Solglasögon

Ja idag var jag in en snabbis och kollade på solglasögon.dom var lite dyr tyckte jag 179kr!Är snål när de gäller att handla till mig själv.Men har tittat på dom förrut och så fanns dom kvar!!Då måste de vara meningen att jag ska köpa dom eller??Jag passar inte i solglasögon,men jag behöver de på jobbet så man slipper få ont i huvudet,,
Inte nog med de så när jag bestämmer mig för att köpa dom och går fram till kassan så säger hon 89kr VA??? är de rea på dom? Ja säger hon glatt..snacka om att de verkligen var meningen att jag skulle köpa dom:-) så nu har jag inte ens dåligt sammvete hahah. Har inga bra bilder men här får ni se två iaf.


Nå vad tycker ni??


Lite strass på sidan i form av en fjäril:-)

kram

Midsommarafton!

Ja då har midsommarafton 2008 varit och snart är de jul:-) haha ja inte riktigt än får vi hoppas.
På midsommar var vi till git och firade vi var 18st så de var roligt vi spelade kubb hoppadestudsmatta mm.
Här kommer lite kort som så många frågat efter,dom från studsmattan blev inge bra så dom är inte med Stefan glömde ändra inställningen på kameran så de är bara suddiga kort.


Äppelpajen som jag gjorde

Kladdkakan som carro gjorde

Go bitarna som vi gjorde

Karlarna står på rad och grillar haha

Stefan Gertis och Sebastian

Madde och Izor

Ser att pontus har nallat av efterrätterna:-) hihi

Ja de kommer fler bilder senare idag.Nu måste jag iväg till jobbet ha de så bra så länge
kram

Birka Paradise!

Ja idag åker Git m familj mamma pappa faster med Birka Paradise! De var meningen att vi oxå skulle följa med men jag kan inte då de blev efter midsommar eftersom dom som jag jobbar med har gått på semester nu!! Då kan inte jag vara ledig:/ men medas dom roar sig och har kul så får väl jag göra de på jobbet ist:-) hahah
Igår sen vi kom in efter promenixen öppnades himlen och regnet vräckte ner så de var tur att vi hann hem.
Nu ska jag väcka lite barn vi höres

kram

7,7km

Ja då har jag kommit in efter en promenix på 7,7km de var så skönt,fast ganska varmt...Nu känns sammvetet lite lättare efter denna frosseri helg! Inte för att den sett så mycket annorlunda ut än mina andra helger hahah.
Nu ska jag hoppa in i duschen sen ska jag ta en smoothi:-) ska försöka lägga in lite bildr från midsommar oxå dom kommer så småning om jag lovar..

kram

Vill ha!

Ja här kommer lite av de som jag vill ha / behöver..Men får se hur mycket av de som blir handlat när vi åker till ikea nästa helg.. nåt av de blir de iaf även om de inte blir allt..(så bra tjänar jag inte) hahaha

AGAM Barnstol hög, junior
2st såna här vet inte om jag vill ha svart eller trä?? våra andra stolar går ju i både trä svart. 329kr

TROFAST system
en sån till Pontus fast en vit och färg glada lådor
(Per har redan en sån)
VESSLA Back med hjul
2st såna i olika fäger till pontus
(Per har redan)
EXPEDIT Bokhylla
En sån till Per.
INDEX Gardinstång
3St såna hä till stugan och svarta till huset
INDEX LILJA ändknopp
Knoppar till..svarta till huset kanske annan modell vet inte än
SAXÅN RUND Badrumsmatta
2st badrums mattor. en i varje.

Sen ska Vi bygga en toalett uppe oxå så då blir de till att handla dit oxå!

Ja som ni och jag förstår så kommer de bli många turer till Ikea så behöver ni sällskap så hojta bara till så följer jag med.Eller så får ni säga till om ni vill följa med mig upp:-)

ja de finns ju mer saker såklart men måste mäta lite och kolla in vilka färger osv vi ska ha i huset innan jag kan shoppa loss som en tok:-)

kram

Höstblåsor!

