Sundsvall

Igår åkte Stefan och jag upp till sunsvall på en liten tripp.Tvillingarna är hemma hos oss med farmor & farfar som ska sova där,första gången jag lämnat dom för att sova med nån annan så jag hoppas att de har gått bra!

Iaf så började vi lör med mat på ikea,sen vidare i en del affärer(var ju barnens helg så inte överdrivet med affärer;)hehe) Hittade ett par gympadojor till Per och så valde Per och Pontus varsins huvjacka/tjocktröja inför hösten/vintern.Sen lite småplock,roliga muggar med sugrör,kalsonger/strumpor till Stefan en drink schaker, mm hmmm vad fick jag då?? TVÅ hela dagar med mina stora kids ÄLSKART:))

Sen viadre till Drakborgen i en massa timmar,Sen till hotellet duscha åt mat,och vidare ner på stan där de var ös..nån air festival??

Nu är de söndag morgon och jag väntar på att alla ska vakna för att gå ner och äta en god hotell frukost,sen vidare till himmlabadet innan de blir hem färd:))

Vi har inte berättat nåt för grabbarna utan dom får se allt eftersom,lurade bla dom att vi kankse måste köpa tält så vi kunde sova kvar i sundsvall;)) och när vi kom till drakoborgen så sa dom ska vi in där men stora ögon:)(aldrig varit där tidigare)

Å nu himmlabadet fast de vet dom inte att vi ska dom vet inte ens att jag packat ner badkläder:)) Där har vi varit en gång tidigare och de var en hit redan dagen efter så frågade dom om vi inte kunde åka dit igen,å nu ska vi de:)

Ha en bra söndag alla kram

Punktering

Fyrhjulingen och quadracern har haft punktering båda två,å med fullt upp med sjukdomar sjuhusbesök osv så har de inte prioriterats att laga de..Men häromdagen så fixade stefan de och Pontus vart överlycklig skippade frukost ut i kallingar och körde:))


pontus:)



Konsentrerad;)

Skohylla

Nu börjar de gå mot höst vare sig vi vill eller inte och då blir de plaska slask mm.
Å jag har tänkt att jag vill ha en skohylla med en plan..För har man två våningar så droppar de ju ner i skorna´under så dom blir inte så rena å fina direkt:/

Stefan ville göra en "finare" skohylla med krumelurer på osv men då måsta de vara två våningar,men jag ville ju bara ha en så han snickrade ihop en sån till mig som jag sedan målade:)) Han tyckte den var tråkig men jag vart så nöjd även om mina skor inte får stå ddär;) ni får se bilder strax varför;)



De är nämligen några andra som vill vara på skohyllan å slänger ner våra skor;)
(dom var även på den förra skohyllan men då fastnade dom ofta med benen för de var en i svart smide.)

max & Emil

Prckiga Emil( men dom håller på att torka ut och försvinna nu:)

Båt

Nu är dom  stora grabbarna å Stefan på väg till sundsvall för att åka ett stort lastfartyg!!Spännande:))
Undrar vad tvillingarna å jag ska hitta på då?


Bio

igår var Lena och jag å såg på bio och såg filme BRIDESMAIDS den var rolig å sevärd helt klart:)

Bridesmaids Poster

Trött 26/7 2011

Ja då har man varit vaken i 24tim,Emil kunde inte sova i natt la honom vid 21,han aknade vid 23 och sen ar de kört han kliade och grät och hade feber 38,8:(( min stakars lilla älskling.

så jag gav alvedon och hällde på potatismjöl på honom men de hjälpte inte:( han fick ligga hos oss men bara snurrade runt inget hjälpte,kl 02 så gick jag upp å gav honom Tavegyl mot klådan men inte heller de verkade hjälpa:( så vi kle upp och grjade på åt lite mackor och så,slumrade väl till nån minut på köksgolvet oxå.

Så idag är man mer död än levande;)

Annars så ska vi fortsätta måla tapetsera mm
Stefan och farfar kör grejer till skorten å sen skulle dom iväg med ett lass till tippen oxå!
Hänga lite tvätt å ta en rajd med dammsugaren ska jag oxå göra ,men först en dusch så jag vaknar lite till;)

Ha en bra tisdag mina vänner:))

Tapeter

Idag ringde dom och sa att våra tapeter hade kommit tjoho så de blir till att åka in till stan och hämta dom:))

Hänt?

