Recept

Några har undrat om receptet på falsk potatisbakelse så här kommer de.
Förstår inte egentligen varför de heter potatisbakelse när de inte är nå potatis i den;) (därav att den heter falsk kanske? )

 

Falska potatisbakelser de lux i långpanna

 

Recept: Falska potatisbakelser de lux i långpanna

INGREDIENSER

35 portioner/st.
Botten:
200 gram  smör , smält
4 st  ägg
4,5 dl  strösocker
6 dl  vetemjöl
3 tsk  vaniljsocker
3 tsk  bakpulver
2,5 dl  mjölk
Smörkräm:
300 gram  smör ,rumsvarmt
2 dl  florsocker
2 tsk  vaniljsocker
Marsankräm:
4 dl  marsankräm , färdigkokt
Grnering:
250 gram  mandelmassa
1 msk  kakao
 

En falsk potatisbakelse i långpanna, luxa till med att blanda marsankräm i smörkrämen.

 

 

 

GÖR SÅ HÄR

  1. 1. Börja med att koka marsankräm enligt förpackning. Jag brukar använda Ekströms marsan för kokning förpackade i portionsbrev. Jag kokar då av 3 brev (ca.1,5 msk/brev x 3 = 4,5 msk pulver, 4,5 dl mjölk och 3 msk socker). eller ta ekströms som man blandar kall med mjölk s¨slipper man vänta på att de ska svalna,
  2. 2. Marsankrämen måste kallna helt.(annars smälter smörkrämen)
  3. 3. Sätt ugnen på 200 grader och klä en långpanna ca. 30x40 cm med bakplåtspapper.
  4. 4. Botten: Smält smöret och låt svalna något.
  5. 5. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  6. 6. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda i det i äggvispet.
  7. 7. Tillsätt mjölk och det smälta smöret lite i taget. Rör om under tiden.
  8. 8. Grädda kakan i 200 grader i ca. 15-19 minuter, prova med sticka när den börjar bli klar.
  9. 9. Smörkrämen: Blanda alla ingredienser till smörkrämen och vispa ihop den.
  10. 10. Vispa ihop smörkrämen och den kalla marsnakrämen.
  11. 11. Bred ut krämen i ett tjockt lager på den kalla kakan.
  12. 12. Grovriv mandelmassan direkt över krämen. Låt stå kallt en stund så att smörkrämen stelnar lite.
  13. 13. Skär kakan i fyrkantiga bitar.
  14. 14. Dofta över med kakao. (Jag brukar göra det efter jag har skurit kakan, det blir finare. Alt. vid servering.)
  15. 15. Denna kaka bör du frysa in allt du inte tänker äta upp idag. (Marsankrämen kan bli dålig inom några dagar om du inte fryser den.)

Dryckestips: Kaffe,mjölk


Kommentarer
Postat av: Carro

Gud vad gott de ser ut :)

Måste nog prova :D

2011-10-05 @ 12:15:45
URL: http://norbergcaroline.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0