Ja då har jag haft rätt igen!!Fan! Jag har ju varit hemma ganska mycket den senaste tiden med mina sjuka barn..när jag äntligen var tillbax på jobbet för 2v sen så sa alla vad skönt att dom är friska igen osv..då säger jag att jag dom blir väl sjuka lagom till midsommar!! Och vad är dom nu?? Jo sjuka och i morgon är de midsommar..Gud vad jag hatar att ha rätt.

Här kommer lite info till er som inte vet vad höstblåsor är för nåt.

Sjukdomsinformation om höstblåsor

Höstblåsor är en beskedlig och ofarlig virusinfektion som brukar uppträda i smärre epidemier med några års intervall. Den drabbar främst barn under 10 år och brukar uppträda på daghem och liknande institutioner. Sjukdomen ses vanligen mot slutet av sommaren eller tidig höst.

Orsakande mikroorganism, smittvägar och smittspridning

Sjukdomen orsakas av ett s.k. coxsackievirus. Man blir smittad genom nära kontakt med redan sjuka, som utsöndrar virus via näsa och svalg. Möjligen kan smitta också ske via avföringen. Smitta sker inte via föda eller vatten.

Inkubationstiden anges vara 3-5 dygn.

Symtom, komplikationer, behandling och diagnostik

Sjukdomen brukar ge måttlig feber, 38-39ºC. Typiskt för sjukdomen är blåsorna. I munnen på läppar, kinder, tunga och gom och framför allt baktill i svalget kan man se små fläckar och blåsor, som brukar brista och bilda ytliga sår. Även på händer och fötter kan blåsor uppträda, även dessa kan ofta brista och ge små sår. Sjukdomen är helt godartad och de flesta har tillfrisknat inom en vecka.

Diagnosen ställs utifrån typiska symtom och eventuell virusisolering.

Allmänt förebyggande åtgärder

Det finns inget vaccin mot sjukdomen, och den är svår att förebygga.

Åtgärder vid inträffade fall och/eller utbrott

Sjukdomen är inte anmälningspliktig enligt smittskyddslagen, och några särskilda smittskyddsåtgärder är inte motiverade.

Kommentarer

Det är direkt vilseledande att kalla denna tämligen vanliga barnsjukdom för mul- och klövsjuka. Trots symtom från händer, fötter och mun har sjukdomen höstblåsor ingenting med denna allvarliga djursjukdom att göra. Också benämningen hand-, fot- och munsjuka bör undvikas, eftersom många då förväxlar tillståndet just med mul- och klövsjuka.

I medicinskt språkbruk kallas sjukdomen också vesikulös stomatit. Men även denna benämning bör undvikas, eftersom den kan förväxlas med djursjukdomen vesikulär stomatit.



Lite info för er som funderar eller/och är intresserad..

kram













Promenix

Ja förrgår så satt jag ny duschad vid datan och kollade lite när syrran loggar in på msn och säger att hon vill ut och gå! Ja fast jag var trött så klädde jag på mig och gick en sväng.  Igår var jag jätte trött och somnade en sväng när jag la barnen men då ville syster ut igen och vad gör man inte för sin syster?? så hon slipper gå ensam! så jag möter henne trött, gäspande och frusen haha men sen när vi kom tillbax så hade jag hunnit blivit varm och ganska pigg,så jag hade lite  svårt att somna..så då har vi gått 6km i 2dagar de blir ju 1,2mil eller?? de är ju duktigt. ja nu vill barnen ha frukost så de är bara att ta tag i de.

Rabarberkaka! Från Göteborg!

Måste dela med mig av den här kakan som vi blev bjudna på på personalfesten den var super god!!

Rabarberkaka
3 ägg
2dl socker
(vispas i 3min)
Rör i 2dl vetemjöl

*Smöra och bröa en pajform
*Häll i smeten
* lägg i rabarberna
*Hyvla över kallt smör
* häll över pärlsocker

* In i ugnen 175 grader i ca 45 min.
*serveras med vaniljvisp eller vaniljsås eller vad man gillar

Den är så himla god!!

Shopping dag!

Igår efter jobbetkom Stefan in med barnen till stan så vi kunde shoppa lite nödvändiga saker till dom.
sen när vi shoppat klart så gick vi på Jambo och åt!!Så gott! Här är lite av de vi shoppade.