Ja här händer de inte så mycket eftersom tvillingarna varit sjuka i snart 4v:(
Men vi målar/tapetserar lite här hemma utrymmet utanför toan.
Dom stora grabbarna leker med kompisar ibland hos dom och ibland här hemma.
Vi var ju till himmlabadet med dom stora en dag då git och carro passade dom små guld värt!!
Här om kvällen kom victor och tog några öl med stefan ute på altanen och de var en varmkväll ända till kl 02.30 satt dom ute!
Igår var vi på crusing med alla kidz och de var poppis;) senare på kvällen åkte jag in med Git och gick vi åt pizza betalade för en fick 2st...inte illa för oss "tanter" så än kan vi;))

ojpj måste ta Max som fastnat med foten i skohyllan:) klätter aporna våra.

Måla

Vi håller på att måla/slipa/tapetsera mellan att gosa me kidzen/tvätten/maten/städningen mm.))
Emil har ju vattkoppor så vi grejar lite i taget men klart ska de bli innan den kommande veckan är slut.
De är de lilla utrymmet utan för toaletten som vi håller på med eftersom vi flyttade en väg där när vi gjorde badrummet så blev de ju bara gipsskivor där..så nya tapeter måste upp.

Bilder kommer sen på resultatet,om de funkar vill säga.

Vatttkoppor??

Idag är de 16dagar sedan Max fick sina vattkoppor, så vi har väntat spännt på att Emil ska få dom??Men de han itne blivit några??  Men börjar vi planera en liten mini tripp så blir han väl sjuk!!!

Tycker att kopporna borde ha kommit nu om han ska få dom?? eller vad tror ni?
Beror ju såklart på när han blev smittad men dom är ju som smittsammast innan dom bryter ut å typ 3 dagar till,så då borde han ju ha fått nu tycker jag?

himmlabadet

I söndags åkte vi med dom stora grabbarna till himmlabadet,har så dåligt sammvete mot dom för vi hinner aldrig göra nåt:(( har ju bara varit på sjukhuset med tvillingarna eller hemma med dom sjuka..så alla våra semesterplaner blev inställda:(
Men men vi gör de bästa vi kan för våra killar.trots sjukhus å allt;)

Git och carro passade tvillingarna när vi åkte till badet och fick en heldag med grabbarna,de var så roligt å skönt att bara ängna sig åt dom stora att dom fick all vår uppmärksammeht utan avbrott:)

Även om de känndes lite tokigt att lämna tvillingarna som itne var helt hundra,max andas i en mask å gick på pencillin men var fullt ös:) Emil hade fått feber när vi kom hem 38. men var full fart även där:)

Hade vi inte åkt då så hade vi inte kommit iväg,var bara rädd att vi skulle bli inlagda igen vilket var nära natten förre,då jag bröt ihop på akuten å grina å sa att ni kan inte lägga in oss vi ska åka å bada med dom stora i morgon,dom har inte fått gjort nåt den här sommaren för vi ligger på sjukhus hela tiden:(

väl uppe på barn så togs blodprov å vi fick pencillin..

Hade blivit ett missförstånd mellan akuten å läaren på barn som trodde max blivit sämre i andnignen,men så var inte fallet vi var ju där för han hade ont i örat..:))


Akuten

jaha då har man hunnit vara hemma i nästan 24tim,men nu är de dax att åka till sjukhuset igen!!Max har feber och ont i örat:((
kl 16 ringde jag och kl 19.40 fick vi en tid..
Bad läkaren kolla igår innan vi åkte hem,hon sa att de var rött men inte så han behövde antibiotika,MEN skulle han få feber så tyckte hon att han skulle komma in på en koll..å nu har han 38,2 i feber och ont i örat gråter och är trött,så vi kör på med alvedon och nässpray tills vi får åka in.

Stakars lilla gubben dom senaste veckorna har han inte varit frisk en dag:( han fick virs lunginflamation,öroninflamation,vattkoppor,förkyld å sårt att andas så vi låg på sjukhus några dagar och nu öroninflammation igen,han måste vara helt slut lill pluppen.


Jag rimmade lite idag oxå när jag pratade med Pontus.
"Min fina lilla prins, jag är så glad att du finns"

Ja vad skulle jag göra utan mina 4 underbara killar

Max

Idag har Max jobbigt å andas han har indragningar och väser/piper när han andas så vi har fått en tid på barn för att kolla.Kanske är de lunginflammationen som blivit värre eller astma? får se vad dom säger,,är så synd om tvillingarna dom har ju varit  sjuka i flera veckor nu och de går aldrig över den ena sjukdommen efter den andra avlöser varann.

