!!!

hoppas snön försvinner lika fort som den kom.

Hjälm

Pontus vet att man ska ha hjälm när man kör motorcykel;p



Sötnos:)

V 17



Vecka 17

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.

 



Tacopaj!

Efter att vi varit på bion så åkte vi hem för att göra middag ,och idag blev de tacopaj.
Var längesen vi gjorde de nu så de var gott.


Tacopaj mums

Pontus la upp sin mat så noga så jag måsta knäppa kort var gurka på sin plats och chipset mitt uppe på:)

mätta och belåtna blev vi:)

Bio

Idag var vi ju på bio med barnen och såg Alvin och gänget 2
Rolig film:)
Vi vart inte besvikna iaf!


Pontus och stefan äter popcorn

Per väntar på att filmen ska börja

Vad gör man inte när man väntar! jo knäpper kort:p

Jag och Pontus


Bio idag!!

Poster Alvin och gänget 2 (2009)

Japp den här filmen ska vi gå och se hela familjen:)
Hoppas på att de inte är så mycket folk på bion;)

Snöar och snöar!

Snön bara vräker ner!! mysigt med stora flingor(om man får vara hemma) Inte alls nå kul väder att köra bil i och så är dom så dålig på att ploga!!Vet att ibland hinner dom inte med sig men när de slutat snöa så kan dom väl åka ut och "fin putsa lite"

Idag var vi ute och myste isnön så härligt men de snöade så mycket att de var svårt att få nå bra kort!!
men jag bjuder på några iaf.

Per ska hoppa

Härligt m snö

Per har hittat en istapp

Mysigt att sitta i snön

Tappra försök att gunga) Tänk nästa vinter har jag 4st att hålla reda< på:P

Kul i gungställnignen!

Mina goa grabbar!

Drama!!

Barnen och jag var ute och lekte i snön när tåget stannar här ute! inget konstigt med de men så hör jag röster och och Per säger att tågdörren är öppen! Tänkte inte mer på de utan jag skulle gå in med kameran och då ser jag en kvinna stå på tåg banan!!!
Jag talar om att hon får inte kliva av här,och att hon måste gå åt de andra hållet om hon ska komma upp!
Jag går och möter henne hon har snö upp till midjan och en rulator som hon kångkar med sig.

Väl uppe så säger hon vilken tur att du var ute!!
Ja skulle bara veta.fy hon kunde ju ha blivit på körd om de kommit ett till tåg.

kort historia.
hon skulle hjälpa sin mamma av i hudik men när hon skulle hämta rulatorn så stängdes dörrarna och tåget åkte FÖRRE utsatt tid!!Och hon hade barnen i bilen PÅ!! så då hade tåg chaffören släppt av henne här och pekat att där borta finns de en perong!!!
Hon fick välja hoppa av där eller åka med till gnarp!!
Jag tycker att tåget skulle backat tillbax eftersom de åkte förre utsatt tid!


HÄr finns ingen jävla perong!!
SÅ skulle han ringa efter en taxi åt henne!
Vi sa att vi kunde skjutsa in henne men hon sa att taxin var på väg men att hon skulle ringa och sääga rätt adress.Då fick hon till svar att ingen taxi var på väg utan dom skulle ringa henne när dom skickar en!!!

Vi sa ring upp och säg att du inte behöver nån taxi så vi skjutsade in henne till stan där en förvirrad mamma och barnen väntade!.

slutet gott allting gott!

så hade tåg chaffören sagt när hon sa att han åkte för tidigt att ja men vi åker om de ser bra ut!!

Fan inte konstigt att folk missar tåg och är stressade!!
Hur får de här hända!! kunde lika gärna varit ett barn eller en gammal som inte hinner av tåget!

Nyårsafton 2009

Så var de ett nytt år igen tiden går så fort.här kommer en hel del bilder.
Per ville knäppa kort på oss oxå. jag vet jag ser knäpp ut på vissa bilder men de bjuder jag på haha de var ju förra året;)haha


Per m salladen

Pontus väntar på att få skära paprika

grabbarna fixar salladen

Team work en skr en lägger i skålen:)

Förrätten! så gott (trodde jag inte själv hihi)

Till varmrätt åt vi potatis gratäng och fläskfile m sallade och baugetter men de glömde jag knäppa kort på haha


Efterrätten jordgubbar m vitchoklad (ska in i ugnen en liten stund så de blir gott)

m vaniljglass till mumsigt

Vi smällde fyrverkeri oxå

Pontus tyckte de smällde högt och de gjorde de jävlar vad högt de lät

Fint men högt m fyrverkerier!

Per tyckte stefan skulle knäppa kort på oss

me

Per ville knäppa kort på oss

Stefan och jag

Jag med magen(kanske skule fixa håret innan man ställer upp på kort;)haha

Pontua doppar i dippen

Även om vi var väldigt mätta så gick de ner lite chips och dipp.
Godisskålen hann vi äta upp innan jag fottade den;)

Jon och barnen var ju här hos oss och firade nyår de var jätte trevligt barnen busade lekte sprang så dom var såå svetttiga.

Tack för oss.





RSS 2.0