Tofflor till Per 299kr på Knapps

Tofflor till Pontus 250kr på sko kompaniet

Stövlar till Per 69kr på ÖB

Byxor till Per 129kr på kapp ahl

2st röd Pike tröjor en till dom var 49kr st

Ja jag skulle kunna shoppa hur mycket som helst till mina barn älskar att handla till dom:-) Dom blir så glada för allt dom får, och är rädda om sakerna.då är de kul att handla åt dom oxå:-)

Ja de var fredagen de. idag Lördag är stefan ute i stugan och lägger klart golvet.

Ha en bra dag.

Sugen på nåt gott!

Ja de var en dag förra veckan som jag vart så sugen på nått gott så jag frågade barnen om vi skulle göra kladdkaka? Självklart blev svaret JA! OCh de blev så gott. Så jag åt 3bitar m grädde mumisgt.Var även en sväng på stan efter jobbet och köpte två pussel ett till Per och ett till Pontus:-) köpte ett ritblock oxå som dom får ha tillsammans.
Dom vart så nöjda och glada!


Kladdkaka

Gott

Pers pussel

Per lägger pussel

Pontus pussel

Pontus lägger pussel

Per ville knäppa ett kort på mig när jag håller i pusselbiten

ja de var en mysig dag.

ha de bra alla kram


7,7km

Idag när vi var och hämtade barnendagis så ville Per äta pizza till middag.så då gick vi på pizzerian och åt de vara bara vi där så mysigt:-)
Sen när barnen sov gick Git och jag en sväng runt sjöarna 7,7km så skönt ute äntligen börjar solen titta fram igen..nu är jag ny duschad och ska krypa ner i sängen för i morgon är en ny dag på jobbet med fredags fika!!! och så är de ju studenten för många,och skolavslutningar..ha en bra kväll och en toppen dag i morgon sov gott


Söndag 8/6 -08

Japp sagt och gjort så packade vi med oss matsäck och åkte till stugan för att lasta ur Pontus vagn(som vi hade med if han ville sova) För att sen bege oss till Bygg max och köpa golv..tänkte ta ett dyrare golv först men vi kom på att vi vill ju bygga ut stugan sen så då kan vi byta allt golv då,så slits de mycket när man har barn.Så vi tog ett billigare golv men de blir nog fint de oxå:-) Sen till stugan och koppla på släppvagnen och iväg för att hämta vårat utedass och till stugan igen för att ställa upp de..sen efter ca 3tim i bilen så klev vi ur och åt lite av matsäcken vi hade med oss och började bära in allt golv..

Då kommer farmor och farfar ut oxå så de var roligt:-) Barnen hade skit kul med vatten och penslar.De var ju skit varmt den där söndagen så de var skönt för dom att plaska lite,hade långbyxor på dom för myggen och fästingarna vet ju aldrig vart dom finns.Men nu ska morfar ut dit nån dag och röja undan lite högt gräs..så då kan vi nog ha kortbyxor på oss:-)

ska se om de funkar att lägga in lite bilder:-)

Grabbarna leker med vatten

pontus

Per och vattnet bakom:-)(ni ser de kanske inte men jagvet ju att de är där)hiih

Lördag 7/6-08

Ja på lördagen hände de inte mycket och de kan oxå vara skönt!Git och jag tog en promenad runt sjöarna iaf 7,7km:-) Sen var de meningen att vi skulle äta med några vänner men de blev så sent och barnen blir fort trötta i värmen så vi får ta de en annan gång. Vi åkte ut till sutgan ist...och där har vi inte varit på evigheter blir inte av de är så mycket med jobb, barnen mm så man bara slappnar av hemma ist..Synd för de är så fint och fridfullt där ute:-) så då bestämnde vi oss för att på söndag skulle vi köpa golv och göra ett ryck där igen:-)..Men här kommer lite bilder från lördagen..


Utsikt från tomten
Utsikten

Pontus framför stugan

Pontus på upptäcksfärd

Stefan öser ur båten

Bus unge

Pontus sitter och fikar

Pontus dricker festis och äter muffins

Mina älsklingar

Det fanns mycket att upptäcka

Utsikten åt de andra hållet.