Hölick 11/7 2011

Nu ska ajg prova och blogga å lägga in bilder från en annandator för att se om de funkar bättre?? annars måste jag ev byta blogg.
Så nu kommer förhoppningsvis ett gäng bilder från i går när vi var på hölick.







ja de gick inte att lägga in alla bilder.men bra många fler än på min andra dator..:)

Förkylda

Tvillingarna är sååå förkylda snorar och hostar omvartannat:(( när ska dom bara få vara friska?

Pics Hölick

Provar att lägga upp lite bilder igen då från hölick..men de verkar itne funka så bra.



Sen gik de inte att lägga upp fler bilder..åå vad less jag är på de här!

Hölick

I onsdags så tänkte madde & carro ta med Per och Pontus till hölick å bada,jag och barnen blev jätteglada över de.Men efter allt som varit så kännde jag att jag behövde ett brake och få lite tid med mina stora grabbar,så jag följde oxå med!Vi packade kylväskan med godsaker och gjorde en heldag på stranden!Efter att vi solat badat busat,skrattat och lekt en massa,så gick vi in på campingen innan vi åkte hem och köpte oss varsinn glass mums.

Vi hade de så skönt och roligt en toppen dag helt enkelt så nu hoppas vi på att få göra om de snart! tänkte bjuda på en massa härliga sommar bilder men få se datorn säger väll stopp ganska snabbt så de får bli flera inlägg då:)

Nähä gick inte att lägga in nå bilder:(( funderar starkt på att byta blogg?? tips någon?




Vattkoppor!

Ja inte blir vi friska här nångång inte..innan ena sjukdommen är över så börjar en ny..Nu är de dax för vattkoppor på Max:( stakars barn att dom inte hinner får bli frisk emellan...Nu tänker kanske ni att å att dom itne håller sig hemma ellr inte träffar folk osv...DE gör vi inte heller vi har bara varit hemma sen dom fick lunginflamationen igen..är inte nå överallt annars heller med dom små eftersom dom är kännsliga.
Men dom lyckas bli sjuka ändå.men dom är ju extra kännslig de vet vi juh..

så nu är man väl isolerad i x antal veckor..hoppas Emil får sammtidigt annars blir de långdraget.Och att jag klara mig..jag har ju inte haft vattkoppor:( inte nån barnsjukdom direkt..

sänder min sista styrka till mina barn kämpa på graqbbar ni gör de så bra.

(blir de magsjuka på de här så hoppar jag framför tåget)

Pencillinx2

Ja idag kännde jag bara att nu får de räcka med ALLT ORKAR INGEN MER JAG BRYTER IHOP!!!!
Så jag skickade iväg Stefan med Emil till HC för att han skulle få pencillin för jag var säker på att han började/hade öroninflamation och att lunginflamation håller på att bli bakteriell!!
Jo då mycket riktigt...FAN!! Fast sammtidigt känns de skönt att jag hade rätt för då får han hjälp(pencillin) så han blir frisk nångång så  han kan börja 'äta och vara pigg igen:) han har kämpat på så bra ändå försökt varit glad mellan sovningarna:( men inte velat äta så bra:( men nu så hoppas vi att de vänder efter nån dag:)

Allt de här med deras vikt och sjukhus besök de är värre än ni tror jag lovar!!
Fick jag välja mellan att bestiga Mount Everest 1gång/månaden så skulle jag hellre göra de än att ha barn som läkarna är hysteriska över(vikten) SKIT JOBBIGT NI ANAR INTE

Öroninflamation

I Lördags när vi var i Gnarp å kollade på bilar och småstadslive så var båda grabbarna griniga i vagnen Max var jätteledssen och inte alls nöjd,regnade så jag kunde inte ta upp dom ifamnen heller:( När vi kom hem så la vi dom men Max var så ledssen och tog sig för öronen så då förstog vi..Han hade öronvärk..dum man kännde sig när vi var i gnarp och bara trodde han vart rädd för mycket folk osv..tyckte de var konstig eftersom dom itne brukar bry sig annars..så söndags morgon ringde jag 1177 och fick en tid till doktorn eftersom de runnit ur örat så nu går han på pencillein i 5dagar 3gånger om dagen..

Tycker så synd om mina små alltid är de något hur ska dom då kunna äta som vanligt å gå upp i vikt:(

jävla dumma bakterier och virus..välj nå andra barn ett tag nu tack.

Emil har haft feber sen i söndags oxå:( små pluttarna.

RSS 2.0