ONT i armen!!!!

jag hittade de här på nätet som stämmer in exakt på mig!!

Symptom [redigera]

I många fall av karpaltunnelsyndrom uppträder symptomen gradvis ökande. Symtomen är klassiska med domningar och känselbortfall, framförallt i pek-, lång- och halva ringfingret. Känslan upplevs som brännande, stickande och smärtsam. Symtomen kan också bestå i konstant smärta, framförallt på natten. Symptomen kan uppträda på natten då människor har en tendens att böja sina handleder när de sover, vilket ytterligare belastar karpaltunneln.

Orsaker [redigera]

Karpaltunnelsyndrom kan uppkomma spontant, utan förklaring. I vissa fall går det att associera symptomen med trauma och andra sjukdomar. Det är också vanligt att man känner av dess symptom om man lider av hypotyreos (nedsatt produktion av sköldkörtelhormon)

Problemen kan uppträda spontant hos kvinnor i medelåldern eller hos gravida. Det beror då på att mer vätska samlas i vävnaderna och det ökade trycket från vätskan trycker på nerven så denna blir påverkad.

Karpaltunnelsyndrom som arbetsskada är ett omdiskuterat område. Det är vanligt att personer med yrken i industrisektorn och andra med yrken som innefattar upprepade griprörelser och böjningar av handleden diagnostiseras karpaltunnelsyndrom. Det är dock oklart om dessa diagnoser grundas på smärta (som kan bero på annat än karpaltunnelsyndrom) eller de mer typiska domningssymptomen.

Behandling [redigera]

Besvären försvinner oftast av sig självt men i värsta fall krävs det kirurgiskt ingrepp. Syndromet behandlas genom vila av handen, stödskena på natten, vätskedrivande medicin eller kirurgiskt ingrepp.



Så läskigt men symptomen stämmer in precis på mig så jag har med andra ord svårt att sova för de gör sååå jävla ont..på dagarna gör de inte lika ont går att hantera då iaf.. på nätterna hjälper inte ens alvedon:(


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0