Ja de är så mysigt där ute,lungt och fridfullt!Ett paradis:-)

kram

7,7km

Japp idag gick Git och jag runt sjöarna så skönt.men de är bara 7,7km. inte 9km som vi trott:-( Git tog bilen och mätte igår från pumnkt A runt till punkt A igen jagg 7,7km visade mätaren..jaja bätre än ingenting iaf..

kram

Kul test!

Jag gjorde ett test för att se hur mycket jag förbränner under vila..
här är resultatet: 1234 kalorier förbränner jag under en dags vila..ganska bra va??

Gjorde även BMI test 22,8 de är normalt!

jaja nog om de.Nu ska jag till parken för där är de tårt och kaka buffe idag ät så mycket du vill för 50kr:-)

Ät dig smal!

 
 
  

Ät dig smal

Det finns många sätt att öka ämnesomsättningen - du kan till exempel motionera, äta piller eller springa omkring ute i kylan, men ett av de bästa sätten är faktiskt att äta!


Bantningskurer sätter sina spår.
Ämnesomsättningen blir lägre och därför går du upp lite extra efter varje kur.

Läs här hur du bryter den onda cirkeln och går ner för gott - utan att gå i säng hungrig.

Den ena misslyckade bantningskuren efter den andra sätter sina spår. Varje gång man är tillbaka på den gamla oönskade vikten har man desutom blivit lite tjockare än man var före bantningen. Det beror på att man under en bantningskur förlorar både fett- och muskelvävnad medan det primärt är fett man lägger på hullet igen. Kroppen innehåller därför procentuellt mer fett och mindre muskelmassa efter en misslyckad bantning.

Det får ämnesomsättningen att sjunka. Det är nämligen stor skillnad på energiförbränningen i muskel- och fettvävnad. I muskelvävnaden är förbränningen hög - musklerna ska ju användas för att hålla kroppen aktiv. I fettvävnaden är däremot aktiviteten inställd på ett minimum. Den är bara en lagerplats vars främsta uppgift är att bevara energin - inte använda den.

Har kroppens sammansättning blivit fetare efter en misslyckad bantningskur går man lättare upp igen. Man får äta motsvarande mindre än före kuren för att bara hålla den gamla vikten, p g a ämnesomsättningen har fallit. Men eftersom aptiten är oförändrad går man snabbt upp igen - fast lite mer den här gången, så att man väger ännu mer än man gjorde före kuren.

Upprepas bantningskurerna år efter år kan det sluta med att man väger åtskilliga kilon extra och har en så låg ämnesomsättning att man bara behöver titta på en chokladbit för att gå upp i vikt.

Det händer också att förmågan att skilja mellan aptit och hunger kommer ur balans. Då hade det varit betydligt mer hälsosamt att aldrig påbörja någon bantningskur.

Men visst är det möjligt att rätta till ämnesomsättningen och gå ner för gott i vikt - även om kroppen har genomgått åtskilliga misslyckade bantningskurer. Men det kräver att man lägger om sina kostvanor. Som egentligen är ganska enkelt: sluta räkna kalorier! Ät massor av kolhydrater! Spara på fettet! Motionera!
 
Proteiner ger ökad omsättning
Det finns många sätt att öka ämnesomsättningen - du kan t ex motionera, äta piller eller springa omkring ute i kylan, men ett av de bästa sätten är faktiskt att äta! Omkring tio procent av den dagliga energikonsumtionen kommer från födointaget. Att uppta, bryta ner, smälta och/eller deponera kolhydrater, fett, protein och alkohol är energikrävande processer som resulterar i att ämnesomsättningen ökar från det att måltiden börjar och 3-12 timmar framåt, beroende på måltidens energiinnehåll och sammansättning.

Det är framför allt omsättningen av protein som är energikrävande. Inte mindre än 30 procent av energin går förlorad, medan du däremot inte förlorar mer än 5 procent på spjälkning av kolhydrater och 1 procent på fett.

Utöver att öka ämnesomsättningen har forskare dokumenterat att protein, gram för gram, mättar mycket bättre än kolhydrater, fett och alkohol, på grund av att proteinernas små byggstenar, aminosyrorna, under matsmältningen påverkar utsöndrandet av olika hormoner som påverkar aptitreglerande centra i hjärnan. Resultatet är att du snabbt blir mätt och - om du lyssnar till kroppens signaler - slutar äta innan du har intagit mer energi än kroppen behöver.
 
Kolhydrater mättar
Utöver proteinerna har i synnerhet kolhydraterna betydelse för din mättnad. Det beror på att ett fallande blodsocker, ett resultat av tömda kolhydratdepåer, automatiskt ökar godissuget. Om du hela tiden ser till att blodsockret ligger stabilt blir du inte godissugen särskilt ofta. Bäst när det gäller att stabilisera blodsockret är kolhydrater av den så kallade komplexa typ som bl a finns i rågbröd, fullkornspasta, frukt och grönsaker och som spjälkas och upptas relativt långsamt. Det betyder att de inte leder till några större blodsockersvängningar.

När du har ätit en måltid stiger ämnesomsättningen som följd av matsmältningsprocessen. Hur mycket den stiger beror på mängden och sammansättningen. Det har visat sig att ämnesomsättningen stiger speciellt mycket om maten innehåller mycket kolhydrater. De ger upphov till så kallad lyxförbränning. Det beror på att kolhydrater aktiverar det nervsystem som tillsammans med sköldkörten styr förbränningen i kroppen.

Om man äter ett överskott av energi i form avkolhydrater kan det öka kroppens energiförbrukning med upp till 25 procent av de kalorier man faktiskt får i sig. Det innebär att om du äter 1000 kcal för mycket ökar förbränningen med cirka 250 kcal. Fett ger däremot inte upphov till någon extra förbränning utöver den obligatoriska som hör ihop med matsmältningen. Därmed får du hela 950 av 1000 kalorier att kämpa med för att förbränna.

I motsats till kroppens stora fettdepåer som innehåller energi för mycket lång tid, är lagret av kolhydrater inte särskilt stort. De lagras i musklernas och leverns energidepåer och utgör inte mer än 7-800 gram. Det finns bara tillräckligt mycket energi för en eller två dagars förbrukning. Kroppen måste därför hela tiden se till att tillföra nya kolhydrater för att undvika följderna av ett för lågt blodsocker.

När man sätter sig till bords är kroppen alltså mest intresserad av att få tillräckligt med kolhydrater. Därför fortsätter man att äta tills man har fått i sig tillräckligt mycket t ex bröd för att fylla musklernas energidepåer. Är det mycket fet mat på tallriken innebär det alltså att du måste äta dig igenom desto mer mat för att få tillräckligt mycket kolhydrater.
 
Click here

Minska på kaffedrickandet när du äter socker
Kolhydraterna i t ex franskbröd, marmelad och liknande upptas däremot snabbt. Därför ökar blodsockret kraftigt de första minuterna efter intaget, ofta efterföljt av en ännu kraftigare djupdykning som gör att du snabbt blir hungrig igen.

Effekten förvärras om du dricker kaffe i samband med sockerintaget, eftersom koffeinet ökar insulinhalten i blodet. Insulin är ett hormon som reglerar blodsockret.

Insulinutsöndrandet som ett resultat av sockerintaget i kombination med utsöndrandet av kaffets koffein leder till att blodsockret tar en kraftig djupdykning, som i värsta fall kan betyda ett svimningsanfall, men normalt ökar "bara" behovet av att äta något sött så fort som möjligt!

Men innan du häller ut kaffet i vasken bör du veta att koffein i måttliga mängder och gärna i samband med en bastant måltid kan ha ett positivt inflytande på viktminskning genom att både öka ämnesomsättning och fettförbränning. Om koffein intas i större mängder och under längre tid försvinner effekten eftersom kroppen vänjer sig vid ämnet. Att växla mellan perioder då du dricker ett par koppar kaffe om dagen och perioder helt utan kaffe ger bäst resultat. Detsamma gäller andra koffeinhaltiga drycker, t ex coladrycker och te.
Även starka kryddor ökar förbränningen. Framför allt stark chili har en förmåga att öka förbränningen ganska rejält och är orsaken till att svetten sipprar fram ur porerna när du sätter tänderna i en chilifrukt!

Det som gäller för koffeinhaltiga drycker gäller också för kryddor - dvs ett regelbundet högt intag leder till att man blir immun mot ämnet och därför ska du inte förvänta att kilona rasar av kroppen bara för att du äter 8-10 chilifrukter om dagen!

Kram

Öka ämnesomsättningen!

 
 
  
Rör på dig och öka omsättningen

Om du verkligen vill sätta fart på ämnesomsättningen är det bara att ta i. Motion och hårt fysiskt arbete är nämligen den mest effektiva metoden.

Muskelarbete är den faktor som ger de största variationerna i energiomsättningen under loppet av ett dygn. Orsaken är att ämnesomsättningen vid hårt fysiskt arbete och motion kan mångdubblas. Ju tyngre du är, desto fler kalorier förbränner du.

Hur många kalorier du förbränner beror på olika faktorer såsom hur länge aktiviteten varar, hur intensiv den är, yttre omständigheter och som sagt din egen kroppsvikt. Siffran kan svänga mellan 5 och 20 kalorier i minuten!

Det kan förbrännas stora mängder kalorier vid relativt lätt arbete men har du bara begränsad tid till ditt förfogande är det högintensiva aktiviteter som snabb löpning, crawl i raskt tempo och längdskidåkning som verkligen ger resultat.

Även om siffrorna bara är vägledande och kan variera både upp och ner kan du lugnt utgå ifrån att motion får dig att förbränna minst det angivna antalet kalorier, eftersom det inte bara är under själva motionen du förbränner massor av energi.


 
  

Vanlig gång: 5 kcal/min
Snabb gång: 8 kcal/min
Trädgårdsarbete: 8 kcal/min
Joggning: 11 kcal/min
Cykling(ca 20 km/h): 11 kcal/min
Bröstsim i lugn takt: 11 kcal/min
Vanlig löpning: 11 kcal/min
Frisim: 14 kcal/min
Snabb löpning: 17 kcal/min
Snabb gång i trappor: 17 kcal/min
Löpning, skidåkning, cykling m m på elitnivå: över 20 kcal/min

   
      
Ja kanske ni blir inspererad och motiverad till ett sundare liv?? eller svar på lite funderingar som ni haft.Hur mycket man kan förbränna osv..

kram

Tips!

Lite tips på hur man kan göra för att komma i form kanske? Alla sättär bra utom dom dåliga haha.Sen är de så att ett sätt inte passar alla man får prova sig fram.


Mat
- Dra ner på mjölkprodukter.
- Ät inte för tungt på kvällen.
- Minska andelen snabba kolhydrater, vilket gör dig snabbt hungrig igen. Kan bytas ut mot långsamma kolhydrater och fett.
- Var sparsam med salt i maten, vilket binder mycket vatten.
- Försök äta mer kostfiber. Gott om fibrer finns i t. ex frukt, grovt bröd och quorn.


Träning
- Promenera eller cykla istället för att ta bilen så ofta du kan. Gå gärna 20-45 minuter på morgonen då du har högst förbränning.
- Försök boka in några dagar i veckan med fritidsaktiviteter, såsom badminton, springa, tennis, rollerblades, simmning.

Välmående
- Planera ditt träningschema nogrannt, minst en vecka i förväg. På så vis blir du inte lika stressad i sista stund och kan lugnt och säkert köra ditt träningschema.
- Sov mellan 6-8 timmar per natt så att du är riktigt utvilad. Att slarva med sömnen kan få dig på dåligt humör, sam Tränar du tillsammans med andra så kan ni båda peppa varandra att gå till träningen.


Lycka till!


Poshs babydiet!

Ja som vi alla vet så är Posh lite dålig på att äta,och för att inte behöva träna så mycketefter graviditeten så har hon en annan diet när hon är gravid.

* Minst 3liter vatten men ingerfärsextrakt om dagen.
* Absolut ingen alkohol.
* Frukost: Fullkornsflingor och lättmjölk.
* Lunch: Brunt råris med grönsaker.
* Mellanmål: Fettfri yoghurt.
* Middag: Japanska fiskrätter med grönsaker.

Ja de är ju lite mat iaf;-) Kan ju tänka vad lite hon äter när hon inte ärgravid.

Victoria 34 år!

Ja sägs att Victoria är gravid på nytt??? Men de får tiden utvisa,men eftersom hon är 34år så är de kanske dax för en till om dom vill ha,innan klockan tickar iväg för mycket! Sen kan dom ju alltid adoptera:-)
Hur dom än gör så önskar vi dom lycka till:-)


 

Det är inte lätt att vara en Beckham!

13:17 den 18 april 2008 Det är inte lätt att vara en Beckham! Tänk er att inte kunna gå ut och äta middag med er familj utan att ta med sig LAPD för att skydda er från hundra galna paparazzifotografer så kanske ni börjar förstå hur det är att vara en Beckham! Victoria Beckham fyllde 34 igår och firade det med att äta middag med sin man David Beckham och deras tre barn på Pink Taco i Los Angeles. Tyvärr dök det upp en massa objudna gäster, alla med varsin kamera, så att lämna restaurangen efter middagen var inte helt lätt! Inget som inte Beckhams är vana vid antar vi!



Ja kändisarna har de inte alltid så lätt.

Bebis

[bebis_1194984086.jpg]
Måsta bara kopiera den här söta bebisen..

Wii fit!

 Nintendo Wii fit

Få fart på familjen - framför tv:n!

Vad gör man med en familj som vägrar släppa tv-rutan med blicken? Svar: Man skaffar en personlig tränare till sin tv!

På 1900-talet gympade man med Jane Fonda i tv:n. Nu finns en ny, upphottad gympaledare att träna med. Nintendos tv-spel Wii Fit är lekledare, personlig tränare och sparringpartner i ett och samma paket.

Wii Fit används tillsammans med en trådlös balansbräda, som känner av hur du använder benen och balansen, och en handkontroll som också är en stegräknare. I tv-spelet ingår yogaövningar, aerobics, backhoppning, skräddarsydd styrketräning, boxning och att gå på lina. Kort sagt: hela kroppen får sitt. Man kan välja nivåer från nybörjare till avancerad. Den som fuskar får skäll eftersom brädan obarmhärtigt avslöjar om man inte tar i tillräckligt hårt eller rör sig tillräckligt fort. Gör man rätt får man glada tillrop och applåder.

Sexåringen ger sig raskt ut på en joggingtur, ivrigt påhejad av en tecknad joggingkompis. Turen går genom animerade parker, förbi vattenfall och lösspringande hundar. Plötsligt har dottern travat 3,5 kilometer utan att visa en endaste sur min. Fantastiskt! Dagen efter tar hon en ny tur plus att hon rockar rockring tills kinderna glöder.

Själv provar jag styrketräning och step up. "Min" PT, personliga tränare, visar pedagogiskt hur övningarna ska göras och jag apar efter. Brädan avslöjar direkt om jag tappar balansen eller gör fel. Jag gör armhävningar på brädan i samma takt som PT:n, det känns som om pinan pågår i en evighet. Min petiga PT är nöjd med min prestation. Hon erbjuder mig ett skräddarsytt träningsprogram för att jag ska få mer muskelmassa. Och att hålla koll på min för höga BMI-kurva. Men lek lockar mer än siffror och allvar, så jag väljer att nicka lite bollar, vilket är jobbigare än det låter. Bra bålträning är bara förnamnet.

Sambon vägrar "hänga med" på ett yogapass (man kan alltså göra övningarna parvis) men kastar sig våghalsigt ut i slalombacken i stället. En timme senare stånkar och stönar han fortfarande framför tv:n - utan att ha en tanke på att han motionerar.
Efter första helgen tillsammans med 2000-talets Fonda är vi ömma och stela, men nöjda. Vi har skrattat, svettats och bränt rekordmånga kalorier. Och vi kan äntligen säga att vi har tillbringat en hel helg framför tv:n med gott samvete.

Bedömning:

Bra träning: JA
Svår att använda: NEJ
Träningsvärk: JA
Roligt: JA
För hela familjen: JA
Betyg: MMMM


Tips till några tv älskande familjer?

Äppelpaj

Äppelpaj

En god smulpaj på äpple, serverad med kall vaniljsås... Kan det bli godare?!

Du behöver

Receptet är för 4-6 personer.

  • 125 gram smör (eller margarin)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • lite kanel
  • 3-4 deciliter skivat äpple eller äpple i små tärningar

Gör så här

Sätt ugnen på 200-225 grader. Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Dela smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det med fingrarna så att det blir en grynig massa. Smöra en ugnssäker form. Lägg i äppeltärningarna, strö över kanel och sockra lite lätt. Smula sedan mjölblandningen över äppelbitarna och sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter.


Personalfest! 30/5-08

Ja då var de dax för den årliga personalfesten igen! Den här gången blev vi bjudna ut till Anna-Lenas stuga ute i Lakbäck:-) De var lite dålig uppslutning i år tycker jag ,men de var för att de var många som bokat utlandsresor mm,bättre nästa gång kanske:-) men vi vart i af 12st.Hade kanske inte fått plats med fleri stugan iaf.hahah

Först åkte jag hem till kattis och var där drack nån cider och åt lite chips,sen komma Therese oxå och våran chafför Krille..Vi åkte till Kina och hämtade mat till mig ( bara de bästa är bäst nog åt mig;-) hahah där hämtade vi även upp Pia som redan var lite rund under fötterna, hon hade tömt sitt lager så då var de bara att åka på bolaget och köpa mera.Efter de så åkte vi till bankok kajen och köpte mat till resten av gänget.Där ingick även dricka till alla men Pia sa bestämt att här var de starka grejer som dracks ,tur att Kattis var med in och tänkte på alla som körde bil så hon plockade på sig lite ramlösa till dom..Dom tackar dig nog för de Kattis;-)

När vi kom fram till stugan så bjöds de på Margaritas innan tips promenaden.Gott (men jag saknar glasen Therese;-) haha)
 
Roligt hade vi iaf,roligast var de nog i bilen på väg dit och hem,haha

här följer lite bilder.

image124
Jag på väg till kattis
image125
Jag
image126
Fint
image127
Mitt lag i tipsrundan Therese,Kattis,Pia
image128
Kattis och Therese har väldigt roligt
image129
Passade på att ta lite kort på omgivningen när vi gick tips runda fint va?
image130
Gerd Ann Marie och Anna
image131

image132
Bålsön längst ut
image133
Så fint vid stranden.
image134
Gerd Anna ( spexar framför kameran) Ann marie
image135
Gänget mumsar godis som pris efter tipsrundan
image136
Gänget
image137
Alla sitter och äter
image138
Kattis sitter bakom vintet men de var så mörk bild så hon syns inte..men vi ser vad hon har druckit iaf hahah


ja de var våran kväll:-)
Kram.

Promenera bort godsakerna!

Snabba promenader och bra mat är ett effektivt sätt att hålla vikten.

Överflödig mat lagras förr eller senare som fett. Att hålla vikten innebär att hålla balansen på kroppens energikonto. Vill du gå ner i vikt måste intaget av energi vara mindre än de du gör av med. Raska promenader i kombination med sund kost är ett mycket effetktiv sätt att hålla vikten eller för att eventuellt gå ner några kilon. Tro de eller ej,men du förbrukar faktiskt lika många kalorier vid en kilometers rask promenad som vid en kilometers löpning.
    kroppens energiförbrukning varierar med hur mycket intensitet som läggs i träningen. I medeltal förbränner en person 50 kalorier/kilometer. Här är några exempel på hur långt du kan promenera för att göra av med energin från:

15clkaffe   -                    0km
15cl lättöl   .                    0,7km
15cl starköl  -                 0,8km
100gr torsk  -                 1,5km
15 salta nötter  -            2,0km
1kola  -                             2,5km
10 pommes frites  -      4.0km
1 hamburgare  -            5,0km
1 wienerbröd  -              6,0km
1  - mazarin                    8,0km
1 tårtbit  -                        8,0km
1 pizza  -                       12,0 km 


Lite onödigt vetande kanske hihi.

kram

RSS 2.0